[]

bel düzleşmesi ve spor

aylardır süren bir ağrı sonucu bugün doktora gidip röntgen çekildğimde bel düzleşmesi'ne sahip olduğumu öğrendim. değişik bir ağrım var yani betimleyemiyorum ağrımı doktorda anlamadı. bel fıtığı olmadığımı söledi röntgen çekildi ve bel düzleşmesi var sende dedi ve ağrı kesici kas gevşetici verdi, dahada geçmezse gel MR isteyelim dedi.
ağrılarım ne zaman geçer sizce sadece bel düzleşmesi olduğunu varsayarsak. ve spor hayatım bittimi 5 senelik vücut geliştirme hayatım sona mı erdi?



 
beli zorlamayan, yatarak yapilan hareketleri calisabilirsiniz. bir de ankilozan spondilit denilen romatizmal bir hastalik var, erkeklerde sık gorulur, bel agrisi, omurga egriliginde duzlesme, hareket kisitliligi yapar ve tani gec konulabilir, atlanabilir. gecmezse pesini birakmayin, dahiliye romatoloji ya da fizik tedavi rehab.uzmanina gitmenizi nacizane oneririm


  • fallopian  (27.11.14 17:41:53 ~ 17:43:04) 
bu hastalığa benim sebep olmam mümkünmü. bir gün sporda ısınmasız fazla ağırlığın altına girdim. hareketin ismi squat aşağı inerken ağırlık fazla geldi ve istemsizce boynum öne doğru gitti ve bişey oldu , o an hissetim kesin sakatlandım dedim. sonrasında bu tip ağrılar devam etti , sabahları özellikle yataktan kalktığımda baya bir ağrıyor ve sonra geçiyor. yarın da beyin cerrahi'ye gitmeyi düşünüyorum sz ne dersiniz?


  • emreozb  (27.11.14 17:59:59) 
buradan kesin sudur denilemez, fikir versin diye soylemistim. tera hareketin akabinde agriniz basladiysa sorun mekaniktir, doktorunuzun tedavi ve onerilerini uygulayin.

ama sabah uyandiniz, ornegin ilk is olarak yuzunuzu yikamaya gitmeden once bir sure kucuk hareketlerle eklemlerinizin acilmasini bekliyorsaniz-sabah tutuklugu- romatizmal nedenler dusunulur.
  • fallopian  (27.11.14 18:16:57) 
dedigim hastalik sizin yuzunuzden olmaz, siz kendinizi sakatlamissiniz. beyin cerrahisi iyidir. gecmis olsun


  • fallopian  (27.11.14 18:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.