[]

Wireless Adaptör Ne İşe Yarar?

Selam,

Üst katımızdaki komşuyla beraber kullanacağız adsl'i, fakat onda iyi çekmiyor. Merdivene konulacak ve sinyali arttıracak bi' aletten bahsetti. O alet bu alet mi? Nasıl çalışıyo ki?

urun.gittigidiyor.com

 
ihtiyacınız olan şey wireless adaptör değil tam aksine access point/extender olmalı. wireless adaptör şu işe yarar, cihaz üzerinde bir wireless bağlantı sistemi yok ise onu sağlar yada wireless kartı uyduruk ise bir tık daha iyisi olabilir. size kablosuz aktarım yapılacak ise bridge özelliği olan bir access point (AP) lazım


  • mrvengeance  (25.11.14 10:19:09) 
Selam,

Bu gösterdiğiniz ürünü komşunuz kendi bilgisayarına bağladığı takdirde wireless'i görebilmesi adına çalışır.Yani bir nevi wireless özelliği olmayan bilgisayarlara usb'den wireless çalışma prensibi sağlar.

Size bir access point gerekli. Modemden gelen sinyali çevreye dağıtan bir cihaz bahsettiğim.
  • angelsdream  (25.11.14 10:20:54) 
Pekii, access point önerebilir misiniz bana? Ucuzundan.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (25.11.14 10:26:09) 
Ucuz yollular için Edimax-Airties bakılabilir, üst segment ürünler için Cisco(Linksys) yada Zyxel bakılabilir. Sizin için önemli olan BRIDGE özelliği olup olmadığı.

Bridge, kablosuz bağlantıyı yakalayıp, repeat edecek olması demek ^^
  • mrvengeance  (25.11.14 10:27:10) 
arkadaşların dediği doğru, optimum yöntem access point ile ağınızın erişim/yayın kapasitesini genişletmektir.

fakat linkini verdiğiniz ürün de çözüm olabilir mesafeye ve evlerin konumuna bağlı olarak. ben bu ürünü bir önceki yaşadığım evde kullanıyordum. ev iki katlıydı ve modem üst kattaydı, alt kattaki salondan çekmiyordu, salon için bu aletten aldım, normalde laptop'ın kendi wireless algılayıcısı ile internete bağlanamıyorken, bu cihazın anten kapasitesi yüksek olduğu için (verdiğiniz ürünün 9 dbi) rahatlıkla bağlanabildim.

yalnız üzerinde yazan "1 km menzilli, hayır 1 km bile değil, istanbul'dan ver hakkari'den wifi'a bağlanırsın bizim ürünümüz öyle böyle değil" yazısına pek aldanmayın. bir üst kattaki modeme 5 üzerinden 3 ila 4 tık arasında bağlanabiliyordu.

mesafeyi ölçemiyorsanız şunu yapabilirsiniz, gidip bi teknomarketten alırsanız ve ürün sağlam ise, "yok ben bunu beğenmedim, işimi görmedi" diye iade edemiyorsunuz. fakat online satışlarda yasa gereği satıcı o ürünü 7 gün içerisinde iade almak zorunda. dolayısıyla, bi teknomarketin sitesinden sipariş edin, 1 gün deneyin. üst komşunuz memnun kalırsa devam edersiniz, olmadı iade. yalnız şunu söyleyeyim, bu ürün her halükarda işe yarıyor. misal bazı zaman oluyor, masaüstü pc'yi wifi'a bağlamak gerekiyor, bunu takıyorum. yahut, bi laptop oluyor wifi'a düzgün bağlanmayabiliyor falan. yani fiyatına göre işlevli bi cihaz, elde bulunmasında bi sakınca yok.
  • cevap botu  (25.11.14 10:48:41) 
Elimde Sıfır gibi denenmek Amacıyla açılmış Asus n14 var 5+5 dbi antenlidir sağlam iş görür 50 liraya satıyorum kargo bedava ve benden alarak beğenmezsen işini Görmez ise 1 haftada geri alıyorum tabi Sıfır Alıp pişman olabilirsiniz ama ben bu şansı kaliteli bir parçada veriyorum.

Kimin evinde internet yoksa onun boş usb girişine takıp cdsini takıp driverını kuracaksınız bundan sonrası kablosuz bağlantıya bağlanmak olacak olursa ben rahatım olmazsa iade
  • protrek  (25.11.14 11:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.