[]

aşırı soğukta çok sıcak tutacak kıyafetle kalsak ölür müyüz?

ya çok komik ve acayip bi' soru, çekiniyom sormaya ama sormadan edemedim. çok merak ediyorum ben bu olayı. şöyle düşünün,

hava sıcaklığının -50 santigrat derece civarında olduğu bir yerdesiniz. kışın en çetin döneminde irkutsk'ta falansınız mesela. akşam olmuş. yatacak, gidecek yeriniz yok. fakat bölge halkının süründüğü kremlerden sürmüşsünüz. 3-4 kat içliğinizi, üst üste kazaklarınızı, en sıcak tutan şahane montunuzu, 5 kat çoraplarınızla ya da her ne giymişseniz onun üzerine botunuzu çekmişsiniz. yüzünüz de korunuyor çok güzel bir şekilde. ağzınız, burnunuz, alnınız falan kah bereyle kah kar maskesiyle bi' şekilde kapatılmış.

bu şartlar altında, bir köşeye geçip oturan insan donarak ölür mü? soğuk, yavaş yavaş vücut ısısını düşürüp öldürür mü? yoksa montu, botu falan geçemediği sürece sıkıntı olmaz mı?

bana hareket etmezsek her türlü ölürüz gibi geliyo, ne kadar sıcak tutarsa tutsun. siz ne diyonuz?

 
donarsın.

eskimolar buzdan iglo yapıyor ayazı kesmek için hepsinin de üstünde hayvan gibi kürk var misal.
  • neferkitty  (26.11.14 19:04:33) 
uyursan ölürsün.


  • new day new life  (26.11.14 19:04:37) 
donarsın.


  • lcnkr  (26.11.14 19:08:09) 
öyle bi yalıtmışın ki adamı kaplumbağ gibi barınağını da koymuşun üstüne. yaşar tabi bu haliyle. hiç hareket etmese de vücut ısısı yeter.


  • seksen9  (26.11.14 19:13:02) 
üzerindeki kıyafetler senin vücut sıcaklığını koruyorsa yani o -50 derecenin sana olan etkisini kıyafetler kesiyorsa emekli olana kadar yaşarsın.

misal az evvel test içi yaklaşık 30 dk boyunca -30 derecede kaldım, korunaklı klimatik kıyafetler vardı üzerimde, değil 30 dakika 30 saat kalabilirdim, bir yerden sonra terlemeye bile başladım.
  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (26.11.14 19:20:07) 
@orta saha, abi ciddi misin? nerdesin, sibirya falan mı? nasıl gidiliyo? buz hokeyini severim. avangard omskluyum. kiril alfabesini bilirim. suka blyat idi na huy diyebiliyorum. karlı havalarda kaza yapabilirim. rusya'ya layık bir vatandaş olduğumu düşünüyorum. ben de gelcem.


  • pescador  (26.11.14 19:34:45) 
bence vücut nefes alamadığı için terlemeye başlar ve terleme ise donmak için en mükemmel sebep. bahsettiğin kalınlıktaki giysilerin nefes alması lazım, o zaman sorun olmaz diyorum ben.


  • dieselsingle2  (26.11.14 20:56:09) 
Giydigin seyler kan dolasimina etki etmemeli ve buhari disari vermeli yani terlemeni engellemeli. Ote yandan sicak tutmali.

Bana fikrimi sorarsan -50 derecede oturursan ne giyersen giyin olursun. Yasamana ihtimal bile vermiyorum ki yukarida bahsettigim gereksinimlere en iyi cevap veren kiyafetler profesyonel dagcilik kiyafetleri. Ve donarak olen profesyonel dagcinin haddi hesabi yok.

Edit: 3-4 kat icligi giyersen kan dolalisimin can cekisir zaten:) Kan dolasimi yavaslarsada donarak olmeye dogru gidersin zaten.

Ama ne kadar oturmaktan bahsediyorsun, o onemli. 5 dakika mi, 30 dk mi, 5 saat mi?
  • delifaruk  (26.11.14 22:28:18 ~ 22:31:19) 
Dışarıdaysan her türlü hipotermiye girer ölürsün, ona karşı duracak bir direncin olamaz.


  • angelus  (26.11.14 22:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.