[]

Yurtdışında Kredi Kartı Kullanmak

World, Bonus ve Finansbank kredi kartları var. Nakit çekimi değil de direk alıverişlerde maliyeti ne olur bana. Berlin için konusuyorum. Ve direk kartı kullanabilmek için bir işlem yaptırmak gerekiyor mu




 
yurtdışına açtırmak için bir şey gerekmiyor sanırım. bankanın kuru farklı olabilir. komisyon da alabiliyor bankalar. dcc diye bir nane var, döviz işlemi anında tl ye çeviriyor ne kadar geleceğini görebiliyorsun ama normal dövizle girilen işleme göre daha tuzlu oluyor.


  • inheritance  (28.11.14 10:35:21) 
Atıyorum 10 euroluk alışveriş yaptın. Euro da 2.75 o gün. Banka kuru biraz yüksekten hesaplıyor. Sallıyorum 2.79 diyor. Sana biraz daha pahalıya mal olmuş oluyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.11.14 10:37:48) 
sadece kur farkını ödersin. çünkü aldığın şeyin para birimiyle kartınki aynı olmayacak. onun dışında bir ödemen olmaz. eğer kartın yurtdışına kapalıysa açtırman lazım. en iyisi arayıp sor açık mı öğren.


  • andy kaufman  (28.11.14 11:09:15) 
Hesap ekstrenizin kesileceği günkü banka kuru üzerinden TL'ye çevrilerek size yansır.

Yani satın aldığınız günkü kur kullanılmaz.

+ Bankanın kendi kurları her zaman biraz fazladır.
  • hiko seijuro  (28.11.14 11:13:15 ~ 11:13:31) 
Ben World card kullandim. Soyle problemler yasadim. Yaptigin harcama Turk lirasi cinsinden eger limitinden fazlaysa onay vermiyor. 1 haftalik otel parasi odeyemeyip magdur olmustum ve telefonla aramam gerekmisti. Gerci o zamanlar play card sahibiydim ve ogrenci karti oldugu icin zaten surekli sorunlar cikariyordu. Sonraki cikislarimda play card olmasa da gene World card kullandim, bir sorun cikmadi ama oncesinde banka ile gorusup yurt disinda kullanmaya actirdim. Cunku bazi arkadaslardan, kartlarini actirmadan ciktiklari icin bir anda bloke yediklerini ogrendim. Bunlarin haricinde nedenini hala anlamadigim bir sekilde belli bir harcamanin uzerini, ben kasiyere tek cekim dememe ragmen bana sormadan hep 3 taksite boldu banka.


  • soda  (28.11.14 11:30:34) 
bu kartlara us veya euro limit tanımlattır. burada yine yabancı para birimi cinsinden öde. kur farkı yemezsin.


  • trocero  (28.11.14 13:53:52) 
-yapı kredi ve finansbank harcama yapılan günün sonunda, banka kurundan tl cevriliyor tutar ve ekstreye yansıtılıyor. hesap kesim tarihinde değil.
- yapı kredi genelde yurt dısı harcamalarını otomatik olarak 3e bölüyor
- kartını yurtdısına açtırman gerekir
  • 65 derece  (28.11.14 15:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.