[]

Kpss Kursları Hakkında

kpss b kadrolarından birine yerleşebilmek için gelecek sene ciddi şekilde çalışmayı düşünüyorum.. "b kadrosu için kasmanın luzumu yok" düşüncesi oluşmasın şöyle bir durum var ki; genel kültür-genel yetenek kapsamındaki malum derslerden yaklaşık 6 senedir uzak kaldığım için pratiğimi yitirdim, sakata gelmek istemiyorum.. o süreden bu süreye hiçte işim olmadı bu derslerle ilgili.. açıköğretim işletme 1'de gördük ama o da bahsettiğim sürenin paralelinde yani olsun olsun 5 sene önce.. işin belli bir sistematik kazanması ve pratiği geri kazanmak için sadece bahsettiğim genel kültür-genel yetenek konulardan kursa gitmeyi düşünüyorum.. yanılmıyorsam aralık gibi başlıyor kursların büyük çoğunluğu.. acaba giden, memnun kalan ve memnun kaldığı yerin ismini benle paylaşacaklar var mı ? birde bu kurslar ortalama olarak kaç para civarında istanbul'da ? 1000-1200 tl den fazla mı ?




 
kitapları alıp kendin çalışabilirsin, genelde kpss a grubu için oluyor kursalr muhasebe, iktisat, huku, eğitim bilimleri vs. için... kitaplara göz atarsan gitmen gerekmediğini anlarsın, sadece oturu bir kaç kere okuman yeter b grubu için.


  • alchemistt  (29.07.09 17:36:53) 
@alchemistt

Şöyle söyleyeyim.. İşletme lisans mezunuyum ama hedefi yükseğe koyup hayal kırıklığına uğramaktansa düşük hedefle birşeylere ulaşmak istiyorum.. A kadroları benim için zor.. İşte çalışıyorum iktisat,işletme,hukukla falan uğraşırsam b kadrosu için önemli olan derslere gereken ağırlığı veremem.. b olsun benim olsun yani :) En büyük engel lise 3'ten bu yana 6-7 senedir bu derslerle hiç ilgilenmemem.. Açıkçası işimi de şansa bırakmak istemiyorum.. Yani olur ya evde kendi başıma çalışarak belli bir düzende ilerleyemezsem,motive olamazsam 2 sene kaybetme ihtimalim var, yaş 26.. Herhalde en azından dershane insanda ister istemez bir çalışma sistematiği oluşturuyordur.. Yani hafta sonu gidince hafta içi işten çıkınca ister istemez ya bu hafta neler işledik diye deftere kitaba bakıp merak edersin..
  • joehigashi  (29.07.09 17:55:11 ~ 17:57:05) 
:) o zaman haklısın, kurs bir anlamda motive edebilir. ama kpss a için de şansını deneyebilirsin sanırım öyle bir şeyler oluyordu, belli mi olur belki bir gaz ile kpss a'dan müffettiş olurusn, zaten çok umursamayanlar daha başarılı oluyro genelde sınavlarda.

bir de bu sene sonuna bir kpss sınavı daha olcak diyorlardı kaçırmamaya bak.
ben mesela kitapları aldım, 150 civarı bayıldım bir gün bile açıp bakmadım, gerçekten üstünden seneler geçince insan çalışamıyor istek kalmıyor, sana bol şans.
  • alchemistt  (29.07.09 18:00:45) 
hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben bu sene nisanda yazıldığımda 750 liraydi gk-gy kurs ücreti. birde aralık ayı çok erken gibime geldi. gerçi iyi plan program yapmakta lazım.misal kpds yoksa bence önce kpds için kurs aramaya bak. ya bu kasım döneminde minimum 70 almaya bak, ya da mayıs2010 dönemindeki sınavı vermeye çalış. yok ben kasım için hazır olamam diyosan aralık ocak gibi kpds kursuna sonrada şubat mart gibi kpss kurslarına bak. ama nisan da biraz geç oluyor. en geç mart gibi kesin kpss kursuna yazıl.


  • copy paste  (29.07.09 22:55:55) 
ha bu arada kaynak kitap olarak ihtiyaç yayınları gayet güzeldir. yavaştan tarihe bakmaya başlayabilirsin. birde cumhuriyet filmleri olsun dizileri olsun kurtuluş falan filan onları seyretmekte bayağı işe yarıyor..


  • copy paste  (29.07.09 22:58:29) 
@copy paste

Kpds ile işim olmayacak yani şahsen dolambaçlı, yollardan değilde bir an evvel en basit şekilde devlet kadrolarına geçmek istiyorum.. Bu bağlamda da lisans mezunu olarak haziran 2010'da yapılacak sınavda genel kültür-genel yetenek kasıp iktisat işletme hukuka hiç bulaşmadan b kadrolarında üniversite mezunu için mevcut kadrolara atanmak istiyorum.. Bu arada ben istanbuldayım..Hangi kursa başvurmuştun ? Memnun kaldın mı eğitimlerinden ?
  • joehigashi  (29.07.09 23:55:05) 
ben sana tekrardan bir cevap vereyim. taze taze memur olmuş bir kişi olarak yazıyorum ben bunu. öncelikle kendine şehir ve kurum hedefi koy. alman gereken puanı belirle. ona göre çalışma mantığını kur. şöyle bir şey yapabilirsin mesela, bu sınava girecek 3-5 kişi bulursun. haftada 2-3 gün bu insanlarla müsait bir ortamda buluşur birlikte bir etüt tarzı bir şeyler takılabilirsin mesela. şahsen ben bu sınavdan çok yüksek puan alma hedefin yoksa kursu gereksiz görüyorum. hatta bazı kursların saçma ders konularına önem vererek sen başarısız kılabileceğini de biliyorum.
80 puan almak için kursa falan gitmeye gerek yoktur kanımca. 85 üzerine çıkmalıyım diyorsan o zaman düşünebilirsin ki ben hala gereksiz olduğunu savunurum. hangi illeri düşünüyorsun, hangi kurumları düşünüyorsun bunlar senin alman gereken puanı doğrudan etkileyecektir.
2009 da kpss sınavı olmayacak başka. o 2010 daki sınavın 2009 a alınacağı tamamen kolpa bir haber. resmi açıklama geldi bununla ilgili.
iyidir memurluk, sabah 8, akşam 5. haftasonu 2 gün tatil. hatta 23 nisan bile tatil. negzel.
  • jaaaccckkk  (30.07.09 03:24:51) 
ha ben ankaradayım yanlız. burada da karacan akademi'ye başvurmuştum.


  • copy paste  (04.08.09 19:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.