[]

Garanti Kapsamında Para İadesi Talep Etme

Selam,

Telefonumu 1 kasım itibari ile Kadıköy'deki "Nokia Care" servisine teslim ettim. onlar da lumia 920'ye kendileri müdahele edemediklerini ve teleservice'e göndereceklerini söylediler. Telefon 6 kasım'da teleservice'in kayıtlarını girdi.

Anakart değişimi sebebi ile parça bekleniyordu, neyse sanırım gelmiş parça ve şu anda cihaz tamrie alındı bilgisi var sistemde (20 kasımda bu not düşülmüş). ama cuma günü telefonda "parça bekliyoruz halen" dendi bana.

Şimdi ben şunu merak ediyorum;
Eğer telefonum bu hafta sonuna kadar bana verilmez ise garanti kapsamında olduğundan ve 20 iş günü içerisinde tamir edilmediğinden dolayı para iadesi talep etme hakkım var. peki bu adamlar "bize 6 kasımda geldi bu cihaz" deme hakkın sahipleri mi yoksa bu olay beni bağlamaz mı?

bir de böyle bir talepte nasıl bulunabilirim ne yapmak lazım? bilen eden varsa elden ele bir yürütelim şu soruyu.

 
1 kasım'da teslim ettiğinize dair yazılı belge var mı elinizde?


  • dahili meddah  (24.11.14 09:43:22) 
evet var.


  • teritori  (24.11.14 09:46:58) 
ayıplı maldan satıcı, üretici ve ithalatçı beraber sorumludur. nokia care dediğiniz şey nedir bilmiyorum ama bu saydığım 3 kategoriden birine giriyorsa, kendisine teslim edildiği tarihten itibaren 20 iş günü sorumluluğu vardır.

bedel iadesi hakkını kullanmak için yazılı başvuruda bulunun hem nokia care'e, hem de teleservice'e.

"6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 8. maddesi uyarınca ayıplı olan şu marka ve imei no'lu telefonumu aynı kanunun 11. maddesi uyarınca ücretsiz onarım hakkını kullanmak için şu tarihte şuraya teslim ettim. Ancak Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği uyarınca 20 iş günü içinde onarım tamamlanmadığı için, 6502 s. Kanun m.11/4 uyarınca ayıplı malın bedelinin tarafıma iadesini talep ediyorum".
  • fengari  (24.11.14 09:48:31) 
nokia care dediğim yetkili servis. ancak lumia 920 ve üstü modellere müdahele etme yetkileri yokmuş bu sebeple teleservice'e gönderiyorlarmış.


  • teritori  (24.11.14 09:53:09) 
para iadesi, bedel indirimi ya da ayıpsız ürünle değişim hakkınız var. ürünün bedeline göre hakem heyeti'ne ya da tüketici mahkemesi'ne başvurabilirsiniz.


  • dahili meddah  (24.11.14 09:53:16) 
müdahale edip etmeme yetkileri onların iç meselesi, sizi bağlamaz. siz 1 kasımda teslim etmişsiniz, 20 iş günü teslimle beraber başlar.


  • fengari  (24.11.14 09:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.