[]

Binada telefon şebekesi olmaması sebebiyle bağlanamayan internet

selamlar,

bir hafta süreceği söylenip, 13 güne kadar uzayan ve bugün verilen bilgiye göre tamamlanması mümkün olmayan bir nakil işlemim vardı. superonline yalın adsl abonesiyim; fakat altyapı ttnet'e ait olduğu için bu adamların gelip, ufak bir çalışma yapması gerekiyordu.

şimdi yeni bir binaya taşınıyorum. superonline tarafından bugün verilen bilgiye göre türk telekom ekipleri binaya gitmiş ve binada şebeke yokmuş; fakat apartmanda takılı bir telefon kutusu var. durum böyle olunca, şebekenin gelmesinin 1 seneyi bulabileceğini söyledi superonline çalışanı. aşırı saçma geldi gerçi bu söylediği. bina yeni olduğundan, henüz kimse telefon bağlatmamış olabileceği için şebeke olmaması normal ama niye bir sene sürsün bu yani? telekom'u arıyorum, onlar da doğru düzgün bilgi vermiyor.

şimdi ben superonline yalın adsl'i iptal edip, buraya bir telefon hattı bağlattıktan sonra ttnet abonesi olsam açılır mı ki bu lanet şey? superonline çalışanının çok fazla takmaması ve başından atmak istemesinin eseri gibi bu verdikleri cevap. pek inanmıyorum açıkçası. neyse artık. kafayı yiyeceğim artık şu internet problemi yüzünden.

 
Bu durum gerçek, 2-3 sene bekleyenleri biliyorum. Hatta hızlandırmak için akp ilçe başkanlarına gidiyorlardı bir ara. Kısaca içeride adamın yoksa bölgeye göre uzun da sürer kısa da.


  • pavlis  (25.11.14 15:48:02) 
ben türk telekom'a gidip yalvarmıştım, burada istanbul olmadığı için 2-3 ay diyorlardı, şaka bir yana cidden yalvardım, ertesi hafta bağladılar.


  • yalnux  (25.11.14 15:51:20) 
superonline pek başından savmıyor ama denk gelmiş olabilir tabi.

sanırım o çevreden bi kaç kişinin daha istemesi lazım şebeke olması için. hatta sınırı vardı diye hatırlıyorum. 100 bağlantıya kadar kaldırıyodu sonra yeni port mu açıyolardı modem mi ekliyolardı bişey oluyodu(terimleri bilmiyorum).

nacizane tavsiyem binadakileri örgütleyip ttnet, superonline'ı falan arayıp internet bağlatmak istemelerini rica etmen olur. 3-5 kişi arayınca hızlandırırlar işlemi.
  • seksen9  (25.11.14 16:04:35) 
geçen yaz yeni bitirilen bir binaya taşındım. ttnet e internet için başvuru yaptım. aylarca bekledim.
bir gün fırsatım olduğunda ilçe şubesine gittim. ordaki görevli bana "yalın internet yerine telefon&internet başvurusu yapın. telefon bağlamak için ararlarsa vazgeçtim, internet bağlamak istiyorum diyin" demişti.
işe yaradı, 20 gün içinde internetim bağlandı.
  • zvonimir  (25.11.14 16:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.