[]

Ekşi Sözlük Neden Yazar Alır?

*Birinci sorum alınan yazar sayısı siteye giriş yapan ziyaretçi sayısını gerçekten etkiler mi? Şimdi siteye zaten düzenli giren okuyan bir insanı yazar yapmasının site yönetimine sağladığı fayda nedir? Çünkü tecrübe edildiği üzere zarar veriyor ki yeni alınan yazarları patır patır siteden uzaklaştırıyorlar veya çaylak ediyorlar.

*İkinci sorum ise bu sözlüğün kaç yazar barındırabileceği hususu. Görüldüğü gibi hayvani ölçülerde yazar alındığında kalabalıktan şikayet ediliyor. E bir de kapıda bekleyen 30 000 kişi ve onların 500 000'e yakın çaylaklık entrysi var. Bu adamlar siteye girmek konusunda umutlu. 30 000 yazar daha demek sanırım sözlüğün ebesinin sikilmesi demekle eş anlamlı. Peki bu adamlar neden bekliyor? Neden boş bir ümitle her gün yazar olmuş muyum diye hesaplarını kontrol ediyorlar? Madem alınmayacak tamamen atılsınlar üye alımı da kapatılsın. AB kapısındaki TR ye dönmesin zavallı insanlar. bu adamların her gün siteye girip siteyi takip etmesi mi acaba buradaki amaç?

*Üçüncü sorum bu adamlar yıllara yayılarak alınmaya kalkılsa bu sefer yeni gelenler ne yapılacak? Yani bu 30 000 kişi üç yıla yayılarak alınacak diyelim peki o üç yılda siteyi yeni keşfedecek veya yazarlığı yeni isteyecek olanlar ne yapacak? kapıda bekleyen 10 000 tane 10. nesil alınmaya çalışılırken mesela 14. nesil hiç olmayacak mı?

 
2. gerekli altyapi (server, bandwidth, vs) olduktan sonra 20 milyon yazar bile barindirilabilir. bunun pratikte tam bir ust limiti yok.


  • sourlemonade  (30.07.09 15:04:43) 
1. yazar alımı olayının site yönetiminin bundan sağladığı yarardan daha çok insanların yazar olmayı talep etmesiyle ilgisi var.


  • zgrydn  (30.07.09 15:12:45 ~ 15:13:16) 
daha önce yaşanana toplu yazar alımları ve bunu takip eden dönemde de en ufak hatada ve yanlışta uçurmak suretiyle düzeni geri sağlama durumu.

daha önce yaşandı; belirli kriterlere göre toplu yazar alımları yapılır, sonra da bu toplu alımlardaki yazarlar en ufak hatalarında doğrudan uçurulurlar. böylece 500.000 küsür entry onunmaktan kurtulunulur, ama yeni yazarların en ufak hatalarında gözlerinin yaşına bakılmaz.
  • raj  (30.07.09 15:18:00) 
siteye daha cok girilmesi degil muhtemelen tek amac, sozlugun kutsal bilgi kaynagi olarak devam etmesi,
5. nesilden sonra yazar almayi biraktilar diyelim, tamam biz olduk boyle, bu kadar iyiyiz super tik aliyoruz cosuyoruz egleniyoruz diye karar verdiklerini dusun.
ilk yazar oldugunda ortalama yasi 18-25 arasinda degisen yazarlar, 5 yıl sonra 25-30 olacaklar, herkes mezun çalışıyor evleniyor vs, sozlukte lise ogrencisi yok,

ondan sonra sozlukte dugun dernek iş guc felsefe bilim muhabbetleri donecek hersey sahane ama millet össden, kolbastidan, kitesurfingden, teenage terminolojiden bihaber, hem sozluk bilgi kaynagi olma amacindan da uzaklasır, hem daha az tıklanır haliyle, daha az reklam alır yine haliyle, en onemlisi elitist aristokratik bi ortam olur, katilimcilik biter, sozluk yaslanir gider

yeni nesiller de sozlugu bozdugundan(!)(evet, ben de o sabirtasi caylaklardan biriyim)yeni yazar almayı kesmeyelim ama bi hatasında caylak yapalim, sozlugu koruyalim diyolar, bu da hem etik hem kutik bi cozum yolu iste, ne yalan soyliym aylardir sira bekledigim icin sovsem de bence mantikli
  • tehanu  (30.07.09 15:24:13) 
* siteyi düzenli okuyan birisi yazar olursa komünün gerçek bir parçası olur, haliyle daha düzenli bir 'müşteri' olacaktır. sözlüğü çekip çevirenlerin kalite gibi bir şeyi umursamadıkları zaten biliniyor. tıklanma sayısıyla alakalı bana göre. herhangi bir düzenli okur ile yazarın tıklama sayısı arasında sanıyorum uçurum vardır. sonuçta, x için sözlük olan bir yer y için ekşi şeyler teknoloji aş'dir. zaten bunu takip etmek de mümkün değil gibi bir gerekçe kabul edilemez.

* ikinci soruyu assert h net şekilde cevaplamış zaten. ben kalanına devam edeyim: neden bekliyorlar? altyapı yetersiz kalır ve sözlük hantallaşırsa asli kullanıcılar bu sefer daha az giriş çıkış yapacaktır. tabii bir de bu yazarların kontrol sorunu var. yazılan yazılar sonuçta herhangi bir editörel süreçten geçmiyor.

* yıllara yayılarak topluca alımlar yapılıyor zaten. söz gelimi 20.000 kişi büyük bir rakam. bunun için büyük hazırlıklar gerekiyordur. şu haliyle bile ekşi engine hata veriyorken, yeni yazarların kapıda bekletilmesi doğal. kaldı ki bekleyenler de komüne girince daha özenli oluyorlar diğer sözlüklere göre. çünkü beklemiş, pembe panter olmuş sözlüğe alınana değin.
  • gozupek  (30.07.09 15:51:18) 
ben yazarlığı beklemekten sıkıldığım bi ara klon sözlüklere takılmıştım. yaklaşık bir ay ekşi sözlüğe hiç uğramadığımı bilirim. hiç alınmayacak olsam belki de hiç işim olmazdı ekşiyle. dünyanın devamlılığı için isanın üremesine, ekşi sözlüğün devamlılığı için de yazar alımlarının devam etmesine ihtiyacı var, tehanu'nun da açıkça belirttiği gibi.


  • deliktas  (30.07.09 15:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.