[]

Dişte apse için antibiyotik önerisi ( doktora şuan gitme şansı yok)

merhaba, yardımcı olursanız sevinirim.
bu gün yeni bir işe başlıyorum ve şans o ki, kanal tedavili dişim durduğu yerde ağrı yapmaya başladı, tam kökün olduğu noktaya parmağımla bastırınca ağrı oluyor ve hafif şişlik var, yanağım da biraz şişti. zonklama da var nabız gibi.

ben daha önce diş için antibiyotik kullanmadım, şuan doktora gitme şansım yok daha işin ilk günü mecburen işe gideceğim. bu yüzden yardım istiyorum.

biteral denilen bir antibiyotik varmış alsam sorun olur mu? ilaç bitene kadar kullanıp bittiği ilk haftasonu doktora gideyim diyorum?

sevgili diş hekimleri yardımcı olun.

 
apse olduğundan eminseniz, şu an diş hekimine gitseniz de bir müdahale yapamayacak. en fazla ağrı kesici yapar, rahatlatır. antibiyotik ile iltihabı kurutmanız gerekiyor. ben bu durumlarda augmentin ya da amoklavin alıyorum. ağrıyı kesmesi için de apranax fort, etol fort, advil tarzı ilaçlar alıyorum. bir eczaneye uğrayın, ağrının yoğunluğuna göre eczacı ile karar verin. geçmiş olsun.


  • cevap botu  (28.11.14 06:00:29) 
amoklavin bid-1000mg vermişti bana doktor apse için. günde 2 tane, 12 saatte bir. daha fazla içme demişti. 3. haptan sonra etkisini göstermeye başlamıştı, ancak eğer sendeki durum farklıysa, atıyorum başka bi hassasiyetin varsa 1000mg lık hap karaciğeri eline almana sebep olabilir.


  • icim urperiyor  (28.11.14 06:09:21) 
kafana göre antibiyotik kullanma bence.
bir kaç günlüğüne dişinol ile uyuşturup ilk fırsatta doktora gitmen en iyi çözüm olur.

  • new day new life  (28.11.14 06:35:36) 
Augmentin 1000 lik alabilirsin ama mutlaka kutuyu bitirene kadar kullanman gerekecek. Agri varsa yaninda arveles agri kesici oneririm. Ben hep boyle yaparim.


  • pinman  (28.11.14 06:57:14) 
Rovagyl 500


  • karabela  (28.11.14 07:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.