[]

Öğretmenlerin Doğu ataması

Ben bu sene sınava gireceğim. Oldu da atandım merak ettiğim şey şu ben doğu görevimi yapmak zorunda mıyım? Yani evlensem bile bu göreve gitmek zorunda mıyım?




 
zorunda olunmasa o kadar adam gitmez :) hepsi de idealist değil ya ;)

edit: eş durumu falan hikaye artık.
  • lancelot du lac  (26.11.14 17:32:03 ~ 17:33:42) 
ilk atamada doğu görevi olmayan bir yere gitsen bile daha sonra gitmek zorundasın.

eş durumundan yırtma şansın var evlilik falan gibi durumlar varsa.

edit: eş durumu falan hikaye değil artık. eşin sigortalı ise 3 sene, devlet kurumunda çalışıyorsa 1 sene o işte çalışması yeterli. son çıkan yasada "eş durumu atamalarında iki eşten hangisinin bulunduğu yerde ihtiyaç varsa oraya tayin yapılır" diye bir madde konuldu. o kısım sıkıntı çıkarabilir ama belli de olmaz bu işler.

ha son olarak bir aşağıdaki arkadaş da söylemiş. bölümünü bilmiyorum ama çok yüksek bi puan alabilirsen ayvalık'ta bile doğu görevi yapabilirsin.
  • rectoa  (26.11.14 17:33:04 ~ 17:42:42) 
batı'da bir sürü doğu görevi var, belki doğuda olmayan bir doğu görevine de atanabilirsiniz, ben tekirdağ'da doğu görevi yapıyorum şu an.


  • wilhelmwasmuss  (26.11.14 17:38:45) 
evlendiğin kişinin iş durumuna bağlı olarak gitmeyebilirsin. mesela eşin de öğretmense ve doğu görevini yapmamışsa gitmek zorundasınız. ama eşin doğu görevini tamamlamışsa evli olduğun sürece eş durumu tayiniyle gitmeyebilirsin. eşin özel sektörde çalışıyorsa belli bir sigortalılık dönemini doldurmuşsa da gitmeyebilirsin.(tam vakti söyleyemedim değişti en son tam bilemiyorum şu anda.)


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (26.11.14 17:39:50) 
sigortalıysa 3 sene falan yok. yanlış yönlendirmeyin. ben 10 yıldır aynı işteyim eşim doğuda paşa paşa görevini yapıyor.


  • lancelot du lac  (26.11.14 17:50:42) 
ben daha bu yıl atandım eş durumundan eşim sigortalı çalışıyor doğu görevimi de yapmadım.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (26.11.14 17:57:23) 
ayvalık değil abartmayalım da istanbul'da doğuya kısayla daha uzun süre çalışarak mecburi süreyi tamamlayabiliyorsunuz. atıyorum doğuda 3 yerine istanbul'da 5 yıl gibi.


  • merena  (26.11.14 18:02:21 ~ 18:27:23) 
merena+1 örneğin 7 yıl benim zorunlu hizmetim. doğuda genelde 4 yıl. batıda da, doğudan daha beter yerler var ayrıca, doğuda da batıdan güzel yerler. sadece hakkari, şırnak vs'nin ücraları olarak düşünmeyin doğuyu.


  • wilhelmwasmuss  (26.11.14 18:10:41) 
kimseyi yanlış yönlendirdiğim falan yok. açın okuyun:

www.memurlar.net

ayrıca ayvalık'ta da gayet yapılabilir doğu görevi. bu sene ayvalık'a yarım saat uzaklıkta doğu görevi açtılar misal. ha süresi 7 yıldır, o ayrı. arkadaş süresini sormadığı için girmedim o konuya.
  • rectoa  (26.11.14 18:29:14 ~ 18:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.