[]

bir arkadasim - seviyorsan da siktir et diyememek

Simdi benim bir arkadasim var. kiz macar, türk degil yani. Bunun arap bi sevgilisi var, 5 senedir birlikteler. Bu bes sene icersinde cocuk random araliklarla ‚ben ayrilmak istiyorum‘ tribine girip girip cikmis, her defasinda yine barismislar bi sekilde. Kizi sürekli sen (giyim konusunda) zevksizsin, dislerin söyle, saclarin böyle diye asagilamis, özgüvenini sifira yakin seviyeye getirmis. En son okuldan mezun olup, 4 sene iliskiden sonra ‚ben ciddi bir iliski istemiyorum, hayatimi yasamak istiyorum ama seninle de görüsmeye devam etmek istiyorum‘ diye sacma sapan bi moda girip kizi bissürü üzmüs. Kizimiz da ailesinden cok uzakta, 2-3 senede bir ancak gidip görebiliyor. Yakininda benim disimda pek arkadasi, dostu yok. Maddi, manevi sikintilari var bolca ve tutunacak baska kimsesi olmadigi icin ‚ama seviyorum, napiim‘ kafasinda.

Cocuk baskalariyla görüsüyormus (yatip kalkmiyorum diyormus ama ben inanmiyorum sahsen) ama kizin baskalariyla görüsmesini istemiyor. Bizim saf da belki barisiriz (hatta evleniriz?!) umuduyla aynen uyguluyor cocugun dediklerini. Kiz tamam ayrilalim beni arayip sorma dedikce cocuk yine de pesini birakmiyor, kendini unutturmamak icin elinden geleni yapiyor. En son tamam ben de artik kimseyle görümicem diyip söz veriyor kiza ama baskalariyla görüsmeye devam ediyor. Olay bir sekilde ortaya cikinca da 'ben böyleyim iste biliyorsun' diye sacma sapan bir aciklama getiriyor. kizimiz da sinirlenip, madem öyle diyerek is yerinden biriyle yemege cikiyor. Bu kisim hakkinda daha tam update edilmedim ama yemek sonunda bu yeni adam kizi eve birakirken onu öpüyor digeri de (nasil gördü bilmiyorum, cok farkli sehirlerde yasiyorlar) bunu görüyor. Simdi cocuk arayip duruyormus, telefonda aglamalar iste artik yasamak istemiyorumlar, ben seni hep sevdim sana deger verdim ama sen anlamadinlar?! falan filan. Kizimiz da perisan, kendini suclu hissediyor (nedense).

Ben aylardir tüm bu olaylari dinliyorum, cocuktan iyice nefret ettim. Arkadasim da hatali haliyle ama elimden geldigince destek olmaya calisiyorum. Objektif yorumlarda bulunmaya calisip yardim etmeye calisiyorum. Net bir karar verip onu uygulamadiktan sonra benim yapacagim bir sey yok zaten ama yoruldum da artik. Karismak, söyle böyle yap demek istemiyorum asla. Kendi hayati kendi kararlari ama dinlememezlik de yapamiyorum, cünkü cok yakin arkadasim. Ben ne yapayim simdi? Bana bunlari anlatma diyemiyorum ama dinlemek de cok gereksiz geliyor artik cünkü hep ayni terane. Sevgilisine karsi da tepkiliyim haliyle, barisik olduklari zamanlarda da iyi biriymis gibi davranmak zor geliyor. Öyle iste.

 
sana çok değer veriyorsa arkadaşın, ona eğer o kişiyle yollarını ayırmazsa arkadaşlığını keseceğini söyle. bundan sonra sıkıntıların olursa seni dinlemiyorum, kendi kendine üzül de. bunu yap çünkü o bu gidişle daha çok üzülecek ve onunla beraber sen de üzüleceksin. ona herkesin sıkıntısı, stresi kendine yetiyor, ayrıca başka sıkıntılara gerek yok de. devam ederse de kes arkadaşlığını. kimse arkadaşıyla sonsuza kadar arkadaş olarak kalmak zorunda değil. millet yeri geliyor annesini, babasını siliyor.


  • rock n roll  (25.11.14 11:45:29) 
biz kadınlar niye kendimize böyle şeyler yapıyoruz, kendimizi bu durumlara düşürüyoruz aklım almıyor. okurken deliriyorum böyle olayları.

al karşına ciddi ciddi konuş, bi sars aklı başına gelsin.yorulduğunu da söyle."onun seni böyle durumlara düşürmesine katlanamıyorum artık" de.çocuğun düzgün bir insan olmadığı çok belli devam etseler bile mutlu olamayacaklar büyük ihtimal. sürekli abuk subuk şeyler yapmaya devam edecek, zaman geçtikçe, işi uzattıkça ayrılmak,kurtulmak daha da zorlaşır hele ki evliliğe kadar giderse ve sonrasında sorun çıkarsa daha da kötü.

hepsinden öte bu nasıl sevgililik? dişlerin öyle saçın böyle, insan sevdiği birisini böyle aşağılayabilir mi ? defol git daha iyisini bul o zaman diye tekmeyi bassaymış da mal olsaymış adam keşke. kızın özgüvenini mahvedip atmış adamdaki özgüvene bak.ya da adamın özgüveni de sıfır, kızı da mahvetti ki kendisini bırakamasın. 2 durumda da kaçsın.belki ilk zamanlar yalnız ve mutsuz hissedecek ama uzun vadede kendisi için daha iyi olacak.
  • cause id rather be alone  (25.11.14 13:05:39) 
Of, hikaye o kadar tipik ki. Benim arkadaslarimin da bircok kez basina geldi bu tarz seyler, ben de senin gibi ayni pozisyondaydim. Ne desen olmuyor, barisiyorlar arada sen kotu oluyorsun, kavga-gurultu yine sana gelip agliyor.

bence, kendisine o adamla olmadan da hayatinin devam edebilecegini anlatmalisiniz. Soylemissin zaten maddi/manevi kotu durumda, sanirim karsi tarafta ebediysn hayatindan cikarsa daha da buyuk bi boslugua duseceginden korkuyor. Ailesinden uzak olmasi, az arkadasi olmasi, ve sorunlari yuzunden alistigi ama iyi ama koru birinden de uzaklasamiyor. iliskileri kesinlikle saglikli degil, hatta hastalikli bi iliskileri var.

Olmadi, dinlemiyor seni yapacak pek de biseyin yok mamu - kendisi gorup ogrenecek. :-/
  • miljena  (25.11.14 15:31:23) 
gerçekten çok tipik hikayeler.

arkadaşını seviyorsundur muhakkak, ama eğer konuyu devamlı kendi hayatına getiriyorsa, arada 10 dk sana döndükten sonra mevzuyu yine kendine döndürüyorsa, her buluşmanızda aynı teraneleri dinliyorsan, oradan koşarak uzaklaş.

bana da böyle biri musallat olmuştu, bak böyle bir arkadaşım vardı demiyorum, musallat olmuştu diyorum. çünkü sen arkadaşıma destek oluyorum gibi saf düşünürken karşındaki bencil hatun senin hayat enerjini sömürmekle meşgul oluyor. arkadaşın kötü biri demiyorum, sadece bazı insanlar böyle ve değişmez diyorum. yarın başkasıyla beraber olursa da yine bütün gün onun muhabbetini dinleyeceksin. uzaklaş boşver.
  • lily briscoe  (25.11.14 21:08:29) 
Çok var böyle kişiler ne yazık ki. Bir bakıma arkadaşlığımızı sömürmek oluyor. ANlatmasa bana içine atacak, anlatsa zaten hep aynı şeyler. çözüm oysa basit, ayrılması ama özgüveni yerlerde işte.
Yeni birileri yeni uğraşlar lazım.

  • Cursed Chico  (25.11.14 21:16:49) 
Arap yağı bol bulursa götüne başına sürermis.
Bunu ona söyle,
Birde salam yapmasını biliyorsa benle tanıştır
  • kahve kokusu  (25.11.14 21:40:37) 
yok, öyle egoist, hep ben anlatayim sen dinle tipinde biri degil. benim derdimi de cokca dinler, seviyorum kendisini cok. bu yüzden de bu durumu üzüyor beni. bu bahsettiklerinizin hepsini söyledim ona daha önce. mantikli düsününce bana hak veriyor ama hicbir sekilde mantikli hareket etmiyor sonrasinda maalesef.


  • mamu  (25.11.14 21:47:21 ~ 21:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.