[]

Hepatit B aşısı olmak elzem mi?

İş yerinde bi kadında hepatit b çıktı. Ben de gittim test yaptırdım, sonuçlar negatif. Nedense ben pek öyle ilaç içeyim, aşı yaptırayım insanı değilim. Çok mecbur kalmadıkça sevmiyorum dışarıdan bir şeyler almayı. Aşı yaptırmasam ne olur? Siz hep aşılı mısınız?




 
o aşıyı yaptır.

28 yaşında hanımefendi doktor bir arkadaş fazla sallamıyordu bu mevzuyu. sonra bir gün bir hastadan kan alırken bir şekilde iğne battı ona.

şu an hepatit.
  • efrasiyab87  (27.11.14 20:16:17) 
risk gruplarının aşılanması gerekir. ne tür bir iş yaptığınız önemli, ortak kullanılan materyaller vs. varsa korunmakta fayda var..


  • calzoncillos  (27.11.14 20:18:16) 
ben aşılıyım ama sağlık çalışanı olduğum için risk grubundayım.

risk grubunda olmasam yine yaptırırdım, artık çocuklara da rutin yapılıyor.

olmak lazım yani.

bir de artık 5 senede bir yenilemeye gerek yok, WHO artık antikor titresi yeterli olanları rapel doza gereksinim duymacağını 2 sene önce açıkladı, 3 doz yaptırıp tuttuysa kafan rahat yani.
  • neferkitty  (27.11.14 20:20:03) 
aşılanın


  • mezzosprite  (27.11.14 20:20:10) 
hpv aşısı da yaptır


  • neferkitty  (27.11.14 20:26:11) 
yaptırdım. normalde ilaç olaylarına uzak biriyim, kış gelmeden grip aşısı yaptıranlardan falan değilim mesela ama bunun gerektiğini düşünmüştüm.


  • asisamus  (27.11.14 20:41:21) 
HPV aşısını yaptırdım ama çoktan :D Onun için artık çok geç ^^

Tamam peki bunu da yaptıracağım.
  • pandispanya  (27.11.14 20:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.