[]

Vücuttaki yağ oranını düşürmek için en net kıstaslar nelerdir?

elbet kişiden kişiye değişecek bir konudur. yine de teorik olarak sormak istiyorum.

ana amaç yağ oranını düşürmek. yani göbeği yok etmek falan.

bunun için türlü türlü dietler, spor formları ve hepsinin ortak çalışması falan şarttır da; yine de matematiksel olarak;

-şunlar KESİNLİKLE artık tüketilmeyecek ya da en kötü ihtimalle AZALTILACAK (misal şeker)
-bunlar da onların yerine daha çok TÜKETİLECEK (misal su)

dediğimiz gıda maddeleri nelerdir? isterse o yağ oranına milyonda 1 etki etsin farketmez. doğa kuralları adına soruyorum yani bunu.

cahil birine anlatır gibi anlatabilirsiniz. yani "bunu kesin biliyordur" diye düşünmeyin lütfen. sabah 1 tane yumurta kesin ye, ekmek kepek olsun... gibi gibi herşeye açığım.

yaş 29, boy 170, kilo 78

spor olarak uzakdoğu kökenli kas ve tendon çalışması olan bir tür çi-gonk sayılan "yi jin jing" eğitim geçmişim var. onun form setini yapmaktayım. sabah uyanınca ve akşam yatarken yapılmakta. şimdilik bir spor salonu ritüeline alıştıramam kendimi. ama günlük mekik ve şınav setleri ekleyebilirim. aslında yapıyorum da çok az oluyor. bir de yürüyüş yapabilme imkanım var. çok kassam bisiklet de alırım da şimdilik eldekilerle yetineyim diyorum. sigara içmiyorum bu arada.
asıl sorum tabi gıdayı adam etmekte.

 
önce spor. sporcu olarak bilirsinki yağ yakımı kardiyodan 15 20 dakika sonrasında maximum seviyeye çıkıyor. ben genelde kardiyoları sporumun başına ve sonuna koyduğum için çok iyi sonuçlar aldım.

bunun dışında spora başlamadan yeşil çay içtim sürekli. (l-carnitine deneyebilirsin.)

şekeri kesinlikle kesiceksin. %100. şekeri hayatından kesince farkı çok iyi anlıyorsun.

yağlı yemeyi kesiceksin.
  • false pretension  (24.11.14 05:05:27) 
önce spor, mutlaka yemek, uykusuz asla.. böyle değil işler.

sıfır spor yapıyorum. %6 yağ oranım var. kaloriye dikkat et. ihtiyacından fazlasını alma. temiz beslendiğin taktirde yağ oranını düşürebilirsin.

spor ayrı bişi, onun kulvarı farklı.
  • ibomiu  (24.11.14 06:02:41) 
(bkz: ketojenik diyet)
(bkz: intermittent fasting)
(bkz: hiit)

Bunlarla makine gibi yağ yakarsın.
  • arnold schwarzeneger  (24.11.14 07:46:11) 
öyle maddeler yok. saglik kaygısı tasımıyor ve sadece yag oranını dusurmeye calisiyorsan yalnızca şeker yiyerek bile bunu başarabilirsin.

ama bunu bilmek istemiyordun aslında tabi.
low-carb uygula, haftada 1 gün refeed yap (istedigin kadar ye)
spor yapacaksan bodyweight çalışmalarını takip edebilirsin. bisiklete gerek yok. bi de mekik çekmeyin lütfen, plank falan yapın.
  • sage  (24.11.14 09:46:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.