[]

Cok ovulen seylere neden sinir oluruz?

Ben de var bu huy. Alttaki bir duyurudan aklima geldi. Birsey cok ovulup goklere cikariliyorsa arkama bakmadan kaciyorum o seyden. Bu bir yiyecek/icecek, marka, sanatci, bir mekan ya da herhangi birsey olabilir. Herkes boyle degil belki ama bircok kiside gordum bu huyu.
Sebebi hakkinda ne fikriniz var?



 
(bkz: antipopulizm)


  • m murphy  (27.11.14 00:38:50) 
beklentisi yükseliyor insanın.
uyuz olduğum insan bir şeyi seviyorsa bu uyuzun zevki bana göre değildir der iyice soğurum.

  • kuzey li  (27.11.14 00:41:21) 
(bkz: kesin ip var mk)

Yani aslinda haset, cekememezlik.
  • damdanakan  (27.11.14 00:43:09) 
@damdanakan
Yani asagida "Braking bad" duyurusunda cevap yazan arkadaslar Braking bad izleyenleri cekemiyorlar mi simdi?

  • delifaruk  (27.11.14 00:47:29) 
genellikle ben farklıyım sizin gibi düşünmüyorum demek için yapanlar var bunu. aşırı itici.


  • iste o kavunici balik  (27.11.14 00:49:38) 
@delifaruk: Breaking Bad i çekemiyorlar.


  • damdanakan  (27.11.14 00:54:14) 
@damdanakan: Braeaking bad'i neden cekemesinler? Duvar kagidini cekememek, pirasayi cekememek, islak mendili cekememek gibi birsey.


  • delifaruk  (27.11.14 00:59:04 ~ 00:59:29) 
Ya şeyden bahsediyorum haset, çekememezlik derken; hani simdi birçok insan bu diziyi çok seviyor ya, sen de "kesin ip var mk" şüphesiyle olaya mesafeli yaklasiyosun. "Hayir ya, o kadar mükemmel olamaz. Siradan gözlerin ayird eedemediği bi kusuru vardır kesin." Oturup Breaking Bad'i (evet bu duvar da olur, pirasa da, islak mendil de) tek yönlü analize basliyorsun. Falan filan.

Breaking Bad i ben de sevmiyorum bu arada.
  • damdanakan  (27.11.14 01:05:43) 
@damdanakan, cekemiyorlar diyince farkli anlasildi:)


  • delifaruk  (27.11.14 01:08:26) 
Ben eğer övülen şeyin o kadar övgüyü hak ettiğini düşünüyorsam pek sinir olmuyorum. Mesela Game of Thrones bana kalırsa övülmeyi hak eden bir dizi. O yüzden problem görmüyorum. Breaking Bad de övülmeyi hak eden bir dizi.

Ama mesela Ed Sheeran sik gibi bir şarkıcı. Onu övenlere gıcık oluyorum. Yani tamamen kişisel fikirlerimizden kaynaklanıyor. İnsan sevdiği şeyin övülmesinden rahatsız olmaz genelde. Ben Friends'i izlemesem Friends izleyenlere kesin gıcık olurdum çünkü çok övüyorlar ama izlediğim ve sevdiğim için gıcık olmuyorum.
  • i was made for you  (27.11.14 01:10:06 ~ 01:10:50) 
beklentiyi yükseltirler çünkü. elinde kalansa koca bir hayal kırıklığı olur genelde.


  • devilred  (27.11.14 01:10:56) 
Çekemiyorlar değil çekememezlik dedim. Negatif bi sözcük tabii, hedef gösteriyor gibi ama aslında çok güçlü bir durtudur. Hayatinin pekcok noktasında gozlemlersin bu durtuye teslim olduğunu. Duvarda, ispanakta falan da. Her yerde yani.


  • damdanakan  (27.11.14 01:11:45) 
İnceden bu duruma ayar olmuyor değilim. Tabi burada kastettiğim tek gerekçesi "çok övülmesi" olanlar. Birde bunun "herkes dinliyor" diye dinlemeyen "herkes kullanıyor" diye kullanmayanları var. Bir ara "ayh o ceketi herkes giyiyor ben giymem" diyen bir sevgilim olmuştu da "ilk kavgada sevgilisinin ağzına kürekle vuran sevgili" olacaktım.

Uzun lafın kısası pek samimi bulmuyorum.

edit: @i was made for you +1
  • air  (27.11.14 01:14:30 ~ 01:16:28) 
"ben özelim, eger herkes begeniyorsa benim özel niteliğime layık değildir"
herkes kendine göre özel. ben özel, sen özel, o özel. herkes kendine özelse bu durumda aslıda hepimiz sıradanız. kasmamak lazım.

  • kenar  (27.11.14 01:42:20) 
ben bunu ekşide görüyorum. ekşi de türkiye'nin değil istanbulun ve solun aynasıdır benim için. kısacası solcu istanbulluların huyu olsa gerek. bir şey popülerleşince değerini yitiriyor bu arkadaşlara göre.


  • siradisi00  (27.11.14 08:22:46) 
Güzel bir şeyi keşfettiğinde veya önüne sunulduğunda kendini "seçkin" hissediyor insan. O şey biraz fazla yayıldığında artık seni seçkin yapan bir şey olmaktan çıkıyor. Herkesin sevdiği bir şeyde seçkin hissetmenin yolu o şeyi sevmemek.

Bir de şu var, hem benim asla anlaşamayacağım bir insana hem bana aynı şeyi hissettiren şeye dönüp de bir bakarım "İçinde nasıl bir populizm var da ikimizi birden etkiliyor" diye.

Diyelim bir şeyi çok seviyorsun, sonra bir milyon insan gelip çok sevdiğini iddia ediyor ve eğer sevilenin sana özel kalmasını istiyorsan, o şey çoktan orta malı olmuş oluyor.Orta malı bir şeyden soğuyabiliyorsun. Şu anda abuk subuk Gucci çantalarn binlerce dolara satılması, aynı çanta pazara düşse kimsenin yüzüne bakmayacak olması gibi.

Ya da şu var, "Keep Calm & Carry On" posterleri ilk başta çok orijinal gelmişti, envai çeşidini gördükten sonra artık bıktım ve görmek istemiyorum. Gavurlar buna "over-exploitation" diyor, biz ise bokunu çıkarmak diyoruz. Ya da sözlükte vay anam vay neler dönmüş serhat ya'nın ilk bkz verildiği entry günün en beğenilenlerine girdi, sonradan birkaç kişi daha denedi, eskiden görmeyenler yine beğendi ve bu bir iki tane de en beğenilenlere girdi. Sonrakileri yavaş yavaş kimse takmamaya başladı. Artık gördüğümüzde şukela falan vermiyoruz, hatta bıktı isek eksiyi basıyoruz. Çünkü ilki orijinaldi, artık sadece bir kopya veya replika. Değeri yok.

Ben samimi olduğuna inanıyorum, çünkü insanın farkında olmadan bu şekilde yönetilebileceğini düşünüyorum.
  • aychovsky  (27.11.14 09:23:25 ~ 09:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.