[]

Bireysel emeklilik

Merhabalar, şimdi bu bireysel emekliliğin %25 devlet desteği varya, bunun getirisi hiçbir alternatif banka hesabında yok.

biz şöyle biliyoruz ; 10 yıldan önce paranı çekersen(bazı bankalarda 5 olabiliyormuş) devlet desteğini alamıyorsun.
10 yıldan sonra çekersen hem devlet desteği hem ana para hemde üzerine biraz da paranın değerlendirilmesinden alıyormuşsun.

peki bu 10 yıllık sürede mesela arada askere gittin ve para yatırmadın. istediğin ay sayısı kadar para yatırmamazlık edebiliyormusun. ya da diyelimki arka arkaya 10 ay boyunca ona ayıracak bütçen olmadı.
3. senaryoda, ayda 300 300 atacağına dedinki, şu ara ayda 1000(bin) 1000 atarım ileride atmam, bu binlira üzerinden %25 devlet desteği olur(maksimum 1000 lira yatırılabiliniyormuş sanırım) böyle davranış gösterebiliyor musun ?

 
hicbir banka hesabinda bu yok derken acaip bir avantaj var gibi dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. her yatan para icin tek bir %25 destek var, tekrar tekrar degil. bunu da, her yil anapara ustunden tekrar tekrar alinan fon isletim gideri komisyonlari kat be kat eritip eksiye geciriyor. bu nedenle bir avantaj kalmiyor.


  • 507  (21.11.14 22:53:18 ~ 22:53:30) 
en önemli kısmı olan 56 yaş olayından hiç bahsetmemişsin. 10 yıl ödeme yapmak yetmiyor, 56 yaşını da geçmen gerekiyor. ödemeye ara verebilirsin ama 3 ayı falan geçerse hesabından kesinti yapabiliyorlar. sözleşmede yazar bu durumlarda neyin nasıl olacağı.

www.bireyselemeklilik.gov.tr
  • calzoncillos  (21.11.14 22:55:39) 
-gerçekler-

düzenli ve yiye yiye bitiremediğiniz yüksek geliriniz yoksa,
kredi kartınız her ay açık veriyorsa,
ayağını yorgana göre uzatmayı bilen tutumlu biri değilseniz,

sizi zora koşacak, sistemden erken çıkmanıza katiyen izin vermeyecek anne/baba/eş/sevgili benzeri "sosyal destek" yoksa,

o sistemden çıkılacak, o birikim kesintilerden kuşa dönmüş halde kredi kartınızın borcuna gidecek.

-gerçekler-
  • kedilerin dili  (21.11.14 23:05:59) 
  • [silinmiş]  (21.11.14 23:26:20) 
Herkes fon işletim kesintisinden ve ayrılma giderlerinden bahsetmiş ancak iyi bir anlaşma ile bunlardan etkilenmezsiniz. Bazı şirketlerin çalışanlarına BES firmaları özel kampanyalar yapıp üyelik ücreti giriş parası ayrılma parası gibi şeyleri iptal ediyorlar. Fon işletim gideri dedikleri şeyler de %1 %2 seviyelerinde ki akıllı fon seçiminde bu zaten kazandığınızın yanında bir hiç.


  • prodeq  (22.11.14 07:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.