[]

Manuel vites ile ilgili

Sevgili schumacher'ler,

Direksiyon sinavini yeni gectim, 1-2 haftaya ehliyet alacagim. 5-6 ay sonra da ufak bir araba aldiracagim babama buyuk ihtimal. Otomatik alma taraftari degil. Oysa ben kursta her stop ettirdigimde icimden "su sinavi geceyim sikseler manuel kullanmam" diyordum. Simdi araba olsun da manuel otomatik fark etmez diyorum ama yine de kafamda soru isaretleri var.

Surucu kursunda ders almadan once 2 kere araba kullandim toplasaniz 1 saat etmez. İkisi de dizel araclardi, stop sorunu yasamamistim. (Dizeller daha rahatmis galiba kalkis konusunda) Ama bu araba benzin & lpg idi ve baya sorun yasadim ve sinavi gecsem dahi tam atlatamadim bu sorunlari.

Simdi o araba 2006 palio'ydu. Daha iyi daha yeni ve daha az kullanilmis bir manuel vitesli araba alsam, bu 2006 palio kadar zorlanmam degil mi?

Ve dizel araclari yokusta kaldirmak, benzinli araclari kaldirmaktan daha mi kolay? Bunu duydum da tam emin degilim.

 
Dizel/benzinli ayrimi yaparken yokusta kaldiriliabilite kriterini koyma isin icine. Bu maksimum bir haftada atlatabilecegin bir sorun.


  • delifaruk  (24.11.14 23:14:50 ~ 23:15:02) 
1. o kadar zorlanmazsınız. lpg zaten çoğu zaman rölanti sorunları yaratan bir şey.
2. dizel motorlar genellikle daha yüksek tork ürettiklerinden düz yolda ayağınızı debriyajdan yavaşça çekerek gaza basmadan dahi aracı kaldırabilirsiniz. dolayısıyla evet, yokuşta stop ettirme olasılığınız çok daha düşük olur.

  • actionary  (24.11.14 23:14:54) 
evet dizeller kalkışta daha hantal ama daha güçlü benzinliye göre dolayısıyla stop etmesi daha zor. ama şu bir gerçek alışınca isterse 1.0 motor olsun yine de zorlanmazsın. şöyle düşün ki ben zamanında öyle düşünüyordum, bu kadar embesil hakkaten bak hakaret olarak kullanmıyorum embesil araba kullanabiliyorsa ben niye kullanmayayım. öyle işte hakkaten de kolaymış.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.11.14 23:15:30) 
dizel net daha kolay. ilk torktan dolayı çok rahat kalkıyor kolay kolay stop ettiremezsin


  • argent dawn  (24.11.14 23:15:44) 
dizel araba alırsanız hiç zorlanmazsınız.

daha kolay.
  • bira sisesi kapagi  (24.11.14 23:16:23) 
palio kullanamayan hiçbir arabayı kullanamaz :)


  • divit  (24.11.14 23:19:26) 
@divit direksiyon sinavi zorlasti epey. Yarim saate yakin suruyor. İlkinde en son asama olan geri parkta 2 kere stop ettim diye kalmistim. İkincisinde gectim, yani kullanamiyor sayilmam.


  • signore  (24.11.14 23:23:32) 
Park ederken stop ediyorsan, kullanamiyor sayiliyorsun:)


  • delifaruk  (24.11.14 23:25:20) 
önceki yanıtlara +1'i vereyim bi.

manual çok korkulacak birşey değil bence. biraz sabır ve tecrübe ile eliniz ayağınız gibi oluyor zaten. ha sen istanbul içi sürekli trafikte kullanacağım diyorsanız otomatik bakın. ama zorunluluk yoksa turkiyede fiyat farkını hak etmiyor bence.
  • mattiadestro  (24.11.14 23:28:21 ~ 23:40:22) 
@delifaruk park ederken stop ettigim icin kullanamiyor sayildim ve sinavdan kaldim. Sonra buna calistim ve 2. sinavda sorunsuz park ettim, gectim. Yani artik park ederken stop ediyor sayilmam sanirim?


  • signore  (24.11.14 23:29:22) 
Park ederken stop etmiyorsan, park ederken stop ediyor sayilmazsin evet. Sadece park ederken stop ediyorsan kullaniyor sayilmazsin demistim.


  • delifaruk  (24.11.14 23:47:39) 
bence otomatik aldır, manuel vitesin hiçbir avantajı yok bildiğin amelelik. bu arada direksiyon sınavı hala dünyanın en basit sınavı ama zamanla öğrenirsin bizde şoför doğmadık.


  • divit  (25.11.14 00:02:11) 
@divit arkadas direksiyon sinavini gecmis zaten.


  • delifaruk  (25.11.14 00:04:05) 
ya malesef her yeni öğrenen üzerinde saçma sapan bir baskı oluşturuyorlar bu stop ettirmeyle ilgili. gideceksin birkaç kez ışıkta birkaç kez kavşakta stop ettireceksin, sonra çevireceksin kontağı tekrar çalışacak. arkandaki o gün ettiği milyon tane küfürden birini de sana etmiş olacak. sallamayıp geçeceksin kaza yaptırmaz, canından etmez. üç dörtten sonra alışıyosun zaten.
trafiğin çok yoğun olduğu yerlerde kullanıcam, sol ayağım rahat etsin diyosan, fazla da paran varsa al otomatik de stop ettirme kaygısıyla otomatik almak çok gereksiz bi hareket olur.

  • galadnikov  (25.11.14 00:35:08) 
Stop ettirmekten korkma. Basarsın kontağa çalışır. Sen gazı biraz fazlaca ver şimdilik kalkışlarda.


  • arnold schwarzeneger  (25.11.14 08:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.