[]

şu tip üniversite öğrencileri hakkında ne düsünüyorsunuz ?

Öncelikle servet düşmanı değilim ama bazı özel okullarda okuyan tipler gerçekten itici değil mi ? Mesela geçen tanıstığım 20 yaşında bir cocuk okuduğu okulun yanında babası tarafından ev ve cocuğuna araba almıs .Bu ikisinin maliyeti 700 000 tl .Çocuğun altında 150 000 tl lik birr araba ve kendi evinde sırf okula yakın diye alınan bir ev.Çocuğuda başarısız bi tip.Sizce biraz şımartmıyor mu cocuğu ?

Aynı zamanda iyi okul mezunu bir arkadasım da 1000 tl ye maaş alıyor.Hiç adil değil hayat :/


 
peder beyin aylık kazancı ortalama 6 trilyon ise,o kadar parayla asyadan avrupaya kadar öpmediği hatun kalmaz. sonunda ya ibne olur yada kokaine başlar.işbu sebeple, oğlumdan kıymetli mi ulan? kafası ile bu tarz bir şey yapmış olabilir elbette bizene amına koyim dimi?


  • mrvengeance  (23.11.14 00:17:23) 
Ev, araba alındı diye itici demek olmaz bence. Adamın onca parası varken kyk yurduna mı verecekti çocuğunu. Bazı tipler var arabasının anahtarını milletin gözüne sokuyor. Onlar bayağı itici.


  • ontheroad  (23.11.14 00:32:30) 
biraz mı, buna şımartmak değil farklı bir kelime bulmak lazım. hani ben o baba olsam çocuğum hala bi bok beceremeyen başarısız malın teki olsa 1+1 bir eve yerleştirir aylık da 1000 tl harçlık gönderirdim en iyi ihtimalle, git ne halin varsa gör derdim. ha bir diğer senaryo ben bunları yaptım çocuk da başarılı, akıllı mal mal aylaklık yapan bir çocuk değil daha da alırdım. hayat onlara daha adil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.11.14 00:39:07) 
ya ne güzel işte. parası olan adam yurtta kalıp bide üstüne burs alırsa itici olur.


  • lcnkr  (23.11.14 00:40:21) 
  • sckxyss  (23.11.14 00:48:03) 
Ben vermem, 40-50 binlik araba 200.000lik ev yeter. Onu alamayan milyonlarca insan var, BMW istiyorsa çalışıp kendi alsın. Bill Gates'in 80 milyar doları var, çocuklarına 10 milyon dolar bırakacak. 0.000125'i. Ben yine yüzde 10'unu falan veririm sağ iken.


  • Lim5  (23.11.14 01:00:29) 
neden adil olsun hayat?
adam daha şanslı iyi okul mezunu arkadaşından. napsın ölsün mü?

benim 6 trilyonum da olsa almazdım o ayrı. ev alınabilir, yatırımdır her zaman. ama 150binlik araba almazdım. 25 30 una gelince alırdım. 20 ye erken.
  • sage  (23.11.14 01:10:27) 
Hayat adil değil, topluca hemfikiriz burada. Ben çocuktan çok babasına kötü gözle bakıyorum bu kişilerin. Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz. Çocuğuna o kadar harcayabilen bir adam, bu parayı zaten iyi okul mezunu 1000 TL'Ye çalışan arkadaş üzerinden kazandığına göre, o noktada başka ekleyecek bir şeyim yok. Çocuk sadece bu aileye doğmuş ve şımartılmış o kadar, Yetişkinliğinde de babasının izini devam ettirecek.

Her öğrenci, bir miktar öğrenci gibi yaşamalı. Belki biraz daha rahat, belki az daha rahatsız. Bu da bir erdem olduğundan değil, insana çok şey öğreteceğinden.

Böylelerine gıcık olmuyorum ben, acımıyorum da ama üzülüyorum. "Sen kendine üzül" diyenleri duyar gibiyim, kendime de üzüldüğüm şeyler var tabii ama bu, o konulardan biri değil.
  • aychovsky  (23.11.14 10:13:03) 
hayata baslarken attıkları zar çok iyi gelmiş diye düşünüyorum. yalnız daha beterleri de var liseden sınıf arkadaşım olan bir kız paris'te okuyor oradan ev aldılar. her zaman daha zengini oluyor yani abi :P

bazen bu denli zengin olanlar harbi iyi insanalar oluyor yalnız. adamlar/kızlar o kadar rahat ki dertsizlikten harbi hiç kompleks falan sahibi olmuyorlar, en azından okulumda bunlardan bir iki örnek biliyorum. yani öyle dizilerdeki gibi egosu dagları asmıs onla bunla dalga geçen insanlar değiller (en azından hepsi)
  • fransızkalanadam  (23.11.14 10:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.