[]

Psikolojiye giriş, kitap, tavsiye.

Selam dostlar. Gençten bir arkadaş psikoloji konusunda meraklı ve bikaç kitapla giriş yapmak istiyor. Bu alana özel merakım olmasına ve oldukça fazla kitap okumuş olmama rağmen "ilk olarak şunu oku" diyemedim. Başlangıç nasıl yapılır bilemedim. Ne dersiniz?




 
  • dr.ramiz  (24.11.14 16:52:22) 
arkadaşın önerdiği kitaplar açıpta okuyup bitirilip hmm denilebilecek kitaplar değil. başucu kitapları dediğimiz aranılan bilgi için açıp evet böyleymiş şöyleymiş denilebilecek kitaplar. onu bi söyleyeyim.

onlara ek her ne kadar sevmesem de ben
doğan cüceloğlu - insan ve davranışını önereyim.
  • a darkness coming  (24.11.14 17:01:09) 
a darkness coming'e tamamen katılıyorum. Doğan Cüceloğlu'nun o kitabıyla beraber Engin Geçtan'ın Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar ve Psikanaliz ve Sonrası kitapları vardı evde ben lisedeyken, onları karıştırırken okurken psikoloji okumaya karar vermiştim. O yüzden başlamak için uygun kitaplardır diyorum.

Edit: aklıma şimdi geldi. Irvin Yalom'un da dili hafif ve iyi kitaplar yazıyor. Mesela Her Gün Biraz Daha Yakın okunabilir.
  • kaffle  (24.11.14 17:38:30 ~ 17:42:45) 
psikoloji sadece psikoloji kitaplarında değil. klasikleri, özellikle rus klasiklerini okumasını öneririm ama tabii ki bu yanıt beğenilmeyecek.

genel ve özet bir bilgi edinmek, giriş yapmak için bu kitap çok iyi:
www.idefix.com
  • sayns  (24.11.14 21:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.