[]

Muhasebe / Yeni şirket / İsim

Şahış şirketi açtığımızda firmanın isminde adımızın geçme zorunluluğu var mı? Mesela Ahmet Yılmaz adındaki bir adam, bir şirket açıp Güzel Kuruyemişleri diye ticaret yapabilir mi? Güzel Kuruyemişleri olarak fatura kesebilir mi? Olmuyorsa, Limitet Şirket mi açmak gerekir?

Vergi oranları nasıldır? Hangisinin daha karlıdır? e-ticaret. Bir yol gösterin edin. Teşekkürler.


 
Güzel kuruyemiş diye açarsın telif hakkı falan yoksa sorun olmaz. Faturaya da bastırırsın. Ama gerçek kişide fatura şekli şu şekilde olur.

Güzel Kuruyemiş
Ali Veli
adres,
T.c: Kimlik no
V.Dairesi Adı


Ha bu Güzel kuruyemişin bir resmiyeti var mı yok? Yan komşu da gelip Güzel kuruyemiş açabilir. İsmini Güzel kuruyemiş koyabilir evet.


Şirket olsan, Güzel Kuruyemiş Ltd. Şti. koyarsın.

İşin tutup tutmayacagından emin değilsen şahıs firmasıyla başla.
Vergi şahıs firmasında %15'ten başlayıp %35'e çıkar. Şirkette %20'dir ama bence yine de şahıs ile başlamak daha iyidir.
  • amarat  (24.11.14 08:25:27) 
şahıs şirketinde mükellef şahıstır koyduğun ismin herhangi bir yükümlülüğü yoktur ama istediğin ismi koyup fatura kesebilirsin. faturada görünecek olan
Güzel kuruyemişleri
ahmet hödöhödö
olacaktır. LTD e falan gerek yok yani. Reklam ve tanıtımını güzel kuruyemişleri olarak yapabilirsin. vergisel anlamda ismin geçecek sadece.
  • erty_ksk  (24.11.14 08:27:08) 
maliye seni he zaman ahmet yilmaz olarak tanir.

Fakat sen guzel kuruyemis ahmet yilmaz diye fatura basabilir tabela alabilirsin.

fakat birinin güzel kuruyemis vs diye sirket acmasina engel olamazsın.

en guzeli baslarken sahis ac, firma isminide turk patent enst. marka olarak adina kaydet.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (24.11.14 09:10:14) 
gerçek kişi tacirlerin ticaret ünvanında kişinin adı ve soyadı kısaltılmadan kullanılır. buna ek olarak yapılan işi de anlatan bir kısım kullanılabilir. Yani "Ahmet Yılmaz Güzel Kuruyemişleri" olur, tek başında "Güzel Kuruyemişleri" olmaz.


  • fengari  (24.11.14 10:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.