[]

vajinismus sorunu ?

Merhaba. 24 yaşındayım evli değilim. Erkek arkadaşımla uzun zamandır ilişkiye girmeye çalisiyoruz ama beceremiyoruz. İnternetten arastirdim yaşadiğım bir cok sey vajinismus belirtileri. Erkek arkadaşım sorun etmediğini söylüyor ama farkındayim sorun hem de çok büyük bi sorun. Benim içinde öyle. Yasadiğım çaresizliği şuan nasil anlatacağimi bilmiyorum. Gayet dogal bir seyken neden ben boyle bir sorun yasiyorum sürekli bu soru kafami kemiriyor. Psikolojim altüst olmuş durumda. Evli olup olmamam önemli değil sonuçta evlenseydimde bu sorunla karsi karsiya kalacaktim. Şuan çok basit bir şeymiş gibi algılanabilir ama yasayan için ciddi anlamda zor bir durum. Tedavi olmak istiyorum. Cinsel terapi merkezleri varmis. Ama evli degilim nasil gidicem ne yapacagimi bilmiyorum. Yada kendi kendime nasil yenebilirim bu durumu. Lütfen ciddiye alip cevap verirseniz çok sevinirim..




 
konunun uzmanı değilim baştan belirteyim, sadece kendi fikirlerimi yazıyorum.

yazıya "evli değilim" diye girmen ve devamında da "evli olsaydım da aynı şey olacaktı" diye olayı meşrulaştırmaya çalışmandan biraz belirti akıyor. sen bu cinsel ilişkiyi kafanda "mutlaka evlenince yapılması gereken şey" olarak kodlamış gibi görünüyorsun, ya da bu senin bilinçaltına yerleşmiş bir şekilde. ki garip değil, yaşadığımız ülke belli, böyle kodlandıysa da garip değil, asla yargılamıyorum. ama işte böyle bir şey varsa da, vücudun bu kodlama uyarınca tepki veriyor olabilir evlenmeden girilen cinsel ilişkiye.

biraz bunun üzerine gitsen, yani kafandaki bu evlilik konusuna, yardımı olabilir mi acaba?
  • fengari  (23.11.14 01:25:29) 
Evli olmama durumunu 3 defa belirtmişsin (yanlış saymadıysam), acaba sebep bu olabilir mi?

Tabu olarak görüyor olabilir misin evlenmeden cinsel ilişki yaşamayı? Daha doğrusu bunun yasak olduğu sana öğretilmiş/öğretilmeye çalışılmış olabilir mi ve sen bu yüzden suçlu psikolojisiyle hareket edip kendini rahat bırakamıyor olabilir misin?

Tabi şu da var ki "Neden olmuyor" diye düşündükçe kendini kasıyor olabilirsin erkek arkadaşının senin üzerinde ister istemez neden olduğu baskıdan dolayı. Hatta kendini yetersiz hissediyor olabilirsin, ya da o kendini yetersiz hissediyor olabilir ve bu da durumu kötüleştiriyor olabilir.

Penetrasyona odaklanmak/şartlanmak yerine ön sevişmeden maksimum haz almaya çalışmak çift olarak rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Psikolojik terapi ile bunun altında yatan nedeni keşfetmen mümkün. En rahatı da "bence" o şekilde olur. Cinsel terapi merkezlerine çift olarak başvurmanız için evlilik şartı arandığını düşünmüyorum. Nihayetinde herkesin sevişme özgürlüğü var.

Edit: Bazı hatalarımı düzelttim. Bu arada fengari de fark etmiş ve benden önce yazmış yaptığın "evli değiliz" vurgusunu. Sadece benim/onun dikkatini çekmemiş olması bunun üzerine gitmen gerektiğini gösteriyor bence.
  • m e l t e m  (23.11.14 01:28:26 ~ 01:33:28) 
İlk ilişki denemelerinde oluyo bunlar. Vajinsmus oldugunu sanmıyorum. Biraz dayancan ağrıya. Çok kişi senin yaşadıklarını yaşadı yaşıyo yaşıcak. Bunu anlarsan kafana daha az takarsın. Kafana takmamak önemli. Ön sevişmeyi uzun tutun gerekirse ıslanmayı sağlamak için kayganlaştırıcı kullanın. 5 deneme sonucunda da geçer 20 denemeyi de bulabilir. Önemli olan bu durumun normal bi süreç oldugunu ve geçeceğini kavramak


  • merkezefendi  (23.11.14 01:35:28) 
"İlk ilişki denemelerinde bunlar oluyor" diye bir şey yok. Penetrasyonun ağrı yaptığı nereden çıktı onu da anlamış değilim. Kadınlar işte böyle şeyler duya duya bunları doğru sanıyor. İyi bir cinsel deneyim yaşayamadığı halde yaşadığı deneyimi iyi sanıyor. Henüz cinsel deneyimi olmayanlar da "cinsel ilişkide ağrı oluyormuş" diye kendini korkutuyor. Bu sanrı bile başlı başına vajinismus nedeni oluyor sonra.

Cinsel ilişkide ağrı olacak diye bir şey yok. Bu kesinlikle yanlış. Ağrı oluyorsa bir problem var demektir. Lütfen yersiz korkulara kapılıp daha da strese girmeyin.
  • m e l t e m  (23.11.14 01:41:49 ~ 01:43:29) 
Bir hastaneden randevu al, Jinekolojiye git. Doktora anlat, o seni yönlendirsin. Bu kadar kolay başlar tedavi. Evli olmana gerek yok bu tedavi için.

Kendi kendine çözmeye çalıştıkça batabilirsin. Hiç uğraşma git doktora.
  • harzem  (23.11.14 01:48:54) 
Meltem aynı soru duyuruda haftada 2 kere soruluyo, aynı ben de yaşadığım için insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ki durumu dramatize hale getirip paniğe kapılmasınlar. Haa vayyo çıkar der benim sorunum o tip bişey değil o zaman bilmediğimden dolayı susarım. Ama ilk cinsel ilişkide çok sık rastlanıyo benim anlattıgım olay. Bana cinci hoca mualemesi yapma. yaşadıgım şey vajinusmus belirtileri demiş işte arkadaş az cok penetrasyon sırasında dişide ağrı oldugu penetrasyonun zor gerçekleştiğini tahmin edebiliyoruz demi? Gidin aleo vera çayı için demedim kafanuz rahat olsun kayganlaştırıcı kullanın dedim altıüstü


  • merkezefendi  (23.11.14 01:52:13) 
Bence yanlış mecradasın. Burada yazılan herşey seni daha çok korkutucak. İşi ehline sorman daha mantıklı. copy-paste bilgilerle sanki işin ehli gibi konuşanları kale alma.

not: sanal alem göttür.
  • alaman cikolatasi  (23.11.14 01:54:24) 
İlk ilişki denemelerinde bunlar oluyor, normaldir deyip geçiştirme tavrını eleştirmiştim ben. Bunlar olmuyor, olamaz diye bir şey demedim (Öyle anlaşıldıysa bu vesileyle düzeltmiş olayım). Ağrı oluyorsa problem vardır dedim. O problemin kaynağı yine psikolojik olabilir, orasını bilemem.

Kayganlaştırıcı kullanmaya gerek olmamalı arzuladığın kişiyle daha ilk kez sevişecek olmanın heyecanı duyulurken. Hormonların çalışıp kayganlığı sağlaması lazım önsevişmenin esgeçilmediği olağan koşullarda.
  • m e l t e m  (23.11.14 02:00:11 ~ 02:04:59) 
Aslında ilk denemelerde normal hemen olmaması fikrine ben de katılmadan edemicem. Herkes yaşamıyor elbette ama etrafımda da bildiğim kadarıyla çoğu çift ilk bikaç denemesinde başarısız oluyorlar. Bunun sonucunda vajinismus olduğu evhamına kapılan çok kişi var. Bikaç kez daha deneyin derim. Ondan sonra vajinismus ihtimalini düşünür ve doktora gidersiniz. Hemen kendi kendine teşhis konmamalı bu gibi durumlarda.
Rahat olun, ve deneyin. Bunu yaşayan çok insan olduğunu bilin.

  • shejia  (23.11.14 02:03:07) 
4 yıldir beraberiz ön sevişme sırasında eskiye nazaran daha az bi kayganlık söz konusu. Sanirim buda ilişkiye girmek için ugrastigimdan kaynaklanıyor.


  • vayyo  (23.11.14 02:03:51) 
süreklilik ve takıntılı hali vajinismus oluyor bunun. partnerinizin sabrı çok önemli. aşırı derecede çok önemli. parteriniz hele ki sizi çok seviyorsa, o giriş olmayınca, itiş, kaçış olunca kendini kötü hissediyor. ama öyle olmadığını söylüyormuş, bu iyi bir şey, olayı beraber aşma konusunda.

sabrın yanında iyi bir telkinci de olması gerekiyor. şehvetten, acı olmayacağını örneklendirmesi ve sizi inandırması(ki acı kadınların kaçış uydurması, eğer gerçekten varsa klinik vaka oluyor zaten), psikolojik baskılarınızı gevşetmeye kadar geniş bir yelpazede çok yapıcı olması gerekiyor. öyle önsevişmeyi uzun tutmayla, kayganlığı arttırmayla aşılacak bir durum değil. hiçbir penetrasyon girişimi olmadan önsevişmeyle sürtünmeyle geçiştirebilir pekala.

hatta sizin kendinizi tanımanız lazım önce. bu konuda ciddiyim. nasıl ıslandığını, nasıl nerelerden haz aldığını, vajinanın girişinin nerede olduğunu bilmesi gerekiyor kişinin. penisle partnerinizin giriş yapmasına izin vermiyorsanız, penisle sizin giriş yapmanız gerek, bunun için de tam olarak tanımalısınız kendinizi. gerçekten sık rastlanılan bir durum cinsel organını tanımamak. vajina girişinin nerede olduğunu(tabii ki orada da, tam olarak nerede), ne kadar kaygan olabileceğini, ne kadar gevşeyip açılabileceğinin bilmeyen çok kişi var.

penisle penetrasyon denemesi, prova kesinlikle yapılamıyorsa parmakla başlanabilir. bir parmak, iki parmak diye level atlanabilir. ama tüm bunlar partnerin sabrı ve müthiş telkini ile kolaylaşıyor. iki parmağın girişinin bile acı verdiğini söylüyorlar sözde.

sorun kafada. kişi ne var ki bunda deyip yine de çözemiyor, çözemez de. olaya kafasında nasıl yaklaştığı çok önemli, geçmişi çok önemli. bu sebeplerden dolayı partnerin önemi büyük. sadece sabır değil telkinleri çok önemli. partnerinizin telkinlerini önemsemeye ve kendinizi bu telkinlere bırakmaya çalışın. bir de belli bir aşama kaydettikten sonra ilk giriş denemelerinde alkol alabilirsiniz, gevşetiyor insanı gerçekten.
  • uykusunu yakalayan adam  (23.11.14 02:04:03 ~ 02:10:50) 
Valla çoğu kadın hiç de ilk kez sevişince öyle tutukuyla aşkla ihtrasla yaklaşmıyo. Hele ilk ilişkisini yetişkin olduktan sonrayaşıcak olanlar ilk kavramından dolayı gayet gergin diken üstünde ve endişeli ouyo. Çoğu da bi miktar acı hissedilince paniğe kapılıp karamsar oluyo.

Ben bu yaşadıgınız normaltakmayın demedim bir çok insan yaşıyo sorunu aşmanız için ilişki sırasında kafanzn rahat olması lazım dedim. Stresten gerginlikten kayganlık öyle kolay sağlanmayabilir. Dünyanın somu dğil kayganlaştırıcı kullanmak. Bu eşiği geçtikten sonra istediklerini yapsınlar bu süreç için yardımcı olur ama
  • merkezefendi  (23.11.14 02:07:50) 
@vayyo hiç mi penetrasyon olmuyo yoksa penetrasyon ilk etapta zor olup ağrı mınyaratıya vajinanın içinde?


  • merkezefendi  (23.11.14 02:11:33) 
Penetrasyon hic olmuyor. Kendi parmağimla yapmaya bile cesaret edemiyorum.


  • vayyo  (23.11.14 02:14:31) 
iş bence erkekte bitiyor, tamam bu konuya karşı bir endişen, rahatsızlığın olabilir ama erkek halletmeli, vajinismus olan bir kaç kişi ile ilk denememde çok rahat ilişki yaşadık, karşılıklı olarak zevk aldık.


  • grimer  (23.11.14 02:19:02) 
"Kendi parmağimla yapmaya bile cesaret edemiyorum." cümlenden anladığım kadarıyla sorun senin düşünce tarzında, cinselliğe yaklaşımında.

Öncelikle kendi bedenini tanıman lazm yukarıda uykusunu yakalayan adam'ın belirttiği sebeplerle. Kim bilir ne olacağını, ne hissedeceğini düşünüyorsun da "cesaret edemiyorsun".

Bir an önce cesaretini toplaman dileğiyle. :)
  • m e l t e m  (23.11.14 02:19:07) 
Vajinismus ciddi bi hastalık ve tedavi edilmesi gerekiyo. Öyle kendi başına kafam rahatladı artık seks yapabiliyorum vajinismusu yendim denilcek tarzda değil. Mesela,

eksisozluk.com bunu yazan arkadaş muhtemelen vajinismus değildi. Zaten penetrasyon olmama problemi de kendi kendine geçmiş.

Ben senin sorunun da bu entrydeki kendiliğinden ve deneye deneye çözülcğini düşünüyorum
  • merkezefendi  (23.11.14 02:23:04) 
sen bunu gerçekten yapmak istiyor musun yoksa erkek arkadaşın seni "ikna" ettiği için mi yapmaya çalışıyorsun?

bak 4 yıldır birlikteymişsiniz ve hiç tam birleşme yaşamamışsınız. şimdi muhtemelen "artık yapmalıyız" şeklinde bir karar aldınız ve denemeye giriştiniz. seks böyle bir şey değil. seks arzu işi, tutku işi. senin de istemen lazım. zaten sevişiyormuşsunuz. yani bir erkeğin çıplak bedenine aşinasın. eline erkek eli değmemiş kadınların gerdek gecesinde görücü usülü evlendiği ve herhangi bir cinsel çekim hissetmediği adamla yatarken yaşadığı vajinismus ile seninki aynı olamaz. ülkemizde çoğu kadına erkeklere öpüşmek/dokunmak bile ayıp ve yasak bir şey olarak öğretilmişken, sen sevgilinle sevişebilmişsin cinsel birleşme olmasa bile. sen bir yerde kabuğunu yırtmışsın artık. "evlenmeden asla, namusumu kocama saklıyorum" düşüncesindeki kadınlarla aynı noktada durmuyorsun öncelikle.

ikincisi ise sen "nasıl olsa evleneceğiz" diyerek şu an bu adamla cinsel birleşme yaşamaya çalışıyorsun ama bilinç altın sana sürekli "ya evlenemezseniz? ya ayrılırsanız?" diyor. öncelikle kendine sor, bir gün ayrılacağımızı kesin olarak bilsem yine de bunu yapar mıyım de. cevabın evet ise düşünmeden seviş gönlünce. hayır ise al takkeni önüne, tüm cinsellik bakış açını baştan bi düşün.

ben ilk cinsel birlikteliğimi türkiye'ye göre küçük bir yaşta yaşadım. henüz 17 yaşındaydım ve 2 aydır sevgili olduğum bir çocukla birlikte oldum. genç olabilirdim ama aptal değildim. onunla evlenmeyeceğimi biliyordum zira önümde yaşamak için çoook uzun bir hayat vardı. ilk seviştiğim erkek o olabilirdi ama son olan asla o olmayacaktı. bunu bilerek yattım ve ne bir acı hissettim, ne bir sorunla karşılaştım. sanırım o kadar rahattım ki kan bile gelmedi. (gerçi bu biraz da yapı ile alakalı olabilir)

seks, sevişmek bu hayattaki en güzel şeylerden biri. insan psikolojisine de fizyolojisine de faydalı. bunu kötü, günah, şeytani olarak göstermeye çalışanların etkisini olduğunu bil. buna ailelerimiz de dahil. onlara da öyle öğretilmiş çünkü. bu zincirin bir yerde kırılması gerekiyor.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (23.11.14 03:18:20 ~ 03:20:45) 
alaman cikolatasi +1

sorunun kaynagi cok baska seyler olabilir ve bu sorunun cozumu eksiduyuru degil bence.
zaten goruldugu uzere vayyo durumun farkinda terapi merkezine nasil gidilir diye sormus. o konuda yardimci olalim arkadasa.
  • yirtik foto  (23.11.14 10:40:57) 
“Beden cinselliği yaşamama davranışıyla bir fayda görüyor. Çünkü zihinsel olarak yanlış formatlanmış durumda. Kendini bu durumdan koruyor. Acıdan koruyor, cinselliği yaşayan kötü kadın olmaktan koruyor, erkeğe yenik düşmüş olmaktan koruyor. Çünkü zihinde böyle kodlanmış durumda. Kendince bir fayda görüyor bunda. Kendini iyi kadın olarak göstermek için zihin ona haz aldırmıyor, cezalandırıyor. Muhakkak bir sakat yazılım var ki sizi normal fizyolojik davranıştan, yaradılıştan uzaklaştırıyor.” (Op. Dr. Ayşe Duman)


  • denne  (24.11.14 00:05:02) 
alaman cikolatasi +2

daha profesyonel yardım alman senin lehine olacaktır. o sorunun cevabı burada değil çünkü.
  • afroizm  (02.02.15 20:50:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.