[]

astronotlar yaklasin hele

simdi bu videoyu izlerken aklima geldi.

www.youtube.com

mekiklerin yakit tanki oluyor ya hani essek kadar. belli yukseklige cikinca bunlar mekikten ayriliyor, mekik yoluna devam ediyor. peku bu tanklar yukarida serseri mayin gibi dolasiyorlar mi? hayir tepemize dusmesin aksam aksam... noluyor bunlar, nasil oluyor?

 
Hepsinin nereye duseceği önceden ayarlanıyor tostum.


  • anonymice  (27.11.14 20:59:27) 
okyanusa düşüyor onlar, paraşütle. sonra topluyorlar. onun da videosu var mk. ama en güzeli ateşlenen roketin tam takat gitmeden önce aşırı soğuması. aşağıda hidrojen yanıyor cayır cayır ama roketlerden buz kristalleri dökülüyor.


  • namus ninjası  (27.11.14 21:00:01 ~ 21:01:28) 
Evet ninjanin dedigi oluyor.


  • delifaruk  (28.11.14 00:22:12) 
cevaplara ek olarak. o mesafede serseri mayın gibi dolaşamaz yerçekimi etkisiyle düşe zaten. tepemizde dolaşması içi yörüngeye çıkması ve yüksek bir hızla dünyanın etrafında dönmesi gerekiyor, alçak yörüngede bile olsa dönmezse yine düşer
Bu arada spacex tekrar kullanılabilen roketler üzerine çalışıyor
www.youtube.com
  • spankenstein  (28.11.14 09:17:32 ~ 09:18:35) 
Bir ek daha:
spankenstein'in dedigi gibi serseri mayin gibi dolasma olanagi yok, serseri mayin gibi dolasmasi icin yorungeye girdikten sonra ayrilmasi lazim. Bir uzay mekigi belli bir yukseklige geldiginde kendiliginden yorugeye girmiyor, yorungeye girmesi icin belilenen yukseklige cikildiktan sonra yorungedeymis gibi - kendi motorlarinin gucuyle - ilerliyor, bir yandanda Dunya'nin cekim kuvveti tarafindan cekildigi icin yeterli hiza ulasildiginda dairesel cekim kuvvetinden etkilenerek surekli Dunya etrafinda donmeye basliyor, aslinda surekli dusuyor.

  • delifaruk  (28.11.14 13:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.