[]

Outlook 2010 Takvimi

Outlook 2010 İngilizce sürümünü iş yerinde kullanıyoruz.
20 kişilik ekibimiz, aynı takvimi kulanmak istiyor. Bunun için bir arkadaşımız etkinlik oluşturup herkese davet yolluyor. Bu durumda bir haftada 30 etkinlik varsa 30 adet mailin gelen kutusunu doldurmasına ve her etkinliği kabul etme reddetme işlemleriyle zaman kaybına yol açıyor.

Bizim istediğimiz;
Bir ortak takvim olsun.
Kişisel İş Takvimimizden bağımsız olsun.
İsteyen herkes o takvimi ve etkinlikleri işlesin, düzenlesin.
İç ve Dış etkinlikleri renk ile ayıralım.
Etkinlik işlendiğinde sadece takvime işlensin. Mail gitmesin kimseye...

Nasıl yapabiliriz?
Uzun uzadıya anlatmak yerine anlatan link paylaşabilirsiniz.
Office Yardım sayfalarından pek bir şey anlayamadım. Terimler İngilizceden direk Türkçeye çevrildiklerinden ilginç terimlerle karşılaşıp afallıyorum!

 
hıc denemedim ama yeni mail adresleriyle o işi yaparsan olur sanırım. her yeni mail yeni takvimler demek.


  • mayeskuel  (22.11.14 10:30:18) 
Kural yazarak toplantı mesajlarını otomatik olarak okunmuş olarak işaretleyip ayrı bir klasöre alabilirsiniz.


  • zombi  (22.11.14 10:31:30) 
Bunu şirkette çok yapıyoruz biz. Yeni bir takvim oluşturun. O takvimi kimlerin kullanacağını Permission ayarlarından yönetin. Permission ayarlarından kimlerin takvime ekleme ve düzenleme yapabileceğini belirtin. Renk ayrımlarını denemedim pek. Google'da bir çok Türkçe kaynak var bu konu ile alakalı.

Şu video biraz fikir verebilir.
www.youtube.com

Minik edit.
Bu özelliği kullanabilmek için Outlook'un sunucuya "Exchange" mode ile sunucuya bağlanması gerekiyor. POP3 modda bu özelliği kullanamıyorsunuz, bir kullanıcıya Permission atayamazsınız.
  • n3tw0rk3r  (22.11.14 11:11:39 ~ 27.11.14 07:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.