[]

Sevgilinin başına gelen hırsızlık

Selam,

Sevgilim bugün bi' diş kliniğine gidiyor, sıra beklemeye başlıyor, sıra ona geldiğinde montunu çıkartıp koltuğa bırakıyor. Görevli kişi de onunla birlikte üst kata kadar eşlik ediyor ve onu doktorun odasına götürüyor.

Ve sevgilim aşağı indiğinde montunun cebinden 300 TL'nin çalındığını ve telefonun vs alınmadığını fark ediyor. Ardından sevgilim polis çağrılmasını istiyor, başta olumlu bakmıyorlar buna, sonra polis geliyor ve kamera var mı diye soruyor. Bu görevliler de kameranın iki gündür kapalı olduğunu söylüyorlar. Polis de eşgal alıp, sevgilime karakola gitmesini tembihleyip gidiyor.

Karakolda da şüphelendiği biri yoksa bi' şey yapılamayacağı söylenip, ilgilenilmiyor.

N'apmalı? Hukuki olarak ya da diğer yollardan ne yapabiliriz? (300 tl de bizim için çok büyük para bu arada)

 
niye ortada bırakıyor? iyi rahatmış sevgilin. monttan ve paradan onlar sorumlu değil bu arada. mağazalarda boşuna anons yapmazlar eşyaları yanınıza alın diye.


  • bradshaw  (25.11.14 14:24:24) 
yorumlarınızı siksinler çok afedersiniz. olm hırsızın hiç mi suçu yok.

kamera olduğu halde saklıyorlarsa savcılıkta şikayetçi olabilirsiniz.
  • arras  (25.11.14 14:29:12) 
aynen öyle, şüpheli biri olacak ve/veya şikayetçi olacak durumdan, olası hırsızdan, ancak 300 tl'ye göre çok meşakkatli işler. bi halt olmaz. kamera kayıt ediyor da saklanıyorsa o zaman bir şey olur belki, bunun için de şikayetçi olmanız gerek. yoksa neden kayıt yapmıyorsunuz diye suçlanamaz.


  • uykusunu yakalayan adam  (25.11.14 14:33:36) 
300 tl büyük para ise azcık dikkat edeydiniz %50
kamera neden çalışmıyor dostum? %25
hırsız %25

bence çevredeki güvenlik kameralarına ulaşmaya çalışın. girdiğiniz yerin etrafındaki dükkkanlara falan başvurun
  • dieselsingle2  (25.11.14 14:34:05) 
sevgilinizin eşyaları diş kliniğindeki görevlilerin sorumluluğunda değil. bu durum spor salonuna gidip, parayı kilitli dolapta bırakmaya benzemiyor. parası, eşyaları sevgilinizin kendi sorumluluğunda. yukarı çıkarken montunu koltukta bırakmayıp yanına alması gerekiyordu madem para o kadar mühimdi.

kamera kayıtları olsaydı, hırsızı tespit edip ifadeye çağırırlardı. polisin dediği gibi, şu durumda yapılacak bir şey yok.
  • m e l t e m  (25.11.14 14:35:16) 
akşam git bütün pencerelerini indir. sonra bak bakalım çaışmıyor mu ipnelerin kameraları


  • t joe  (25.11.14 14:35:53) 
şüpheli yok. eşgal yok. delil yok. ne yapılmasını istersiniz, o an o binada olan herkesin teker teker içlerinden biri itiraf edene kadar sorguya çekilmesini mi? sadece iddia varsa bir yerden sonra iddia sahibi iddiasını ispatla mükellef olur. "hırsızın suçu yok, hırsız haklı, paranı ortada bırakmasaydın" demiyorum. önce ortada bir hırsızlık olduğunu ispat etmeniz lazım diyorum.


  • ezeriko  (25.11.14 14:45:47) 
küfredene kadar ortalığa saçmasaydınız parayı. afedersin ama kendi saçmalığınız. faturasını bize çıkaramazsın. ortalığa para bırak, sonra da çalındı de. hay allaam evi sandı herhalde kliniği.


  • bradshaw  (25.11.14 14:48:31) 
herhangi bi sebep sölemeden sadece kameralar iki gündür kapalı demeleri biraz garip. arızalı filan deseler neyse. durduk yere kamera mı kapanır. bence tekrar bi araştırın.


  • spirit crusher  (25.11.14 15:03:47) 
la ne komik arkadaşlar varmış burda yaa :)). adam ne soruyor siz neyin peşindesiniz. gidin küçük kardeşinize falan nasihat edin pek meraklısınız :))) bence polisten yine de kamerayı falan kontrol etmesini talep edin. bu arada ilk etapta polis konusunda hık mık eden arkadaş kimse ondan fena halde şüphelenin derim.


  • aeroflot  (25.11.14 15:07:16) 
maalesef giden gitti. çok geçmiş olsun. 1,5 yıl önce avm mağazasından çantam çalındı. görüntü kayıtlarında hırsız gözüküyordu ama yine de hiçbir şey yapılmadı. şikayetçi oldum. 3 kere adliyeden ifadeye çağırıldım. sonuç hiç.


  • nick konusunda kararsizim  (25.11.14 15:31:23) 
o kadar önemli ise dikkat etmeliydi kısmına ben de katılmakla birlikte soruya da cevap vereyim.

hukuki olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. bunlar bizzat polis tarafından bize söylenen. kamera da bulsanız, parmak izi de çıkarsanız, en fazla hırsızı yakalatırsınız. o para gitti. "ceplerini kurcaladım hiçbir şey almadım" dediği anda kanıtlayamazsınız 300 lirayı falan.

ayrıca da polis 300 lira için uğraşmaz. ulan pazar günü 3 ayı dolacak. babamın evine kilitli çelik kapıyı kanırtıp kırarak hırsız girdi. evi darma duman etti. evin ta en arka odasında dolabın içindeki kilitli kasayı da kırıp içinden 3000 lira aldılar. parmak izi de alındı, apartmanın girişindeki kameradan kabak gibi görüntü de bulundu, bak üç ay oldu diyorum daha ses yok. ha ses çıksa ne olacak? hırsızı içeri tıkacaklar. para? para gitti. ben de kasamda 3000 lira vardı diye kanıtlayamam. hırsızın üstünde yakalasalar bile onun benim param olduğu belli değil.

para gitti. hırsız yakalansın istiyorsanız uğraşın. yok param gelmedikten sonra hırsızın amk diyorsanız bir bardak su için. bundan sonra da dikkatli olun, sizin için önemli şeyleri ortada bırakmayın.
  • kibritsuyu  (25.11.14 15:46:16 ~ 15:48:37) 
iş yeri gerekli önlemi almadığı ve ihmalkarlık yaptığı için dava açılabilir dile düşünüyorum.

not: kaynağımın üzerinde oturarak bu tavsiyeyi yazdığımı belirteyim de başıma bir şey gelmesin :D bi avukata danışın.
  • air  (25.11.14 15:59:24) 
yukarıda da yazdım; işyerinin alması gereken bir önlem yok.

eğer hastalar yukarı çıkarken eşyalarını bıraksınlar diye özel bir bölüm yapmış olsalardı o zaman ihmalleri olduğu savunulabilirdi ama böyle bir durum yok ve olağan koşullarda hastalar hekim odasına girerlerken eşyalarını dışarıda bırakmazlar.

kamera kayıtları da kliniğe gelen hastalar için değil kendileri için. o yüzden kameraların çalışmaması da ihmal olarak değerlendirilemez.

avukatım.
  • m e l t e m  (25.11.14 16:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.