[]

laptop ekranları neden küçüldü.

bir teknoloji markette incelediğim laptopların ekranları şu an kullandığım ekrandan çok küçük geldi. sanki bütün markalar standartlaştırdı bunu.evet her şeyin ekranın buyürken neden firmalar laptoplarn ekranlarını küçülttü.




 
küçülmedi ki yıllardır standart 15.6" neredeyse. arada netbooklar çıktı kolay taşınması için ama tarihe gömüldü. şimdi de ultrabooklar var yine hafifliği ve uzun süreli şarjıyla önplana çıkan. onlar da 13" civarında genelde. benim eski laptopum 14" kare ekrandı mesela o da bayağı yaygındı eskiden.


  • golan trevize  (25.11.14 23:11:26 ~ 23:12:35) 
Millet 3 kiloluk leşler yerine artık aynı performansı veren 1-2 kiloluk laptoplara yöneliyor. Dolayısıyla ultrabooklar popüler oldu ve boyutlar 13 civarına indi. Tabi oyun, tasarım laptopları gibi niş marketlerde hala koca ekranlar bulmak gayet mümkün


  • Haldamir  (25.11.14 23:18:07 ~ 23:21:48) 
aynı performans + pil ömrü + hafifliği


  • supergirl  (25.11.14 23:49:56) 
Fakirler ölsün, 19" laptop'umdan selamlar.


  • alaman cikolatasi  (25.11.14 23:57:12) 
Performansli, 12 saat pil omru var. 1.3 kg. Her gun yaninda tasiyinca bunlar onemli oluyor.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (26.11.14 02:40:04) 
Ekranlar küçülmedi de eskiden 16:10 oranı daha yaygınken şimdi 16:9 yaygınlaşıyor.


  • zombi  (26.11.14 12:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.