[]

Kisa film yarismasi duzenlemem isteniyor fakat...

Merhaba Irlandalilar,

Ben pek guzide bir universitemizde ogretim gorevlisiyim. Her sene kisa film yarismasi duzenliyor universite kendi ogrencileri arasinda. Bu sene bana dediler sen koordine et yarismayi ama bir tema bul diye.

Bundan onceki yillarda bir temamiz yoktu ve acikcasi ogrenciler yabanci film senaryolarini araklayip kisaltip kisa film diye getiriyorlardi. Ben de dusunuyorum dusunuyorum aklima universiteye uygun bir tema gelmiyor. Isin ucu politakaya kaciyor hep.

Bana oneride bulunun lutfen. Simdiden tesekkurler.

 
mesela deprem temalı olabilir. malum beklenen bir istanbul depremi var.

sosyal medya teması olabilir. mesela sosyal medyanın hayatımıza getirdiği kolaylıklar ya da götürdükleri üzerine. atıyorum biri filminde sosyal medyayla insanların toplum içinde ellerinde telefonla gezdiğinden dem vurup antisosyalleştirdiğini savunurken bir diğeri internet üzerinden insanların arkadas olmasını konu edinip tam tersini savunabilir.

sığınmacılar üzerine bir tema olabilir. malum suriye'den sürekli göç alıyoruz. o insanların zorluklarını anlatan şeyler çıkabilir ya da tam tersine ülkemizdeki işsizliğe katkıda bulunduguna dair eleştirel filmler çekilebilir.

ne bilim bir şiirin filmini çekin diyebilirsin herkes seçtiği bir şiiri senaryolastırıp filme çekebilir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. ben olsam sosyal medya konulu bir konsept belirlerdim. gayet güncel ve yaratıcı senaryolara açık bir konu.
  • halitkin  (22.11.14 21:08:47 ~ 21:09:04) 
sosyal medya ve siginmacilar konusunu ben de gundeme getirdim fakat ogrenciler siyasi film cekebilirler diye yonetim reddetti :/


  • inevitable loser  (22.11.14 21:52:26) 
nasıl bir tema bulursanız bulun bence siyasi bir noktaya değinmek isteyen öğrenci her türlü bir yolunu bulacaktır.

hayvan haklarını deneyebilirsiniz veya kumar bağımlılığı(bu sıralar başlangıcındayım sanki ordan aklıma geldi:)

ha bu arada özel üniversite mi devlet üniversitesi mi onu da çok merak ettim.
  • new day new life  (22.11.14 23:39:21) 
Tema ne olursa olsun işi siyasete dökecek birileri olacaktır. Madem yönetim bu konuya takılıyor, soyut bir tema olsun. Mesela "Güven duygusu" ve ya "Kıskançlık" olabilir. Bunları siyasete çekmek çok zorlama olacaktır.


  • mountaincat  (22.11.14 23:49:58 ~ 23:56:17) 
Evet, bence de soyut konular daha mantikli gibi. Gerci asil fikrim temasiz olmasi. Cunku ogrencileri kisitlar diye dusunuyorum. Zaten ogrenci yani bunlar, profesyonel sinemaci degil ki...


@new day new life tabii ki ozel universite :)
  • inevitable loser  (23.11.14 00:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.