[]

3 boyut çalışması / render için ne kadar para istenir?

şimdi durum şu, bir arkadaşım kafasındaki projeyi birine 'bizim düşündüğümüz olay bu, arazi alıp şu kadar para yatırırsak bu işi yapabiliriz' filan demek için bir 3 boyut çalışması istiyor. yeni yeni yapılmaya başlanan hobi bahçeleri aklındaki de, 5-6 tek katlı yapı (hepsi aynı), 1 tane 2-3 katlı apart otel ve bahçe. arazinin büyüklüğünü, aklındakileri, vs. basit bir şekilde çizip birkaç gün içerisinde paylaşacak. zaman sorunu yok, önemli olan görsellerin göz alıcı olması. 5-6 açıdan render istiyorlar, revit'le render alıp photoshop yapacağım üstüne.

şimdi okul ve çalıştığım yerler için 3 boyut çalışmaları yaptım daha önce, ama böyle dışarıdan iş olarak almadım. bu işin piyasası nedir, fiyat nasıl ve aşağı yukarı hangi tutarlarda belirlenir? kendisi arkadaşım olduğu için uçuk bir miktar belirtmek istemiyorum, ama emeğimin karşılığını almak niyetindeyim elbet benim için de hoş bir ek gelir olacak şu durumda.

aklımda danışacağım 1-2 kişi var ama bu işin piyasasını bilen, fikir verebilecek olan var mı burada acaba?

 
photo realistic render/3d yapılacak ise bu tarz bir iş için en kötü 2000 tl yazılmalı adisyonua


  • mrvengeance  (25.11.14 20:42:18) 
Sadece görsel bir dosya için 2k çok. Basit bir çalışma yapacağım diyorsun birde


  • kahve kokusu  (25.11.14 21:12:53) 
ilk mesajda basit olduğunu ima ettiğimin farkında değilim, basit olduğu pek söylenemez aslında. ortada çizilmiş bir proje olmadığı için hatta ben görselleri hazırladıktan sonra şurasını şöyle yapalım, burası da aslında şu şekilde daha iyi olur gibi şeyler söyleyebilirler gibi geliyor. iyi hazırlanmış renderlar istiyorlar.


  • gmzo  (25.11.14 21:23:16) 
Bu işi maaşlı olarak yapsan kaç para alırdın? Ayda 30X TL Günlük X TL alırdın.
Bu dışarıdan bir iş olduğu için her gün en azından 3X kazanmalısın.

Bu işin kaç gününü alacağına göre hesapla. 10 gün sürecekse 30X, 3 gün sürecekse 9X.
  • michael_knight  (25.11.14 22:15:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.