[]

ABD Vizesi Almak (Salağa Anlatır Gibi)

Prosedür işlerini yaparken ölümüne sıkılan birisiyim herkes gibi. ABD vizesi almak için başvuracağım. Kafada bu işe karar verdikten sonraki işlemleri yukarda da belirttiğim gibi salağa anlatır gibi anlatırsanız minnettar kalırım. Lütfen oraya buraya yönelndirmeyecek arkadaşlar yazsın. Bana beş dakikasını ayırabilecek arkadaşlar. Bir de bu iş ne kadar kolay olur benim için? Kendimden ipucu vermem gerekirse; Yeşil pasaportum var, ortadirek bir aileyiz. Türkiye'de ilk 10'a girebilecek bir üniversitenin iletişim fakültesinde okuyorum. Bir sene de hazırlık okudum ingilizce seviyem upper intermediate - advanced arası. Bir de tahmini azami kaç yıllık vize verirler?




 
Bir proseduru yok.at hirsiz degilsen direk 10 yil aliyorsun ama genel bir tirsma durumu var herkesin.

Ogrenci belgeni,varsa ev tapusu aile gelirleri gibi belgeleri ekle basvur.yesil pasaport varsa baba veya anne devlet memurudur.onlarin durumunu bildirir evraklarida ekle.islem tamamdir.calmdown yani sorun yok.genelde 10 yil verirler yada vermezler iste olayi bu.
  • cizgilipijama  (23.11.14 00:22:57) 
öğrenciysen hiç sıkıntı yapma. görevliyle konuşurken de ister ingilizce ister türkçe yapabiliyorsun. internetten online bir form dolduruyorsun gitmeden önce. yani 2011 de öyleydi. ben tapu banka hesap cüzdanları kart ekstrelerim her şeyi götürmüştüm. kız kardeşimle alacaktık. birlikte gittik görevlinin yanına neden gitmek istiyorsunuz dedi. dedim broadway de oyun izlemek için. hatta bize oyun da önerdi. direkt orada diyor zaten your visa is approved diye. hiçbir belgeye de bakmıyorlar. turist için 10 yıl veriyorlar.


  • andy kaufman  (23.11.14 01:24:33) 
biz burada sayfalarca anlatsak da, neticede basvuruyu sen yapacaksin. onun icin de konsoloslugun internet sayfasina girmen gerekiyo. orada izlemen gereken adimlar, gerekli evraklar, araman gereken telefon numaralari ve ihtiyacin olan her tur bilgi yaziyo. turkish.turkey.usembassy.gov
her ne kadar amerikan konsoloslugu vize basvuru adimlarini cok degistiren bi konsolosluk olmasa da, pek cok ulke donem donem talep ettikleri belgeleri, basvuru yerlerini, ucretlerini, vizelerin isimlerini degistiriyo. o yuzden en dogru bilgi (senin vize alabilmen icin) konsoloslugun internet sayfasinda yaziyo.

kabaca kendinin - ailenin banka hesap dokumlerini, ev/arsa vs tapularini ve araba ruhsat(larin)inin fotokopilerini ve asillarini yaninda goturuceksin. amerikaya gidip orada gocmen olarak kalmayacagini kanitlaman gerekiyo. maddi / maddi olmayan (ogrencilik, es gibi) nedenlerle senin turkiyeye geri gelecegini gormek istiyolar.
  • lamartin  (23.11.14 14:33:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.