[]

Zenci şükürsüzlüğü

İngiltere 2011 olayları ve Ferguson olayları vs. gösteriyor ki bu adamlar da inanılmaz bir eziklik, ırkçılığa maruz kalma durumu var. Resmen kendilerini ikinci, üçüncü sınıf vatandaş olarak görüyorlar. Ulan İngiltere'de Amerika'da yaşıyorsun vatandaşlığın var, mülteci falan da değilsin. Pezevenk Afrika'da, Ortadoğuda savaşın ortasında doğup, yaşasan daha mı iyiydi. Oku, çalış senin de olsun, ırkçılık varsa iki kat, üç kat çalış. Sürekli devlet bize bakmıyor, ırkçılık var geyikleri. İngiltere'de yaşadığımdan biliyorum türkün, kürdün boku dahi olamayacak yaşam formları çoğunlukta bu siyahi arkadaşların arasında. Uyuşturucu, suç vs zaten uzmanlık alanları. Siz ne düşünüyorsunuz bu zenci şükürsüzlüğü hakkında?




 
Bir etnik grup daha önceki zamanlarda ezilmişse onlardan doğan nesiller de bu psikolojiyi yaşıyorlar. Belki de hayatlarında hiç ırkçılık görmeyen adamlar bile hep müzdaripmiş gibi davranıyorlar. Bu böyledir, bir nevi politika. Ne anlıyorlar ben de anlamıyorum. Aynı durum Türkiye'de yaşayan Kürtler için de geçerli değil mi ki? Hep fakir edebiyatı, değişmez, çaresi yok bunun.


  • sorumatik  (27.11.14 20:52:59) 
Çok tanıdık değil mi?


  • 35.spartalı  (27.11.14 20:53:13) 
şimdi bu dediklerinden dolayı burada muhtemelen baya eleştiric alacaksın. ırkçılığı da hiçbir şey haklı çıkartmaz. öldürülen silahsız bir çocuğa şu renkten bu ırktan dememek lazım.
Ama benim de bu konuda kafam çok karışık
şimdi bi dolu arap girdi memlekete bakalım onlardan neler göreceğiz -zencilerden çok araplara takığım...
evet hakketen bu adamlarda leş olan o kadar çok ki! bazen delleniyorum. ve hayır, "ama adamlar fakir, eğitimsiz vs" diyecek arkadaşlar, hiç gelmesin..tıp fakültesinde ne kadar mal ne kadar öküz, ne kadar medeniyet görmemiş arap gördüğümü ben biliyorum :(( öte yandan çalışmayıp işsizlik parasını ota uyuşturucuya ver diye ben mi dedim bunlara adamların kültürü bu??
aile anlayışları, kadına bakışları, cinselliğe bakışları, temizlik-ahlak kavramları
herşeyleri sorun...
genellememek lazım, insanları kendi başlarına değerlendirmek lazım, iyi tamam da bazı milletlerde öyle bir tecrübe yaşıyorsunuz ki 10 tanesinin 9u çürük elma, bu sefer de ister istemez böyle hissetmeye başlıyorsunuz.kalan 1 tanesinin hatrına yine de makul davranmaya, insanlığımızı korumaya çalışmamız lazım herhalde...
ha bir de avrupadaki arnavutlar hakkında da pek iyi şeyler düşünmüyorum :p tanıdıklarımın hepsi ya kaçakçı ya torbacı ya da bunların ağababası (mafyası yani)
  • niye ama  (27.11.14 21:01:32) 
afrikada beyaz piçler gelmezden önce savaş mı vardı la? öyle konuşuyorsunuz ki normatifliğinizle paralize oluyorum.


  • namus ninjası  (27.11.14 21:09:02) 
"Irkçılık varsa iki kat üç kat çalış"

Bu muhteşem fikri örneklerle çeşitlendirelim;

Yani aslında deniyor ki; "ulan amk zencisi, lütfedip aramızda yaşamana izin vermişiz. Tamam arada bir seni itip kakıyor olabiliriz. Yüzlerce yıldır babadan oğula iliğnize kadar sömürüyor da olabiliriz. Daha 50 sene öncesine kadar sizi okuduğumuz okullara, bindiğimiz otobüslere de sokmuyorduk. Ama siz hiç şükretmesini bilmiyorsunuz siktimin kara köleleri ya. Ya hala afirkada olsaydınız? Daha mı iyidi? Şimdi kesin sesinizi de bize yaranmak için daha çok çalışın."

Empati kuramayan zihin engelliler için örnekleri bardakla kaşıkla vereyim;

" İş yerinde mobbing mi görüyorsun, işsiz kalmaktan iyidir. Olsun sen 3 katı daha çalış"
" Hak ettiğin parayı alamıyor musun? sigortanı bile yatırmıyorlar mı? Ulan pezevenk, dağda aç bi çoban olsan daha mı iyiydi? Otur 3 katı çalış adam gibi."
"Hem engellisin hem de hala sosyal haklardan mı bahsediyorsun? Adam yerine koymuş sana iş vermişiz, şükredip 3 kat fazla çalışcağına hala hak hukuk diyorsun terbiyesiz herif"
"Ulan hayvan herif, hala zam vergi diye ağlıyorsun, afrikada doğsan daha mı iyiydi amk denyosu.Kapa çeneni de bu muhteşem toplumu hakketmek için daha çok çalış"

Evet gerçekten de sosyolji dünyasına damga vuracak bu tespitlerinizle kanayan yaraya çözümü ne de güzel vermişsiniz; daha çok çalışın amk pzevekleri !

Bunların genetiği bozuk, zenci doğduğunda daha 3 aylıkken cigara sarmaya başlıyorlar. Hani eskaza bu zenci yavrularından birini alıp bahçenizdeki kulübede falan beslemeye kalksanız, hemen diğer hayvanlarınıza tecavüze falan kalkarlar. Neden? çünkü tecavüz, uyuşturucu hep bunlarda. Genetik sanırım.

Neyse sizin bu tespitleriniz zaten politzer'e aday gösterilip çok kısa zamanda bu sorunların çözümü olarak dünya basınında yankılanır. Manşetleri şimdidien görebiliyorum;

"Irkçılığa kesin çözüm bulundu: 3 katı fazla çalışın pezevenkler!"
  • thracia  (27.11.14 22:11:40) 
Kendileri bir de arap ülkelerinde siyahlara karşı yapılan davranışları görsünler, koşarak gidip İngiltere'nin Amerika'nın toprağını öperler. :)) Tunceli doğumlu bir tanıdığım vardı, adam gençken baya hızlı bir solcuymuş, ABD'ye gitti orada yaşıyor şimdi. Geçen sene geldiğinde o bile siyahlara verip veriştiriyordu. Alevi bir kürt bile bunları diyorsa, durum hakikaten baya ciddi sanırsam. :)


  • maxim gorki  (27.11.14 22:13:57) 
@Batuhanolabilir "beyaz adamın ırkçılığından en iyi senin haberdar olman lazım" demişsin, burda kimse alenen kimseye ırkçı hareket, söz, imada dahi bulunamaz. Irkçılığa uğrayan kişi hemen anında polise tutanak tutturup dava açabilir, ceza aldırır, siciline işletir ki birçok işte adli sicil kaydı istenir. O yüzden hiç bir olaya raslamadım. Kimse kimseyi sklemiyor. Yüzümü kırmızıya boyayıp dolaşsam kimse 3 saniyeden fazla bakmaz bile. Hani ırkçılık çaktırmadan, usülüne kitabına göre yapılır, önemli mevkilere, pozisyonlara gelmeleri engeleniyordur vs.

@thracia Valla bir söz nasıl çarpıtılır çok iyi örneğini vermişsin. Yarın gel akp’de başla:) Madem kendini engellenmiş, ötekileştirilmiş hissediyorsun bunu yenmek için çaba göstereceksin arkadaşım. Atıyorum Ağaoğlunun çocuğu, bilmemnesi istediği hayatı yaşar, okulu, dersi sklemez yaşam standardı bellidir, ama sen inşaat işçisinin oğluysan bir zahmet gece gündüz okuluna dersine çalışacaksın iyi yerlere gelmek istiyorsan. İşinde, mesleğinde kusursuz mükemmel olacaksın, anglosakson adamla aynı hayatı, aynı standardı yaşamak istiyorsan.

Ben bu adamlarla birarada yaşıyorum, zenciyi üniversite broşüründe, rap kliplerinde gören adam konuşmasın bir zahmet. Ordan konuşması kolay, “sana beleşe milyarlık ev hibe ediyorum desem yeri güvenli mi, zenci mahallesi olmasın” der affedersin
  • speedy  (27.11.14 23:14:36 ~ 23:43:25) 
@ speedy akp'liler böyle mantıklı konuşsaydı gidip ertesi gün teşkilata yazılırdım. Aasdjghaj şaka şaka, akp'liler dünya yuvarlak dese arkasında bir ibnelik arar, acaba bunu diyerek nereden çıkar sağlıyor bu yarrolar diye düşünürüm.

Neyse gelelim senin argümanlarına;

Diyorsun ki zenginin hayatı, standartları belli, sen eğer o hayatı istiyorsan götünü yırtmak zorundasın. İyi de güzel kardeşim biz bunu konuşmuyoruz ki? Benim söylediğim senin örneğin üzerinden gidersek, babası hükümetin götünü yalayarak, haksız yere ihaleler kazanarak, milleti sömürerek, başkalarının hakkını yiyerek zengin olmuş bir veledin gözümüzün içine bakıp, "amk fakirleri, adam olsaydınız böyle sefil olmazdınız. Ferrarimi parkederken sizi görünce tedirgin oluyorum. Bizim arkadaşlar arasında hiç suç işlenmiyor ama her türlü ibnelik sizden beklenir. Eğer sizi görünce tedirgin olmamızı istemiyorsanız, sizi biraz insan yerine koymamızı istiyorsanız daha çok çalışıp bu sistemin sağlam çarklarından biri olun. Eşşek gibi çalışıp daha çok para kazanırsanız size belki saygı gösterebilirz"

Canım kardeşim, olayların nedenlerini sorgulamadan sadece sonuçları üzerinden yorum yaparsak yanılırız. Neden zencilerin arasında suç oranının yüksek olduğunu, neden anglosaksonların maddi durumu iyiyken zencilerin götünü yırtmak zorunda olduğunun nedenlerini sorgulamazsak bu sorunları da çözemeyiz. Sen durduğun yerden bakıp, bu amk zencileri beni rahatsız ediyor diyorsun. Doğrudur da, mahallelerinden geçerken tedirgin de oluyorsundur. Ama biz burada bunun nedenlerini sorguluyoruz. Geçmişte olanların sorumluluğunu sırtımızdan atarak siktimin zencileri noktasında kendimizi konumlarsak, kendimizi ötekileştirerek ayırırsak elde edeceğimiz şey daha çok suç daha büyük bir ayrımdan başkası olmayacak. Ne zannediyorsun, mahalleni ondan ayırdığın zaman, kafanı kuma gömdüğünde bütün o suç oranlarıi bütün bu sorunlar arkanda mı kalacak? Ne yapalım mesela, bu zenciler bizi rahatsız etmesin diye trenlerle doldurup şehrin dışına mı taşıyalım?

Çözüm, sistemi sorgulamak ve değişmesi gereken yerleri değiştirmekten geçiyor. Kapitalist sistem, tüketime dahil edemediği sömürü artıklarını (zenciler, latinler, evsizler vs) halının altına süpürerek kurtulmaya çalışıyor ama bu sorun günden güne büyüyor.

Bu arada zenciyi televizyonda gören adam konuşmasın, biz biliyoruz da konuşuyoruz demişsin. Sana jose mourinho'nun bir sözünü hatırlatmak isterim

"İyi bir jokey olmak için önceden at olmaya gerek yok"

Bu sorunları tespit edebilmek için illa zencilerin arasında yaşamak falan gerekmiyor kısaca.
  • thracia  (28.11.14 07:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.