[]

yurtdışı alışveriş

aliexpress'ten veya ebay'dan araba brandası alacağım. merak ettiklerim şunlar:

- herhangi bir sorun yaşamamak için tıpatıp aynı üründen en fazla kaç tane almam mümkündür?

- yapacağım alışverişin tl veya herhangi bir para birimi cinsinden limiti var mıdır, varsa ne kadardır?

- marka, nitelik veya fiyat farkı olan brandalardan çok sayıda alsam sıkıntı yaşar mıyım?

- hangi kargo şirketini seçmeliyim?

yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
hocam araba brandası dediğiniz şeyi doğru anlıyorsam, baya büyük bir paket olur ve kargosu da epey tutacaktır.

buna baktığınızı varsayarak, yine de alacaksanız, 1 adet alın. 75 €'luk bir limit var. detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz. ptt takipli kargoyu tercih edebilirsiniz, en uygun o olacaktır.

www.dunyadonuyor.com
  • silent storm  (26.11.14 21:18:33 ~ 21:20:32) 
eger paketi buyuk ise 1 bilemedin 2 tane getirtmenizi oneririm gumrukte dikkat cekmemesi acisindan,
buyuklukten kastim 37 ekran tuplu tv kutusu boyutu kadardan basliyor.
kargo haric 75 euro'yu gecmemeli urunun degeri.
ama bu sinir asilabiliyor soyle ki; satici urunun degerini daha dusuk yaziyor urun paketine ve gift olarak isaretliyor. ama yine de gumruk memuruna takilir, memur da bu 75 avrodan fazla eder derse sikinti. sikinti kismi noluyor bilmiyorum ya sizden vergi odemenizi istiyorlar yada direk geri gonderiliyor. siz vergi odemek istemeseniz de geri gonderilir satici da paranizi iade eder.
yerinizde olsam ayni anda birden cok urun almam, birer birer alirim 3-4 gun arayla yada farkli adreslere kargolattiririm.
kargoyu secme imkaniniz saticinin sunduklari ile kisitli.
eger uzakdogudan alirsaniz china post, hong kong post, singapur post gibi secenekler genelde bedava yada cuzi rakamlar. onun disinda fedex ups gibi kargolar ise oldukca pahali ama daha hizli tabiki. ilk secenekte hiz sirasi singapur post > h.k post > china post. cok cok genelde 15 gunden once gelmez, ortalama 20-25 gun denebilir. ha bana bi keresinde 50 kusur gunde geldigi de oldu. bu 3 postanin turkiye dagitimini ptt yapar.
eger kargo gonderi kodu varsa 17track.net'ten takip edebilirisniz.
benzer her turlu sorunuzu bolca konuda uzmanin yer aldigi forum.donanimhaber.com sorabilirsiniz
  • jedilance  (26.11.14 23:20:26 ~ 23:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.