[]

film gecesi için yemek ve sos önerilerinize açığım

hazır hobbitin yeni filmi çıkacak tekrar izleyelim detayları hatırlayalım diye hem de parasız kalmışken dışarı çıkıp masraf yapmayalım diye sevdicekle yüzüklerin efendisi gecesi yapmaya karar verdik. akşam yemekleri hazırlayıp başlıycaz sabaha kadar filmleri peşpeşe izliycez hobbit de dahil. bu arada da sofra önümüzde kurulu olcak. kolay yenmesi açısından ev işi hamburger yapalım dedik.

hamburger ekmeği tamam, köftesini dünden yaptım tek pişirmesi kaldı, hamburgerin içine koymalık turşu, domates, hamburger peyniri hazır. bi de bolca patates kızartıcam çıtır çıtır.

patateslerin yanına ve hamburger ekmeklerinin içine sürmelik bikaç çeşit sos da hazırlamak istiyorum. deliler gibi canım çektiğinden ranch sos mutlaka olucak. bi de öyle uydurmasyon yoğurt, hardal, sarımsak tozu, mayonez karıştırıp belki halihazırda ismi olan ama benim bilmediğim bi sos yapıcam.

bi de ballı köri mi tatlı köri mi ne bi sos daha varmış hazır olarak ama evde yapmak için tarifini bulamadım. daha önce yiyip de memnun kalanlar varsa hele ki tarifini biliyosa bana haber etmelerini bekliyorum.

peki bunun dışında kolay yollu yapılabilecek ne var sos veya atıştırmalık olarak?

 
patatesin yanına ranch sos, barbrkü sos, sarımsaklı mayonez iyi gider.

nugget al bimdrn değilde a101de içi sebzeli olandan al. ballı hardallı sosla çok iyi gider.
  • mrthany  (28.11.14 10:00:17) 
hobbitin 3. filmi çıkacak


  • sta  (28.11.14 10:01:58) 
Sos olarak guacamole yap. 1 adet olgun avocado al. çatalla ez. içine sarımsak az zeytinyağı az limon. Susuz bir domatesin de kabuğunu soy, çekirdeklerini çıkar minik doğra. Mis.
Sarımsaklı ekmek de olabilir. Yarım bageti dilim dilim doğra. Her dilimin arasına baharatlı tereyağı sür. Baharatlı tereyağı: Tereyağı + sarımsak+ ince kıyım maydanoz. Aluminum folyoya sar, fırında ısınsın.

  • SiyamkedisiZorro  (28.11.14 10:02:48 ~ 10:03:34) 
@sta doğru be 3. filmi bu, the desolation of smaug vardı arada onu unutmuşum


  • kakamelsokoban  (28.11.14 10:06:58) 
hamburger için; hardal ve turşuyu blenderdan geçir püre gibi olsun inanılmaz lezzet veriyor
yine hamburger için; soğanı ince ince yarım halkalar halinde kes tereyağıla kavur üzerine 2 kaşık şeker koy karamelize olsun en son da çok az elma sirkesi damlat 1 tatlı kaşığı yeterli olur.
patatesler için; ranch sosunu evde yap. benim uydurduğum tarif; yoğurt, labne peyniri, mayonez, dereotu ve yine turşu ve 1-2 diş sarımsağı blenderdan çek.
acılı mayonez için -denemelisin efsane oluyor; toz kırmızı acı biberle mayonezi karıştır ama 1-2 saat beklet.
bonus: bunu neyle yersiniz bilmiyorum ben lavaşları fırınlayıp bu sosa bandırıyorum ; mısır, ketçap,turşu,hardal,biraz sirke eğer varsa kahvaltılık acı sos yoksa biber salçası. yine blender ve efsanevi bir sos!

afiyet olsun ^_^
  • exist is pretty  (28.11.14 10:59:25) 
@exist is pretty off öyle bi anlatmışsın ki ağzım sulandı, akşamı zor edicem bugün :)


  • kakamelsokoban  (28.11.14 11:20:00) 
bu konuda uzmanlaştım sanırım biz de çok yapıyoruz film vs gecesi o yüzden :) bi şey daha tavsiye ediyim ilginiz varsa kfcdeki tavukların aynısı oluyor bu şekilde ; tavuk kıyması alıyoruz, içine istersek acı koyuyoruz tatlandırmak size kalmış baharat vs isterseniz atın. sonra bunları köfte gibi ya da elinizle işte eciş bücüş de olabilir bastırıp inceltip önce una ardından yumurtaya ve en son blenderdan çekilmiş corn flakese bandırıp kızartıyoruz.

bi de patatesler için alternatif; eğer kabuklu elma dilim seviyorsanız patatesleri iyice yıkıyoruz ben bazen telle falan ovuyorum hatta elma dilim şeklinde kesiyoruz ve haşlıyoruz 5 dk kadar. ardından güzelce kurutup tepsiye diziyoruz en son kekik nane biber allah ne verdiyse biraz yağ ile karıştırıp patateslere sürüyoruz ya da döküp karıştırabilirsin de. 35-40 dkda pişiyor ve dışarıdakiler gibi oluyor.
  • exist is pretty  (28.11.14 11:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.