[]

Anketleri Kısa Yapın

İşin uzmanı değilim ama bir iş yaparken rahatsız etmeden, tatlı tatlı soymasını bilin. Bu ne arkadaş 30 soru cevaplıyorum daha %50 diyorsunuz. Eğlencelik bir yanı da yok zaten, ama öz ve sağlıklı bilgileri bir kaç adımda almanın taktiklerini bulun.
Bence.



 
sıkılıp bıraktığım çok anket oldu.


  • sutlu nescafe  (26.11.14 15:15:55) 
her türlü araştırma yöntemi, pazarlama araştırmaları dersinin ilk konusudur anket, mülakat, odak grup görüşmelerinde insanları sıkacak uzunluktan kaçınılması. ama burada gördüğüm her ankete tıklıyorum ve bitirebildiğim çok az


  • dinsiz adam  (26.11.14 15:19:52) 
Anket ve sunum için büyüklerimiz der ki;
Bir anket mini etek gibi olmalı; herşeyi kapsayacak kadar uzun, tüm ilgiyi çekecek kadar kısa...
Teşekkürler Türkiye..
şak şak şak şak şak şak

cibili cibili 6lı 7li
haniiyyyaaaaaa
  • erty_ksk  (26.11.14 15:21:06) 
Uzun olunca sıkıcı oluyor cidden ama artık başladıysam yarım bırakmıyorum, çünkü o zamana kadar harcadığım vakit boşa gitsin istemem. Aynı sorular tekrarlanmadığı sürece tüm anketleri bitiriyorum. Aynı soruların defalarca farklı biçimde sorulduğunu görünce kapatıyorum.

Edit: Yok kontrol amaçlı tekrarları demiyorum. Bildiğin aynı soruyu soruyor 2-3 soruda bir. Sanki soru bulamamış gibi oluyor o zaman. Anket doldururken hazırlayandan daha fazla emek harcadığımı hissediyorum bu durumda, o yüzden bırakıyorum. Psikoloji temalı anketlerde rastlıyorum.
  • m e l t e m  (26.11.14 15:25:34 ~ 15:34:42) 
Normalde buraya kadar gelen ve düzenlenmiş olan anketler, zaten aslında yapılması gereken anketin 10'da biri falan oluyor genelikle. "Madem küçük bir kısmı, niye aynı/benzer soruya 10 kere cevap veriyoruz" diye sorabilirsiniz. Onlar cevaplarınızla ilgili tutarlılığı ölçen doğrulama soruları oluyor. Yoksa, asıl sorması gereken soruların hepsini sorsa, ikramlı bir çalıştay düzenlenmesi gerekir zaten. Bu küçük kısımdan genellemelerle ve tutarlılıklarla daha büyük ilişkiler için varsayım yapılıyor ve devamı getiriliyor.

Dolayısıyla yardımcı olun, yazıktır; sıkın dişinizi bir miktar.
  • aychovsky  (26.11.14 15:27:00) 
İşin uzmanıyım ve evet anketlerinizi kısa tutun. Kapsam geçerliliğini sağlayacağım diye milleti canından bezdirmeyin. Madde sayısı - Güvenilirlik parabolünü hatırlayın, madde sayısını ne kadar artırırsanız artırın güvenilirliğiniz hiçbir zaman 1.00 olmayacak. Tadında bırakın.

Çok soru sorarsanız insanlar ya yarım bırakır ya da sallar. Pilot çalışmanızda hedeflediğinizin 3-4 katı soru sormanız gerekiyor biliyorum. Bunu da belirtin lütfen.
  • x13  (26.11.14 15:30:12) 
6-7 sayfalık koca koca sorulu anketleri 3. sayfada bırakabiliyorum çok sıkarsa ki çok az şeyi yarıda bırakan bir insanımdır. o derece sıkılıyorum işte.


  • devilred  (26.11.14 15:33:10) 
ben de uzun anketlerde yarıya gelince pişman oluyorum harcadığım zamana yazık diye ama sonra hazırlayan kişi için bu anketi yapamamış haketmiyor diyerek çıkıyorum.


  • justinial  (26.11.14 16:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.