[]

kedi maması

merhabalar. dün kedimin kakasında kan farkettim. daha doğrusu kakasını yaparken izliyordum ve işini bitirdikten sonra en son jelimsi bi şekilde kan geldi kedicikten. bugün de başka bi nedenden dolayı veterinere kontrole götürünce bunu da sordum. veteriner mamadan dolayı olduğunu söyledi. her ne kadar kötü olduğunu bilsem de öğrenci olduğum için goody veriyorum kediye. veteriner proplan, hill's ve royal canin önerdi. bunlar da zaten en kaliteli mamalar olarak bilinen markalar, lakin fiyatları biraz yüksek. bu mamaları en uygun nerden alabilirim. internet sitesi olur, mağaza olur ?




 
minik donut canavarı +1 temizmama nın mamaları hem ucuz hem kaliteli.geçmiş olsun.


  • sen olmayan cocuk benim  (23.11.14 17:09:11) 
temizmama.com'da dediğim mamalar yok ama ? burdaki mamalar nasıl peki güvenilir mi ?


  • monty python  (23.11.14 17:10:27) 
petburada.com


  • sta  (23.11.14 17:11:49) 
@minik donut canavarı iç parazit aşısını 3 hafta önce yaptırdım. veteriner hayvanın anal yollarıyla ilgili bi problem olduğunu söyledi. sanırım ordaki keseler şişip sıkıntı yaratıyormuş. hatta eliyle biraz sıkıp o bölgeyi kan çıkardı.


  • monty python  (23.11.14 17:14:14 ~ 17:15:45) 
protozoa olabilir. illa parazit olmasi sart degil. baska bir veterinere gidin...

mamayi ben zooplustan nd aliyorum tavsiye ederim. genel olarak zooplus ucuz diger yerlere gore.

temizmama da guzel bir alternatif (bonacibo olani) eger para sikintiniz varsa...
  • mutevazi  (23.11.14 17:18:39) 
@mutevazi aslına bakarsanız iç parazit aşısını ben başka bir veterinere yaptırmıştım. veteriner aşının güçlü bir aşı olduğunu, ilk zamanlar kakasını incelememi ve eğer susam şekliden bişeyler görürsem kontrole götürmemi söyledi. çünkü bağırsaklara yapışan parazitler bağırsak duvarlarından sökülüyormuş ve zehirleme ihtimalleri varmış.ilk günler ben de elime eldiven takıp dışkısını inceliyordum ve herhangi birşey göremediğim için götürmedim. geçen hafta kedim pencereden düştü maalesef. hatta duyuru da açmıştım sonra sildim. kedim düştüğünde ben şehir dışındaydım. ev arkadaşım her zaman götürdüğümüz veteriner açık olmadığı için başka bir veterinere götürmüş. bugün de tekrar o veterinere ayağını kontrol ettirmek için götürdüm. götürünce bunu da sordum. veteriner de mamadan olduğunu söyledi.


  • monty python  (23.11.14 17:28:03) 
Ben bonacibo kuzulu veriyorum, gayet güzel. Temizmama kendi markalarını satıyor, micho olan fena değil ama bonacibo cok iyi. Hillsi yemeyen kedim bayıla bayila yiyor.

Kanlı diski da amip işi olabilir, veterinerdeki iç parazit ilaçları protozoalari kapsıyor mu bilmiyorum tenya falan için onlar.
  • Lim5  (23.11.14 17:33:14) 
bir cay kasigi kadar zeytinyagi icir birkac gun.
mama icin ise, mahallende etrafinda falan bi bakin.. bu mamalari acik haliyle kiloyla satan dukkanlar var. her cesidi olmuyor tabe.

  • no avalon  (23.11.14 17:43:40) 
Herkesten farklı öneriler geliyor yahu ne yapsam bilemedim :D


  • monty python  (23.11.14 17:58:15) 
açık mama alma ve solem +1


  • namus ninjası  (23.11.14 18:26:35) 
yanlış anlamadıysam kediniz 1 hafta önce pencereden düşmüş ve bu hafta dışkısında kan görülmüş ve mamadandır diyip geçen bir veterineriniz var?! dalga mı geçiyorsunuz, düzgün bir yere götürün, iç organlarında hasar olabilir, iç kanama engelleyici iğne de mi yapmadılar?
kediniz/çocuğunuz/eşiniz kabızsa, bağırsaklarını zorluyorsa, zeytinyağı içirir, daha lifli sindirimi kolay bir şeylerle beslersiniz, herkes de demiş zaten veterinerin önerdiği pahalı premium mamalar şart değil, temizmama daki bonacibo iyidir diye.
veterineriniz en azından elle muayene yapıp karın bölgesinde dokununca acıyan yer ya da ödem şişliği aradı mı?
mamayı değiştirmenin ötesinde kanamanın kaynağını bulabilmek için bağırsakları yumuşatan, malt macunu/balık yağı/zeytinyağı önerdi mi? hayvanın kakası tuğla gibi mi yoksa yumuşak mı? tuğla gibiyse ve siyahımsıysa evet, bağırsakları zorlamıştır da, pembe/açık renk kan sürekli kanamaya işaret eder. kedinin işhahında bir değişme var mı, halsiz mi?
kakası tuğla gibi değilse ve açık renk kan varsa kaptığın gibi başka veterinere götür.
kakası tuğla gibiyse ve siyahsa, bağırsaklarını yumuşatacak önerileri dinle, mamayı değiştir.
gerekirse bir elini ver ısırsın diğer elinle karnını yokla, şişlik, özellile acı çektiği bir yer var mı diye.
  • alice practice  (23.11.14 19:08:52) 
@alice practice geçen hafta arkadaşım veterinere götürdüğünde iç kanama, beyin ödemi ve şok için iğne yapılmış. elle kemiklerini vs kontrol etmiş ve kırık olmadığını söylemiş. kedim pazar günü düştü ve arkadaşım açık veteriner bulamadığı için son çare olarak bu veterinere getirmiş. baya ilgili davranmışlar ve bu nedenle kontrol için tekrar buraya getirdik. dışkıdaki kan olayını dün farkettik. kan jel gibiydi. ancak dışkısı dediğiniz gibi koyu renkli ve sert değil. veteriner gayet kendinden emin bi şekilde sorunun anal keselerde olduğunu söyledi. bu nedenle kafamda iç kanaması şüphesi olmadı. bilemiyorum, yarın tekrar başka bir veterinere götürmek doğru olacak sanırım.


  • monty python  (23.11.14 20:25:11) 
İyi mama tabii ki önemli ama açıkçası ben sadece kuru mama verilmesine karşıyım. Pek çok tanıdığımın kedisinin böbrekleri sadece kuru mama sebebiyle iflas etti. Maddi duruma göre uygun şeyler hazırlanabilir. Evdeki yemeklerden vs.


  • hatali sifre  (23.11.14 22:15:18) 
temizmama falan alma, royal canin'i bazı petshoplar en büyük paketlerini açıp 1 kg yarım kg gibi paketleyip daha uygun fiyata satıyorlar.
ya ben de bunu anlamıyorum, nelere veriyoruz para, kedi beslemeyin mama parası veremeyecekseniz.
royal canin 36 kitten örneğin 2 kg'si 70 tl civarı; ancak "açık" alırsanız 2 kg 40 tl falan. gayet makul. açıktan kastım da dediğim gibi en büyük boy paketi açıp kilo olarak satıyorlar. fake mama değil yani. bi zahmet araştırın.
  • bradshaw  (24.11.14 08:41:13) 
kan olayını hiç bilmiyorum mamadan olmayabilir ama mama konusunda bildiklerimi sıralayayım: kedim bağırsak ameliyatı oldu ordan biliyorum öncelikle birkaç hafta sadece yaş mama verin kuru dışkılarken çok zorluyormuş. royal canin'in sindirimi kolay olan poşette yaş maması var.

mama fiyatları düşük olsun diye kötü mama asla vermeyin uzun vadede veteriner masrafları ve hayvanın sağlığı açısından daha zor olur. acana ve orijen veriyoruz biz veterinerimizin tavsiyesiyle(ondan almıyoruz hiçbir çıkarı yok farklı premium mamalardan sonra bunda karar kılındı) kısır kedimiz de ameliyat atlatan kedimiz de hiçbir şey yaşamadı, ameliyatlı kedinin olayı genetikmiş bunu da belirteyim. tahılsız olmaları ve protein değerinin yüksek olması önemli.

zaten kuru mamayı tek başına vermeyin, haftada bir yaş mama olsun (gimpetinkiler çok güzel parça parça karides tavuk vs. oluyor diğer tuhaf karışımlardan daha çok güveniyorum ben), haşlanmış yağsız tuzsuz tavuk göğsü olsun, haşlanmış kılçıksız derisiz balık eti olsun ek gıdalar şart. Ev yapımı yani katkısız yoğurdu da önerdi vetimiz ama yediremedik biz. Ayrıca çok olmamak şartıyla bezeyle ve ekmek fırınlayıp bunları püre haline getirip mamayla karıştırırsanız mama daha uzun gider.

site olarak hepsiburada ve petburada'yı kullandık ama daha uygunu yok gibi bir iddiam yok. 6,8 kg mamayı neredeyse 2 ay idare ediyoruz ama iki kedimiz var, zaman zaman indirimlere denk geliyoruz da güzel oluyor.
  • bilgee  (24.11.14 21:35:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.