[]

ota boka eylem yapan işçiler

çalıştığım yerdeki işçiler canı sıkıldıkça eylem yapıp çalışmıyorlar, mesela birkaç hafta önce başımızdaki müdürün istifa etmesi için çalışmadılar, şimdide bir çalışan işten atıldığı için çalışmıyorlar. başımızda patron olmadığı için bu kadar rahatlar. böyle giderse şirket kapanacak, olan bana olacak.

yaptıkları eylem gereksiz değil mi? yok yemekte makarna çıkmasın, yok haftasonu çalışmayalım, yok arkadaşlarımız işe geri alınsın, yok servis geç gelsin gibi nedenlerden dolayı günlerce çalışmama eylemi yapılır mı?

benim işim değil ama meraktan soruyorum, bizde bunları tehdit etsek? mesela beyler çalışan çalışsın çalışmayan yeni bir iş bulsun desek işten kovmuş mu sayılırız?

veya ne tavsiye edersiniz?

 
burası türkiye değil heralde
burada kan alırlar :)

  • kahve kokusu  (26.11.14 09:10:08) 
türkiye türkiye, istanbul'un göbeğindeyiz hemde.


  • tolga asp  (26.11.14 09:12:00) 
İşverenin lokavt hakkı vardır.


  • maxim gorki  (26.11.14 09:13:32) 
Hepsine çıkış ver adam olur tekrar ise al diye yalvarirlar. Calismadiklari saatleri de yasal olarak kes


  • steward  (26.11.14 09:14:30) 
Senin işin değilse burnunu sokma, hassas küçük burjuva.


  • namus ninjası  (26.11.14 09:20:58) 
çok hassassın gerçekten. bence bu düşündüklerini o işçilerin yanında yüzlerine karşı dile getir. belki sana hak verirler.


  • vendorth  (26.11.14 09:25:09) 
işverenlerin ve işçilerin samimi bir şekilde, kendi kimliklerini bir kenara bırakarak yani işçiyse, işçi olmadığını farzederek, işverenin de işveren olmadığını farzederek dışarıdan bir gözle olayı değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. mesela işçi neden işini yapmıyor diye işveren düşünmeli. başlarındaki müdürün neden gitmesini istiyorlar? müdür adaletli davranmıyor mu, hak mı yiyor? işçilere iyi muamele mi yapmıyor? sonra arkadaşları neden işten atıldı, haklı yere mi atıldı, yoksa haksız yere mi? hergün sırf ucuz diye bu insanlara makarna mı çıkarılıyor? gibi. işçiler de yine kendilerini değerlendirmeye almalı, biz hata mı yapıyoruz diye. bu şekilde sorunlar halledilebilir diye düşünüyorum.


  • rock n roll  (26.11.14 09:26:59) 
Yemekte makarna çıkmasın diye grev yapmak gereksiz gibi görülebilir. Ancak grevin günlerce sürdüğünü söylemişsin. Demek ki şirket te hayır makarna yiyeceksiniz diye diretiyor. Bu şekilde diretmekte mantıksız.


  • zombi  (26.11.14 10:19:20) 
Hangi sendika bu?


  • anarche  (26.11.14 17:40:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.