[]

kol saati

29 yaşındayım bu güne kadar saatlere hiç merak salmadım, saate de para vermiş bi insan değilim. merakımı giderin lütfen.


bugün bi saatçiden saat baktım, seiko marka 300liralık bir saat beğendim ama bu saatin replika olan 30 40 liralık saatlerden hiç farkı yok. saatte fonksiyon (tarih, ay vs) kullanan biri değilim, peki o halde neden 40 lira yerine 300 lira vereyim bana açıklar mısınız?

not: daha önce 30 40 liraya satılan saatlerden almışlığım var,6-7 yıl da kullandım, sıkıldığımdan değiştirdim, bozulduğundan değil.

 
gunumuzde (bu kelimeyi hep kullanmak istemisimdir) cok guzel replikalar yapiyorlar. ama mekanizma onemli. yani ayni gorunumu yakalasalar bile saatin mekanizmasi cok onemli. guzel ve kaliteli bir saat aldiginda baskalarini degil kendini tatmin etmis olursun. iyi bir saat kullanmanin hazzi baska


  • exlibris  (24.11.14 20:46:44) 
torrent'ten film indirmek varken neden sinema'ya gideyim?

olay biraz bakış açısı..yani senin sinemaya, yemeğe, kıyafete, arabaya, bardağa, masaya, perdeye bakışın ile ilgili birşey..

benim için mause önemlidir..gider 300tl'lik mause alırım.
yemek önemsizdir..gider donmuş köfte alır, ısıtır, yerim.

ben erkeğim..bir kere kız arkadaşım beni perde almak için perdeciye götürdü..bana gösteriyor hangisi güzel diye..lan bakıyorum hepsi aynı..hepsi beyaz..hepsinde garip garip şeyler var..bi tanesinin fiyatını sorum o 100 tl daha pahalı dedi..ya bakıyorum hani o 100tl'lik fark nerede? bulamıyorum..sordum hatuna bak dedi şurası şurası şöyle..

yani olay biraz (bkz: algıda seçicilik)

yani salla hocam al bi tane 30tl'lik saat..mutlu ol..gerisi yalan zaten..

ayrıca (bkz: çok uzadı boka sarıyoruz)
  • dedim dedim de kime dedim  (24.11.14 20:52:54) 
ben de sizin gibiydim. birkaç ay öncesine kadar hiç saat kullanmamıştım hatta. 600 liralık bir saat seiko marka. ağırlığı bile yetiyor. geçen günlerde bir replika saat alayım dedim. muhtemelen birkaç ay replika olduğu belli olmaz ama sonrasında kesinlikle bazı yıpranmalar sonucu belli olur. (kordonda vs yıpranma olur.)


  • sen olmayan cocuk benim  (24.11.14 20:56:16) 
Mesela adam bir saat yapıyor, tamamen el yapımı. Gözle görülemeyecek bir sürü vidayı oraya tek tek yerleştiriyor. Aynı şekilde bütün mekanizmayı eliyle yerleştiriyor oraya. Ufacık parçalar. Bir saat diğerine benzemiyor; hepsi birbirinden farklı kişiye özel oluyor. Haliyle işçiliği yüksek oluyor. Bir de kullanılan malzemenin kalitesine bakarsak gayet normal o fiyatların istenmesi. Zaten onu ödeyemeyen insanlar için fabrikasyon malı standart ürünler de var. Fiyatlardaki değişkenlik bu yüzden.


  • angelus  (24.11.14 20:59:57) 
kendisinden kat kat pahalli analog saatten sonra dijital saat takıp, oha benim isime ne cok yariyor bu diyip, analog olani aylardir cekmecede bekletiyorum. muthemelen bi daha da takmam.

diyecegim; tatmin etmesi onemli.
  • gerenkyok  (25.11.14 00:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.