[]

ithalat istatistiklerini nereden bulurum

tüik ve ekonomi bakanlığı web sitelerinde kayboldum. bulmak istediğim herhangi bir ürünün (örneğin dolma kalemler) hangi ülkelerden adet bazında aylara göre ne kadar ithal edildiği. böyle bir kaynak var mı acaba?




 
adet bazında bir kaynak yok.

dolma kalem olarak da yok. dolma kalemin dahil olduğu gtip numarasına göre, toplam ithalat bedeline ait bir veriye ulaşabilirsiniz ancak.
  • silent storm  (27.11.14 09:02:16) 
@silent storm peki ürünlerin hangi numaraya sahip olduğunu nereden öğrenebilirim. izlemem gereken ondan fazla ürün grubu olacak, dolma kalemi örnek olarak verdim.


  • yigitovic  (27.11.14 09:14:15) 
hocam size şöyle yardımcı olayım;

www.tuik.gov.tr

bu adrese girin. dinamik sorgulamayı seçin. açılacak tabloda, ürün/ürün grubu seçin. alta açılacak sekmede harmonize sistem seçin. yine bir sekme açılacak hs12 seçin

yeni sayfa gelecek. o sayfada yılı seçin. arama yapmak istiyorum seçin. tanımından kutusunu işaretleyip dolma kalem yazın.

altta iki gtip kodu oluşturacak size. her ikisini de seçebilirsiniz.

yine alt tarafta ithalatı seçin ve para birimini seçip raporu oluştur deyin.

en yakın veri budur.
  • silent storm  (27.11.14 09:21:15) 
@silent storm çok teşekkürler.


  • yigitovic  (27.11.14 09:22:18) 
@yigitovic rica ederim. adet bazında veri yok maalesef. zaten korkunç detaylı bir istatistik olmadıktan sonra yanıltıcı olur adet bazındaki.


  • silent storm  (27.11.14 09:34:31) 
@silent storm çok yardımcı oldunuz, bu arada adet bazında da bilgiye erişebiliyorum. sizin yoldan oluşturduğum rapor formatı şöyle:

Ölçü adı İthalat Miktar 1 İthalat Miktar 2 İthalat Dolar
KG/ADET 6.406 385.000 88.276

anladığım kadarıyla miktar 1 kilogram, miktar 2 de adet bazında yapılan ithalatı gösteriyor.
  • yigitovic  (27.11.14 09:35:39) 
@yigitovic, uygulamanın işleyişinden dolayı o adetlere çok fazla güvenmemenizi tavsiye ederim. tam olarak ne için kullanacaksınız bilmiyorum tabi. işinizi görüyorsa sevindim.


  • silent storm  (27.11.14 09:41:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.