[]

CV için dekandan referans mektubu

öğrencisi olduğum üniversitenin mühendislik fakültesi dekanı, zamanında dersimize giren bir hocamız olduğu için kendisiyle aramız iyi. ben de buna istinaden kendisinden cv'me eklemek üzere referans mektubu istemeyi düşünüyorum. çok abartmadan, sade bir şey yazıp onayına sunmak gibi bi niyetim var. şimdi;

1) bu istek çok mu kerestece olur? kabalık etmeyeyim?
2) eğer kabalık olmazsa, aklınıza gelen bir referans metni var mı? mesela ben şöyle bir şey düşündüm;

"okulumuz endüstri mühendisliği öğrencisi xyz'nin istihdam süreci boyunca firmanıza katkı sağlayacağına dair inancım tamdır.

abc üniversitesi mühendislik fakültesi dekanı"

teşekkürler.

 
referans mektubu öyle olmaz. hocadan rica edersin o da yazar kapalı zarf içinde verir sana, içinde ne yazdığını bilmezsin, iyi de yazmış olabilir kötü de. Öyle hazır metni önüne koyarsan "notermiyim ben" der kovalar seni:)

Bir de cv ye o şekilde referans mektubu falan eklenmez. Referans mektubu amaca özel yazılır, yurtdışında kabul almak istediğin bir master/doktora vardır, ya da atıyorum iş bankası müfettiş kuruluna başvurursun onlar ister senden gibi gibi. İkametgah değil ki bu alayım bi tane lazım olursa kullanırım diyemezsin.
  • zikardo  (25.11.14 20:30:35 ~ 20:33:10) 
referans böyle bir şey değildir. bence onu öğrenmekle başlayabilirsin işe. oldu olacak dekanın yerine imzayı da sen at.


  • devilred  (25.11.14 20:35:35) 
@zikardo, evet referans mektubunun eğitim için istendiğini biliyorum, kast ettiğim format tam olarak "referans mektubu" da değil ama adını bulamadım işte. şu aşamada iş tecrübem olmadığı için hoca belki böyle ufak bi kıyak yapabilir diye düşünmüştüm. hazır metin sunmayıp ondan bir metin de isteyebilirim, o da mı saçma olur?


  • nohut  (25.11.14 20:37:21) 
işe alımda referans araştırması bölümü CV ve başvurudan ayrı bir bölümdür. CV'nin referans bölümüne "istendiğinde sunulacaktır" şeklinde bir ibare eklemen yeterli olacaktır. Kimileri CV'lerine referans bölümü ekleyip referanslarının irtibat bilgisini veriyor, o da bir yöntem; ancak ben pek tercih etmezdim.

Ayrıca, yeni mezun bir çok kişi tecrübesizdir ve hemen hepsi de senin gibi hocalarının bilgilerini referans verebilecekleri içino bilgiler genelde ihmal edilir.
  • gochebe  (25.11.14 20:45:30) 
-saçma olur.
-hoca sana kıyak yapmaz.
-tekrar ediyorum cv ye referans mektubu eklenmez.
-eklesen bile özel sektörde bu referans mektubunu kimse sallamaz.

İşveren senden referans isteyecekse zaten sana sorar "hakkında bilgi alabileceğimiz kimler var" şeklinde. O durumda bile daha önceden hocana sormuş olman gerekir gerektiğinde sizi referans versem olur mu hocam diye. haberi olmadan kimsenin ismini/telefonunu referans olarak verme.
  • zikardo  (25.11.14 20:46:33) 
hocana bir mail yazıyorsun.
bu mailde kısaca nereye, hangi pozisyon için başvuracağını anlatıyorsun.
sonra hocana ondan hangi dersleri aldığını ve sana verdiği notları hatırlatma amacıyla yazıyorsun.
ekte CV ve transkriptini yolladığını belirtiyorsun, böylece hocan açıp cv'ni okuyabilir, aldığın derslere, notlarına bakabilir ve seni hatırlayabilir veya hakkında daha iyi fikir sahibi olabilir.
gerisini hocana bırakıyorsun.
bazı hocalar gerçekten 'sen metni yaz ben imzalarım' diyebiliyor, kendin hakkında başkasının ağzından mektup yazmak zor bir iş olduğu için umarım bunu istemez.
çoğunlukla oturup kendisi bir şeyler yazacaktır.

.....ve bütün bunları yazdıktan sonra gördüm ki 'cv'me eklemek üzere referans mektubu' demişsin.
öyle olmaz.
hocana mail atıyorsun (başa döndük) ve yine üstte söylediğim şeyleri yazıyorsun, CV'ni transkriptini yolluyorsun.
ve diyorsun ki, ben sizi CV'me referans olarak eklemek istiyorum, uygun mudur?
uygundur derse CV'de referans diye ayrı bir bölüm ekliyorsun ve Prof. Dr. Bilmemkim adres email telefon şeklinde, tercihen en az 2 referansı belirtiyorsun. başvurduğun yer gerek görürse hocanı arayacaktır.
  • lily briscoe  (25.11.14 20:48:22 ~ 20:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.