[]

Hangi Bankanın Kredi Kartını Alayım?

Bu gezi olayları zamanında Garanti Bankası kredi kartımı kapatmıştım. Finansbank'ı da insanı darlamayan kolay bir sistemi olduğu için kullanmaya devam etmiştim.

1 ay önce kredi kartım kayboldu, ben de Finansbank'tan yenisini istedim ama 1 aydır bir kartı göndermeyi beceremedikleri için şimdi o kartı da kapattım.

Şu an hiçbir bankaya hiçbir borcum yok ve aslında yeni bir kredi kartı alasım da yok çünkü afedersiniz zaten hepsi aynı b.kun lacivert olanı. Ama bazı internet siteleri bankamatik karttan çekim yapmadıkları için almak zorundayım sanırım yeni kart :(

Size göre kredi kartı kullanmanın avantajları dezavantajları neler? Aslında GS Bonus kartım vardı ama hiç açmamıştım, onu mu kullanmaya başlasam direkt? Maaş hesabım Garanti'de olduğu için aidat da ödemiyorum sanırım. Önereceğiniz başka banka var mı?

 
Maaş hesabın varsa ve anlaşmalılarsa kredi kartı aidatı kesilmeyebiliyor. Buna göre yap tercihini.


  • arnold schwarzeneger  (26.11.14 09:57:32) 
maaşın garantide ise kart ücreti alınmıyor doğru değil. ben de maaş müşterisiyim ama karttan ücret aldılar.

pegasus plus kart iyi. kart ücreti yok, iyi de uçuşpuan birikiyor. ama sadece internet için kullanacaksanız sanal kart daha mantıklı.
  • inheritance  (26.11.14 10:07:58) 
biliyorsundur.

kredi kartına faiz ödemiyorsan ve vadelide ya da başka bir yerde paran varsa kartla taksitli alımlarda kar edersin. bu edeceğin karın kredi kartı ücretinden fazla olması gerekiyor ki nette kazançlı olasın. garanti'nin bonus kredi kartı ücreti 90 lira. 1.650 liralık bir harcamayı 12 taksitle vade farksız alırsan 90 lira karın olur. 1.650 liranın üzerindeki tüm taksitli işlemlerin senin için kar demek.

tabii bir de kullanım kolaylığı, nakit taşıma riski vs. var.
  • [silinmiş]  (26.11.14 10:09:06) 
@inheritance

Şirketin Garanti Bankası ile yaptığı sözleşmede şöyle bir madde var:

"Banka, kendilerinin tabi olduğu kriterlere göre yaptıkları değerlendirme sonucunda çalışanlarımıza kredi kartı tahsis etmesi durumunda, sunacağı 1 adet Garanti Bonus Kredi Kartı ile bu kredi kartına bağlı 1 adet ek karttan sözleşme süresi boyunca bu kartların verilmesi ve yenilenmesinden dolayı yıllık kart ücreti talep etmeyecektir."

Bunu, Garanti kredi kartımı kullanmam durumunda kart aidatı ödemeyeceğim şeklinde anlıyorum. (Bu kartı işe girmeden önce almış olsam da bunu bir şekilde halledebilirim ya da en kötü yeni kart talebinde bulunurum sorun değil).
  • pandispanya  (26.11.14 10:22:29) 
@douchebag, vadelide param var ama kredi kartına faiz ödememek ne anlama geliyor bilmiyorum :/ Günlük harcamalarımı normal para kartımla yaparım diyordum. Taksit olayını zaten pek kullanmıyorum, kredi kartı olsa da tek çekim yaptırıyorum genelde.


  • pandispanya  (26.11.14 10:22:45) 
@want2die, şimdi Garanti'nin Sanal Kart başvurusu bölümüne girdim de orada da şöyle bir uyarı çıktı:

"Başvurunuz, hesap seçimi yaptığınızda Paracard Web, kredi kartı seçimi yaptığınızda ise Sanal Kredi Kartı başvurusu olarak dikkate alınacaktır."

Benim halihazırda aktif bir kredi kartım olmadığı için anladığım kadarıyla bana "paracard web" olayını sağlayacaklar. Ama bu da yine para card kabul etmeyen internet sitelerinin bunu da kabul etmemesine sebep olabilir?
  • pandispanya  (26.11.14 10:22:53) 
pandispanya kredi kartına faiz ödememek, kredi kartının aylık borcunun tamamını ödemek demek.


  • [silinmiş]  (26.11.14 10:34:39) 
bence ing pegasus al. bildiğim kadarıyla puan getirisi en yüksek kart. %1 uçuş puanı veriyor. Aidatı da yok anladığım kadarıyla.


  • yatahaze  (26.11.14 10:36:39) 
@douchebag, heh tamamını ödüyorum, aynen evet :D Tamam, teşekkürler.

@yatahaze, ama pegasus'u hayatımda 1 kere filan kullanmışımdır maksimum. Bu durumda pek işime yaramaz sanırım pegasus kart. Miles&Smiles kredi kartı mı yapsam acep.
  • pandispanya  (26.11.14 10:40:33) 
pandispanya, taksitli ile tek çekim arasında fiyat farkı yoksa taksitli yaptırmalısın. mümkünse en yüksek taksit sayısı olmalı ki, tek çekimde bir ay sonra vereceğin paranın taksitli olduğunda taksit boyunca faizi kazancın olsun.


  • [silinmiş]  (26.11.14 10:43:35) 
kredi kartı sayesinde fiyatlarınızı aylara bölerek taksitlendirebilir, getirdiği ek para puanlar sadesinde çeşitli hediyeler kazanabilir ve para işlemlerinizi kolayca yöneterek vaktinizden tasarruf sağlayabilirsiniz. kredi kartının avantajlar saymakla bitmek özellikle acil ödemelerinizde kredi çekmek büyük avantaj sağlıyor. kredi kartı ve bankalar hakkında tüm bilgilerilere www.kredikarti.gen.tr siteden ulaşabilirsiniz.


  • ipekipek  (22.12.19 12:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.