[]

İnternet üzerinden ödeme - Teknolojiye hem hayranlık hem tiksinti

Geçen gün öyle bir şey sormuştum
eksiduyu.ru

Bir kısmını hallettim. Olay şu anda şu durumda. Amerikan menşeli bir firmadan bir şeyler almak istiyorum. 11 Dolarlık bir şey. Siteye üye oldum, kartımı ekledim. Mutlu mutlu alışverişime başladım. Ancak kartım sürekli reddedildi. Sonra bankayı aradım, "Hayırdır, bir sorun mu var" dedim. "Geçen ay siber saldırıya uğradık, güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Artık alışveriş yaptığınız sitenin, kart bilgileri yanında CVC numarasını da bize göndermesi gerekiyor doğrulamayı yapıp onay verebilmemiz için. Site ile konuşun" dediler. Ben de sitenin chat aracılığıyla yardım eden birimi ile iletişime geçtim. Kartı kaldırıp yeniden ekledik. Onu kaldır, bunu ekle derken arada da birçok sıkıntı oldu. Onları hallettik ama bu site benim CVC numaramı istemiyor, ellerinde tutmuyorlarmış o bilgiyi. O olmayınca da işlemin doğrulaması da olmuyor. Paypal ile ödeme kabul etmiyorlarmış. Banka kartı ekleyeyim dedim, Visa Electron kabul etmiyorlarmış. Sonuçta önerisi olan veya "Bu ödeme yapılamaz böyle" diyenlerin fikirlerini dinlemek isterim.

 
havale de mi kabul etmiyo site?


  • seksen9  (26.11.14 13:35:19) 
Yok, öyle bir seçenek yok ortada.


  • aychovsky  (26.11.14 13:36:07) 
Sanal kartta da aynı durum mu var? Başka bir bankanın kredi kartını kullanan arkaşınızın kartını kullanın bence.


  • atom karincanin torunu  (26.11.14 13:39:18) 
Sanal kart çıkaramıyorum. Çünkü banka şifrenin yanında annemin kızlık soyadının birtakım harflerini soruyor. O harflerden biri de Ö olduğu için ve banka Türkçe karakterleri veya O'yu kabul etmediği için internet bankacılığını kullanamıyorum. O nedenle sanal kart çıkartamıyorum.

Muhtemelen arkadaşa para verip ondan isteyeceğim.
  • aychovsky  (26.11.14 13:41:07) 
sitelerin cvv2/cvc2 bilgisini tutmaları pci/dss'e aykırı. fakat bu bilgiyi ellerinde tutmaksızın alıp kullanabilirler, buna mani bi durum yok. anladığım kadarıyla, söz konusu web sitesi, ancak sisteme kart eklemek ve sistemlerine eklenmiş kart bilgilerini kullanmak suretiyle alışveriş yapılan bir yer. bu durumda sitenin sistemini değiştirmesini beklemek çok gerçekçi olmaz. banka da bu güvenlik önleminden feragat etmez. son tahlilde, bu siteden, bu bankanın kartıyla alışveriş yapılamaz diyorum.


  • nereye bu gidis  (26.11.14 14:04:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.