[]

sizce adam haklı mı

blog.avfoni.com

tilki ve çakal yaban domuzu artışını engeller mi


 
Haklı. Tilki domuzu nasıl alıyor bi başına, o kısmı ben anlamadım ama.


  • namus ninjası  (23.11.14 09:26:14) 
haklılığı tartışmaya açık. önce avcıları öldürüp avların çoğalmasından şikayet edip, sonra avcıları çoğaltıp tekrar müdehalede bulunmak zaten yeterince küstahça. gerçi o habitat popülasyon olarak bir süre sonra dengeye ulacaktır. beyfendiler domuzların ekinlere zarar vermesinden şikayetçi, domuzlar da avcı olmayınca besinin de bol olmasından yararlanarak sayılarını arttırıyorlar. tilki ve çakal sanırım yavruları kaçırarak sayıyı düşürmede etkili oluyorlardır.


  • Huan8  (23.11.14 10:48:37) 
tilki çakal ve kurt popülasyonu arttığı zaman domuz yavrularına dadanırlar.... domuz avlanmaya çıktığı zaman onlar dadanırlar. bu sayede kurtlar tilkiler ve çakallar aç kalmazlar köye inmezler... bizim oralarda tilki ve kurt sayısı azaldığı için domuzları da kendi tarlası dışında vurmak yasak olduğu için domuz sayısı acaip arttı...
tilki domuzu almıyor yavrularını alıyor...

  • inanmazsan inanma  (23.11.14 11:24:17) 
domuzlar yavrularını epey cesurca koruyorlar. o cümbüşten yavru düşürebilen tilki hakkat tam bir tilki, çakal da tam bir çakkal olsa gerek.


  • namus ninjası  (23.11.14 14:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.