[]

türkiye basketbol ligi'ne ilgi neden bu kadar az?

ya gerçekten kaliteli bir ligimiz var. türk sporunun haline baktığınız zaman, basketbol liginin ne kadar iyi olduğunu görürsünüz. şu an bakıyorum mesela banvit olsun, karşıyaka olsun, daçka olsun bir sürü takım var. nihayet eskişehir de şu an pek başarılı olmasa bile basketbol takımına kavuştu. izliyorum, konya torku'nun maçında bile taraftar var. hala oyuncu yetiştirme konusunda eksiklerimiz var ama genel olarak oldukça kaliteli bir ligimiz var. euroleague'e ispanya'dan sonra en çok takım gönderen ülkeyiz.

futboldaki holiganlar salonlardan uzak dursun evet, onların gereği yok. ama gazeteler olsun, televizyonlar olsun hala 3. futbol ligi muamelesi yapıyorlar. olm biz basketbolda başarılı sayılabilecek bir ülkeyiz kulüpler bazında.

neden bu kadar az ilgi var? bi tane adam da çıkıp bu potansiyeli değerlendirelim, daha çok reklamını yapalım edelim demiyor mu? birazcık daha el atılsa şuna çok güzel şeyler yapabiliriz bence.

dikkatimi çekti öyle yaziyim dedim, bu konuda sizin görüşleriniz neler sayın duyurucular?

 
aslında duyarlı seyirci izliyor izlemesine de magazinsel değeri yok bence. bir volkan demirel veya felipe melo kadar ilgi çekemiyordur belki oyuncular.

bir de yıllardan beri süregelen turgay demirel federasyonunun yeteneksizliği var. sadece erkek basketbol ligimiz değil kadınlar ligi de oldukça üst düzeyde ama ona üç büyükler haydi bir de kaski haricinde ilgi neredeyse yok gibi.

haklısın pescador. eyyorlamam bu kadar.
  • mcsword  (23.11.14 17:05:24) 
fanatizm artı bizim ülkenin insanları sporu lüks olarak görüyor.
bir de maçların şifreli kanallara geçmesi. başarılar açık kanallarda duyurulmamış oluyor... efes pilsen'İn maçlarına üniversiteden araba kaldırılırdı. tribünler tıklık tıklımdı üstelik de açık kanaldan verilirdi maç...

  • inanmazsan inanma  (23.11.14 17:08:03) 
@advocatusdiaboli, bilet fiyatları gayet uygun abi. muazzam. ben geçen sene olay çıktığı için seyircisiz oynanan (şansıma sokim) galatasaray-karşıyaka maçına 10 liraya gişeden almıştım bileti. euroleague'de de 20'den fazla değildir herhalde. yani galatasaray'ın bir ayda oynadığı 4 iç saha maçına gitsen (2 euroleague + 2 lig) cebinden çıkacak para 100 lira bile değil.

sadece galatasaray veya türkiye için de geçerli değil bu. cska moskova ve panathinaikos'un maçlarına da 8-10 euro'ya bilet var. hatta iyileşince işte gitmeyi çok istiyorum. rusya'ya vize de yok mis.
  • pescador  (23.11.14 17:11:51) 
maçlar digiturk'te paralı kanalda. bu çok büyük bir etken. spor paketin olsa bile basketbol ligini izleyebilmek için ekstra para istiyor digiturk.


  • royal  (23.11.14 17:14:06 ~ 17:14:43) 
ülker sports arena hariç biletler bayağı ucuz aslında. bir de bu yabancı mevzuatının güzelleşmesinden sonraki bir-iki yıla bakmak lazım bence. hem başaltı takımlar eurocup'ta geleni gideni tokatlamaya başladı hem de sahada 5 yabancı olabildiğinden lig içi rekabet de biraz daha artacak gibi. passolig, futboldaki boktan ortam varken 1-2 yıla patlayabilir yeni jenerasyonla.


  • rubenanyukov  (23.11.14 17:15:20) 
Karşıyaka-Efes TBL Play off çeyrek final 20 liraydı, tıklım tıklım doluydu. İzmir'de bayağı ilgi var. Ben basketbol da voleybol da izlemeye gidiyorum. Futbolun altında kalıyor, aslında gözümde basketbolcular disiplinleri karakterleri ile futbolculardan çok daha üsttedir ama tam bir efendi adam yerine piç adam tercihi durumu var. Sporcunun da cirkefini seviyor halk. Arti takip edecek yer yok, paralı kanal. Gazetelerde yarım sayfa ayrılıyor. Voleybola bir sütun, tenise tek haber. Futbolda otuz sayfa kendi başına gazete çıkıyor. Sayelerinde basketbolu eylülden eylüle takip eden birine dönüşüyorum.

Bir de İzmir'de bilet alacak yer sayısı az, internette Karşıyaka biletleri yok zaten. Bayağı zorlanıyorum.

Voleybolda Arkas maçlarına da gelin çok zevkli oluyor 5 lira bilet :)
  • Lim5  (23.11.14 17:26:06) 
Sevmiyorum, Fenerbahçeli olmama rağmen sıkılıyorum çünkü NBA izleyerek büyüdüm ve Avrupa'daki basket NBA'de oynananın çeyreği bile olmadığı için insan sıkılıyor. Bir tek Galatasaray maçlarını izliyorum ben de.


  • i was made for you  (23.11.14 17:33:17) 
Nba'den sonra keyif vermiyor. Ordaki gibi atraksiyonlar olmuyor.


  • Lola90  (23.11.14 17:54:43) 
hay yaşa advokat. harfiyen katılıyorum. organizasyon ve şov işini amerikanlar çok iyi beceriyor ama avrupa sporunun ve kültürünün tadı başka yerde yok. hem NHL hem NBA'i çok yakından takip ettim bir dönem. buna karşılık avrupa basketbol ve buz hokeyi liglerini de takip ederim. abi NHL'de toronto'yu destekliyorum mesela, adamların tek olayı GO LEAFS GO diye bağırmak. ellerine birayı alıp izliyorlar öyle. ha yine eğlenceli, yine coşkulu bir ortam ama fazla şova dönük. ama hırvatistan'da medvescak zagreb bir maç oynuyor, allaaaah. kıyamet kopuyor, salonda meşale yakıyor herifler. 10 bin kişi zıplıyor bağırıyor çağırıyor falan.

NBA falan güzel şeyler bunlar tabii ama bana fazla "şekerli" geliyor. ben yugoslav faulünü, horto magiko'yu, OKEY CİMBOM SALDIR LET'S GO'yu çok daha fazla seviyorum açıkçası. partizan-cibona maçını NBA finaline değişmem. ya da yok final olursa değişirim.
  • pescador  (23.11.14 19:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.