[]

bilgisayardan teknolojiden anlayanlara monitör sorusu

Selam, son dönem kafamı kurcalayan konu almak istediğim monitörü nasıl alacağım, bir iki sorum var, fikriniz varsa çok memnun olurum:

- 24 inçde karar kıldım, benim için uygunu bu, şimdi ben monitör değil de televizyon alsam, full hd 24 inç, monitörün yerini tutar mı? eksisi ne olabilir? benzer fiyatlara monitör yerine tv var, gün gelir tv yerine kullanırım diye düşündüm.

- tv özellikli bir panelin, monitörden farkı var mı? ikisi de full hd ve aynı boyutta ise?

 
monitör fiyatları panellerle ve giriş kaynaklarına oldukça bağlı. bilgisayar için konuşacak olursak oyun oynayanlar için çok çabuk geribildirim zamanlı monitörler var (tn panel) veya grafikerler video editleyenler için renk ve kontrast konusunda başarılı paneller var (ips). bu ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra televizyon olarak satılıp satılmadıklarına bakabilirsiniz.

ben geçen hafta 23 inç dell ips ekran aldım. televizyon olmamasının en büyük dezavantajı hoparörlerin olmaması. bazı bilgisayarlar hdmi kablo bağlayınca ses ayarlatmıyor mesela işletim sisteminden. ya da ps3 takmak isteseniz ses duyamıyorsunuz. her ne kadar monitörde hdmi'dan gelen sesi iletecek bir ses çıkışı olsa da ses seviyesini ayarlayamıyorsunuz bu sefer de.
  • raikkonen  (27.11.14 21:06:30) 
tv'lerde monitor'e göre piksel aralıkları daha fazla, dolayısı ile 50 cm'den görüntü hoşunuza gitmeyebilir, ayrıca vücut ve göz sağlığı açısından da sorun yaratabilir bu yakınlık, bilgisayar için alıyorsanız monitor'dan şaşmayın, tv'yi ayrıca almanızda fayda var.


  • gezegen olan pluton  (27.11.14 23:44:51 ~ 23:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.