[]

veri kurtarma üzerine bir soru

uçan uçtu, aradan zaman ve üstünden format(lar) geçti, ama bir daha başıma gelirse diye sormak istiyorum...
diskte iki bölüm vardı, biri ext3(linux) diğeri ntfs, acronis ile ext3'ü silmiş sonra da ntfs olana eklemiş tek parça haline getirmiştim, mis gibi de olmuştu. sonra Partition Table Doctor ile mbr rebuild yapacaktım, galiba yapmıştım da tam hatırlamadım, neyse bu doktor "partition table"da hata var düzeltelim mi demişti ben de tamam demiştim, hem de interaktif seçmiştim(ki sıçmasının nedeni bu bence). Neyse sonra acronis ile tekrar açınca diski eski parçalı haliyle buldum, ancak ext3 olan ham, ntfs olan da ext3 görünüyordu. ext3 yanında parantez içinde ntfs ve bir kaç bir şey daha yazıyordu.
böyle bir durumda dosyaları kurtarmak mümkün müdür? acronis ile kurtarmayı denemiştim ama yememişti...


 
teorik olarak mumkundur. yanlis anlamadiysam partitionlarin saglam duruyor ama partition table'i bozmussun. tabloyu eski haline getirebilseydin duzelirdi. nasil olur dersen adamakilli duzelten bir program henuz bulabilmis degilim. ama butun diski byte byte gezip tahmini partitionlar cikartan programlar vardi. emin degilim ama table doctor'un boyle bi ozelligi vardi sanirim. en garanti cozum mbr ve partiton table ile ugrasmadan once bi yedegini almak.


  • crucio  (29.07.09 19:10:19) 
active partition recovery halleder. windows için indirip içindeki imajı yazdırıp boot edersiniz.


  • carnicero  (29.07.09 20:39:36) 
ve ayrıca partition table doctor ibnelerin yazdığı programlardandır. kullanmayın. benim de 1 tb kadar verimin içine sıçtı aynı şekilde.


  • carnicero  (29.07.09 20:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.