[]

iş etiği, teklife nasıl cevap vermeli (çok önemli konu)edit:(valla lan)

şimdi efendiler,

ben işsizlikten, bunalmıştım. kendi işimi kurmuştum(dükkan mükkan yok, sermaye yok, serbest meslek..)

herneyse. o arada düzenli gelir için iş başvurularıda yapıyordum. ama bu kez saldırgan politika izliyordum.. alırsan ekime diyordum. çünkü kendi kurduğum işte aç ölmememi sağlıyordu.

-------------------------------
1. firma (eski çalıştığım yer) : aradım. dedimki "beni biliyorsunuz. yapamadığınız iş olursa yönlendirin ücret karşılığı yaparım. şirket kurdum."

NOT: zamanında çok rezil maaşla çok çalıştıran yerdi burası. hatta cebimde tek kuruş yokken paramı 30 gün sonra verdiler tek parça maaş olarak..evet bu hakları ama tek işçin varsa ve yol parası yoksa, öğlen yemek yiyemicek kadar parasız ise 15 gün sonra avans vermek nezaket olur. güzel olur. ama onlar için çok değerli elemandım. sağıyorlardı. bildiklerinden kat kat fazlasını biliyordum.

şirketin ikinci ortağı maaşımı aldığımın ertesi günü yanına çağırıp: "sen bizim hesabımızdan kendine para mı aktardın" gibi bir cümle kurunca ipler koptu

(daha iyi iş bulunca çıktım)
----------------------------------


2. firma: yolda geçerken : "beni tatmin edebilecek işiniz varsa telefonum bu. şirketim var çalışıyorum ben zaten dedim. "

bi kaç gün sonra aradılar. normalin çok altında bir maaşla ama "çok çok iyi bir iş yeri"nde 6 aylık taşeron iş teklifi sundu.. kabul ettim. kalıcı olabilirdim belki.

iş görüşmesi yaptık ana firmayla, olumlu geçti. kesin oldu diyordum. 2 hafta boyunca kimse arayıp sormadı. vazgeçmiştim artık.

görüştüğüm kişi de, biz şu an deneme için alıcaz. kendi bünyemize alabiliriz tabi 6 ayın sonunda dedi.
(türkiyenin en iyi iş yerlerinden birinin 6 aylık taşeron işi)
------
----------------------


cuma günü 1. firma aradı. dediki bir iş var, müteahhit firmanın biri eleman arıyor.. iş tam sana göre (az para çok iş), yarım gün çalışacaksın. işin yeri şurası, yolu halledersin sen..tam gün de olabilir duruma göre.

(maaş tahmini 500-yol ücreti 170tl =net 330 kalacak)
tamam dedim kira geliyor diye..
---------------------------------
dün
2.firmadan aradılar. işi sen aldın, pazatesi gel başla dediler.
--------------------------------

1. firmadan adam arrıyor şimdi sürekli.. açamadım: mesaj attı.. "pazartesi başlaman gerekiyor. işi kabul ettin, vazgeçtiysen bile beni zor durumda bırakma, 1-2 gün gel çalış." dedi..


ne yapayım yahu. cevap vermeliyim 1. firmaya.

EDİT: ya 1. firmayı zaten reddedicem. sadece ne yazayım. nasıl reddedeyim. açamıyorum telefonu.

EDİT: teklifi kabul etmişken caymam gerekiyor. nasıl yapabilirim?

 
330 lira nasil bir maastir. ogrenci misin, harclik icin mi calisiyorsun. sayet oyle degilse birak diger teklifi degerlendir. kaldiki adamlar seni neyle itham etmisler. isin etik boyutunu bir kere onlar zorlamislar . sadece baska bir is buldugunu soyleyebilirsin bu durumda o kadar.


  • opium  (23.11.14 15:11:14) 
rakamdana emin değilim ama vereceği skala 500-600 arasında. yol yemek karşılamadığı için elime kalan bu.


zaten diğer teklifi değerlendireceğim. ancak 1. firmaya cevap vermeliyim.
  • ibomiu  (23.11.14 15:14:00) 
bir işte etik karşılıklıdır. bana yamuk yapana, elime fırsat geçirdiysem acımam. ha "beni zor durumda bırakma 1-2 gün gel çalış" diyorsa ve öyle bir imkanın varsa verecekleri maaşın yarısını 1-2 gün için iste. sağılırken sağmayı öğreneceksin.


  • zam sampiyonu domates  (23.11.14 15:14:11) 
Cevap ver "siktir git" yaz yolla


  • divit  (23.11.14 15:17:23) 
onu da yapamam. bana göre değil..

iş dünyası küçük yer. ne bileyim. işi yarım bırakanda olmak istemiyorum.


ama diğer iş
1250tl+yol+yemek + işte kalıp devam etme şansı
  • ibomiu  (23.11.14 15:19:21) 
benim 7 yıl önceki halimsin. "misyonumu tamamlamam gerekiyor" diye ne işler tepmiştim. şimdi mi? yerim misyonu. ben sana olacakları söyleyeyim; sen gidip 1-2 gün o işte çalışacaksın. sonra seni şutlayacaklar. diğer iş yeri de senden vazgeçecek. ortada ejderha boku gibi kalacaksın. yapma bunu. diğer işe siktir çek. net.


  • zam sampiyonu domates  (23.11.14 15:22:29 ~ 15:22:56) 
illa cevap vermen gerekiyora etik sinirlari icerisinde; daha iyi sartlarda bir is buldugunu dolayisiyla teklifi geri cevirdigi soylemelisin.
kaldiki arkadas az once ne dedim ben sana; adamlar seni neyle itham etmis daha neyine isin etik boyutundasin.

  • opium  (23.11.14 15:28:20) 
bilmiyorum hata mı yapıyorum ama ben ne düşünüyorsam onu söylüyorum.
maaşı azsa maaşı az diyorum
yolu uzaksa, ben hergün 1.5 saat yol gelemem bana uygun değil diyorum
bu arada ben de kendi işimi yapıyorum fiyat veriyorum, fazla bulan oluyor, siz bilirsiniz diyorum.
şimdiye kadar böyle yaptığım için bir kaybım olmadı illa ki istediğim seviyede fiyatı kabul eden de oluyor- ben de düzgün ve zamanında iş teslim ediyorum, geçinip gidiyorum.
  • niye ama  (23.11.14 16:00:41) 
mesaj ya da mail ya da telefon artık hangisini kullanırsın bilemem de, ben bir süre şehir dışına çıkacağım planlar çok hızlı gelişti bazı özel durumlarım sebebiyle, işe başlayamıyorum de. gelmem hiç mümkün değil filan diye de garantile gitmemeyi filan. sonra diğerine başlarsın. bir şekilde sorarsalar da öğrenip, hızlı gelişti dersin.


  • sourtimes  (23.11.14 18:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.