[]

age of 2 yazılımını kelimelere dökelim mi?

böyle mi tabir edilir tam bilmiyorum, bu konuda baya cahilim. hiç bir teknik bilgim yok. meraklısı vardır belki araştırmıştır diye bi sorayım dedim.

şimdi alanı belli karelere bölüp her askerin kapladığı alanı, canını, menzilini, darbesini hesaplıyor. okçularda atıyorum %40 gibi isabet oranı var geliştirirsen %100 oluyor. buraya kadar sorun yok.

ama ram olayında kafam karışıyor. ortamda ram varsa ona saldırıyor ya; askerleri hareket ettirince tekrardan rame mi saldırıyor yoksa bir asker alıp sonra mı rame dönüyolar? p(görüş alanında ram varsa) => q gibi bir formülü mü var?


bi de asker üstünlüğünde ikili mi hesap yapıyor? gothun oka direnci anlıyorum ama mesela japonla gothun canları ve darbeleri neredeyse aynı olmasına rağmen japonların burnu bile kanamadan alıyorlar gothları.

multi oyunlarda nerden baksan 800 asker savaşıyor. bu kadar hesaplama neden ağır gelmiyor ki bilgisayara? ben düşünürken beynimi yaktım.

 
AoE bilgim sınırlı ama kalan şeylerden bahsedebilirim.

- Oyunlarda isabet ihtimali kurallarla belirlendikten sonra her atışta zar atar gibi rastgele bir sayı sallıyor. Bundan sonrası oyununa bağlı olarak kaçırılan oku rastgele bir nokta belirleyip oraya doğru gider gibi çizmek gibi işler yapmaktan ibaret.

- Çoğu oyunda oyuncuya gösterilmeyen "%50 Hasar direnci" benzeri özellikler vardır. Hasar hesabı sırasında bunlar da işin içine katılır.

- Günümüz bilgisayarları için 800 AoE askeri sorun değil ama sağlam bir 3D strateji oyununda aynı anda 3 tank havaya uçtuğunda bilgisayarın anasının ağladığını izleyebilirsin. Genelde hasar hesabı ve en temel yapay zeka işlemleri (Asker boşken en yakın düşmana saldırması) sağlam bir 3D grafik motorunun yaptığı işin yanında çocuk oyuncağıdır.

- Boşta duran askerler için genelde çok basit bir "görünürde düşman varsa ona saldırmaya başla" döngüsü yazılır, bunun içine ufak bir kod eklentisi ile "görünürde olan düşmanlara bak, x varsa ona yoksa en yakındakine dal" tarzı bir şey yazabilirsin.
  • cleric  (24.11.14 15:30:37) 
@zaza ha anladım. ramlerin k'sı yüksekse o yüzden önce ona dalıyo. hareket ettirsek de aynı halt olacak.

samurailarla huskarlların ok direnci hariç neredeyse aynı değerlere sahipler. oynasa bile 1-2 darbe/direnç farkeder. ama çatır çutur yiyor adamlar. yine de bi kontrol edeyim ama ben.

ek soru olarak patrol olayını bilen varsa patroldeki askerlerin bazen neden savaşmadığını, state modundaymış gibi davrandığını açıklayabilir mi? okçularda bazen oluyor, geliştirmeye mi bağlı yoksa yazılımla mı ilgili bilmiyorum.

@donat tanrısı sen de oyun yazsanaaa. ne zevkliymiş :)
  • seksen9  (24.11.14 16:06:12 ~ 16:06:48) 
hangi ara ders çalışcam ben acaba :D

ama sen öneriyosan yazın bi bakayım.
  • seksen9  (24.11.14 16:12:49) 
Ya birkac gun gec yaziyorum ama; Japonlarin irksal bonuslarindan biri her cagda giderek artan infantry saldiri hizi, ayrica samuraylarin da diger unique unit'lere karsi bonus atagi var.

- Infantry attack 10% faster in Feudal Age, 15% Castle Age, 25% Imperial Age (The Forgotten: Infantry attack 25% faster starting from Feudal Age)
- In Age of Empires II: The Conquerors, the Samurai gain 2 damage against Eagle Warriors and 5 damage against Unique Units. Elite Samurai gain 3 damage against Eagle Warriors and gain 6 damage against Unique Units, and both gain 0.1 speed and gain 1 pierce armor.
  • common of demons  (27.11.14 04:14:13) 
hah @common bi de hız olayı vardı. türklerin 17 atağı var ama o kadar yavaşlar ki caponlara bile yem oluyolar :/ ama caponlardan güçlü bizansı alabiliyolar.

yalnız o minik farkları oynarken görme şansımız yok sanırım. ezbere bilmek gerekiyor.
  • seksen9  (27.11.14 10:08:15) 
Evet ezberlenmesi lazim oyunun tas-kagit-makas mantigi, ancak AI'ya karsi oynarken durdurulup tech tree'den bakilabilir tabii.


  • common of demons  (27.11.14 15:15:06) 
age of bu açıdan mal bir oyun. saldırı hedefine yöneliyor ordu, ok yerken ok atana saldırmadan hedefine gidiyor adamlar. yolda saldırma özelliği yok, heder oluyor birlikler.
m&b hakikatli bir ömür törpüsüdür haa. tam yeni kale fethedip 70 kişiyle kalede kapana kısılıp 1080 kişilik düşman orduya savunma yapmaya çalışırken 400 kadar kişi kesip ve fakat bütün takımı kaybedip esir düşüp göt olmak kadar kendine getirici bir deneyim olmaz.

  • namus ninjası  (27.11.14 15:24:46) 
@common tech tree'ye 'bu ırkta pala var mıydı ya?' diye bakıyorum ama gelişme şeylerini okumaya üşeniyom :) neyse bi ara üşenmeyeyim de okuyayım hepsini.

@ninca sen sus 2 yıldır oyalıyon beni eycof oynayacaz diye.
  • seksen9  (27.11.14 16:14:37) 
ben istemem mi eycof atmak ama işte :( cüccük kadar ekranlı bilgisayardayım. 20 paladini seçip ekranda ortaladığımda başka adama yer kalmıyor.

bi de, bu senaryo seçerken full geliiştirilmiş askerleri teke tek dövüştürüyor musun? o fikir veriyor. o sahada taktik çalışılabilir aslında. bi töton 8 gotla kapışıp neredeyse hepsini alıp sonuncuyla çatışırken mi ne ölüyordu mesela.
  • namus ninjası  (27.11.14 16:56:16 ~ 16:58:15) 
cba hero oynarken asker üstünlüğünü çok iyi görüyorum :D tamamen kale askeri çıkıyor çünkü. ama patrol bilmeyen nooblar yüzünden gothla teuton aldığım da oluyor :D

ben ders çalışacaktım bugün ya nerden soktunuz aklıma eycofu :D
  • seksen9  (27.11.14 17:25:13) 
ne? noob mu?
şimdi ne diyem bak hele. hiç askeri binaları seçip haritanın bi yerine düzenli asker biriktirdin mi sen? bana bunu söyle? "100 adam basayım. yüz de binadan çıksın. 200 adamla kervan yolda dizilsin" dedin mi? patrol ile adamlardan insan zinciri oluşturup sonsuz bir "selamın aleyküm birader" "alyküm selam birader" döngüsü üretmekteki anlamsızlığı yaşadın mı? adamlarının kafa tokuşturmaktan kafalarının bulandığı bir dünyada sen hala oyun stili üzerinden hakir gör ama komutları yazanlara bir çift lafın olmasın. hıh!

  • namus ninjası  (27.11.14 17:48:24) 
hiiç 100 adam biriktiremem valla. 3 adamla bile dalarım.

patrol olayını ben de şeyapamadım pek. bazen adamı görüyor ama vurmuyor mal mal ölüyolar. başka yere bayrak koyuyorum illa patrol güzergahını tamamlıyolar vs ama olsun. ccc eycof ccc
  • seksen9  (27.11.14 18:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.