[]

şirkete alınan arabalarda ötv indirimi

var mı?
yani şirkete binek otomobil alındığında ötv'nin büyük bir bölümünden muaf olunuyormuş doğru mudur?
mesela 19000 liralık ötv'si olan aracı ne kadar indirimle alabiliriz?
birde bu arabayı şirket adına aldıktan sonra başkasına satabilir miyiz?

 
Ben şirkete alınan aracın ötv muafiyeti diye bişi hiç duymadım. Yanlış bi bilgi almış olabilir misiniz acaba ?


  • murty  (22.11.14 10:14:15) 
OTV'den muaf olma degil de sirkete masraf olarak gosterip bir miktar avantaj saglanabilir. Ne kadarlik bir avantaj oldugunu muhasebeciler daha iyi bilir sanirim.


  • crown  (22.11.14 10:19:48) 
otv den muaflik diye bir durum yok. olsa herkes boyle yapar. sadece araci sirket ustune alirsan onu sirket gideri olarak gosterebilirsin. boylece yil sonunda kazancin daha dusuk gozukecegi icin vergin daha az olur. ltd lerde gelir vergisi %20 sanirim. yani aracin anahtar teslim fiyatinin %20'si kadar bir kismini vergiden dusmus oluyorsun.


  • crucio  (22.11.14 10:32:05) 
petrol arama şirketiyse araç ötv'den muaf.


  • [silinmiş]  (22.11.14 12:09:29) 
ben de hiç öyle bir şey duymadım, ötv ile ilgili tek bildiğim indirim engellilerin ötv ödemediği.

kaldı ki bütün şirketler araç almak yerine kiralama yoluna gidiyorlar, çünkü kiralamada bütün fatura tutarını giderden düşüyor. bakım sigorta vs ile de uğraşmamış oluyor.

kaldı ki çok fazla vergi ödemesi çıkmıyorsa kiralamak da mantıklı değil.

arabayı şirket adına alırsan satarken fatura kesmen lazım, bilgin olsun.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (22.11.14 12:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.