[]

Siyaset insanı çok mu değiştiriyor ?

alkislarlayasiyorum.com

5 yıl önce bu soruyu çok rahat sorabiliyor tvdekiler,Şimdi ise pek sorabileceklerini düsünemiyorum ?

alkislarlayasiyorum.com

Mesela Eskiden de şöyle bir düsüncesi varmış Cumhurbaşkanımızın özgün bir düsüncesi ?

Siyasetciler niye böyle çok çabuk değişiyor ?

 
siyaset tabii ki değiştirir insanları, ama aslında siyasetten ziyade sahip olunan güç değiştirir.

videodaki örnek tekelinde konuşacak olursak, iktidara geldiklerinde belirli bir gücü vardı partinin, şimdiki gücün belki onda biri kadardı. yargı, basın, sermaye, halk, sivil toplum vs henüz sindirilmemişti.

fakat zamanla arkasındaki rüzgar gürleşmeye başlayınca etki alanı da genişledi. akp'ye kapatma davasının sadece anayasa mahkemesi başkanı'nın oy farkıyla reddedildiği örneğini düşün. veya 367 milletvekili tartışmaları vs. o yıllarda muhalefet de henüz sindirilmemişti.

şimdiyse, diğer siyasi kuruluşlardan medyaya, basından spor-sanat dünyasına, hukuktan sivil toplum kuruluşlarına varıncaya kadar her noktaya gerekli baskı karışısında boyun eğme terbiyesi aşılandı. iktidar bu kurum ve kuruluşları, özel ve tüzel kişileri resmen terbiye ederek kendi güdümüne soktu. terbiye etme kavramını özellikle kullandım ki yapılan muamelenin ciddiyeti anlaşılsın.

bu durumda, hangi gazeteci böyle bir soruya cesaret edebilir?
veya cesaret edebilecek kadar cesut gazetecinin olduğu herhangi bir programa katılır mı c.başkanı?
veya bu tarz bir gazeteci herhangi bir basın toplantısı, açıklama veya oturuma katılabilir mi?
katıldı diyelim, söz hakkı verilir mi?
velev ki benzer sorular soruldu, örnekleri çokca var, nasıl tepki almış, patronu tarafından nasıl kovulmuş, hangi medya kuruluşlarına baskı yapılmış çokça örnek var.

özetle, siyasetçilerin değişmesinden ziyade elde edilen gücün değiştirmesi var.

kaldı ki önceden de bu sorulara tahamul edemeyecek bir yapıda değildi, şu anki gücü olmadığı için mecburen dinliyor, yanıtlıyordu. ama artık gerekli gücü var.

ayrıca bu gücün insan üzerindeki etkisi sadece siyasette değil, kulüp başkanlarına bak örneğin. futbol kulüpleri, medya organları, üniversiteler, öğrenci işleri, bankacı, ik yetkilisi vs.

malesef elindeki yetki arttıkça davranışları değişen insanların yaşadığı bir ülkedeyiz, hepimizin de bunda bir payı var.
  • emfuzi  (28.11.14 03:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.