[]

İki Haftada TOEFL'a Hazırlanmak

Aralığın sonunda pilotluğa başvuracağım ve şu an tek eksiğim TOEFL IBT puanı. 12 Aralık'taki sınava girmeyi düşünüyorum ve İngilizcem Upper Intermediate seviyesinde genel olarak.

Sorularıma gelirsek:

Sınav sonucunun açıklanması yılbaşından sonraya sarkar mı? Tahmini olarak ne zaman öğrenirim notumu (Yazılı belge olmasına gerek yok)?

Bir de sınava bu kadar kısa sürede hazırlık için ne gibi çalışmalar yapmalıyım? Neler önerirsiniz?

 
Daha önce IBT ile hiç alakanız olmamış ise olabildiğince çabuk bir süre içinde sınava aşina olmanızı ve sınav ile alakalı pratik yapmanızı öneririm. aşağıdaki kitapları da bir şekilde edinebilirseniz, işinize oldukça yarayacaktır.

The Official Guide to the iBT: Bu kitabı sınavın da yapımcısı olan ETS hazırlıyor. Haliyle formata en yakın ve içerik ile en yakın alakaya sahip kitap budur.

The Official TOEFL iBT Tests collection: Yine ETS tarafından hazırlanan ve geçmiş yıllarda uygulanan 5 adet iBT sınavını içeren bir test kitabı.

Kaplan TOEFL iBT Premier: Bu da sınava hakim olmak için gayet uygun bir kitaptır. ETS'nin hazırladığı kitapla kıyasladığınızda çok daha detaylıdır. İçinde 4 tane de practice test var.

Speaking ve Writing için en kestirme yol olan notefull.com adresini öneririm. Onlar için de kitaplar mevcut ancak iki hafta içinde tüm bunlara bakmak neredeyse imkansız.
  • azdan cok anarsik  (26.11.14 17:47:38 ~ 17:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.