[]

8.5 saat uykudan 6 saat uykuya geçiş

merhaba her gün 11 gibi yatıp 7:30 gibi kalkıyorum. bu kadar çok uyuduğum ve gündüz çalıştığım için kendime ve hobilerime vakit ayıramıyorum. (çalışmak derken bilgisayar başı iş yapıyorum, yani kas yorgunluğu o kadar fazla değil.)

uyku saatimi nasıl 6 saate indirebilirim? (performansımı ve enerjimi kaybetmeden)


 
1:30'da yatip 7:30'da kalkarak.


  • nxtrls  (24.11.14 20:18:11) 
Bi yerden çıkıyor eksik kalan uyku. Hatta makale ya da haber gibi bi şeyde de okumuştum bunu.


  • foma  (24.11.14 20:22:37) 
aynı durumdan muzdaribim ancak bunun çözümü yok bence, bazı insanlar daha fazla uykuya ihtiyaç duyuyor. geçen gün okudum, bir doktor anlatıyordu; "bazıları pazar günü bile 7'de kalkar, bazıları da hafta içi uykusuz kaldıkları saatleri dengeleyebilmek için haftasonu öğlene kadar uyur" diye.

ben 23:30-24 gibi yatıp, 7'ye doğru kalkıyorum, bunu yarım saat bile azaltsam günüm berbat geçiyor.
  • manuel mandalina  (24.11.14 20:25:01) 
abi, iş sebebiyle otel-ortak yatakhane-ev gibi yerlerde her yaştan herifle kaldım. muhabbetimiz de çok oluyor haliyle. her kim ki çok az uyuyor, o adam aynı hikayeleri tekrar tekrar anlatan, hatta kelimesi kelimesina aynı anlatan insanlar oluyorlar. kime ne anlattıkları akıllarında kalmıyor bu adamların.
bu seni ikna etmeye yetmezse, son olarak mithat bereket demek istiyorum.

  • namus ninjası  (24.11.14 20:28:47) 
ideal uyku saatini bul. mesela benim 6.5-7. bundan az olunca hayat kalitem etkileniyor. mesela 6.5 ile 6 saat uyumak çok farkediyor o yarım saat önemli. senin de böyle bir alt limitin vardır kesin.


  • irsh92  (24.11.14 21:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.