[]

çorba pişirici-yemek pişirici-pilav pişirici-buharlı pişirici vb

Yine bir sağlıklı beslenme sorusuyla beraberiz sevgili arkadaşlar.

Şimdi bu ya da benzer ev aletlerinden kullanan var mı aranızda? bunlar pratik mi, verilen parayı hak ediyor mu, yoksa aldık 2-3 kere kullandık dolabın dibinde tozlanıyor mu diyorsunuz.

çorba pişiricinin yaptığı çorbanın bizim normal tencere ile yaptığımızdan nasıl bir farkı var? özellikle sağlık açısından.

yemek pişirici denilen aletler çorba ve pilav da pişiriyor mu?

yok, hayır. sabah akşam pilav pişirip filan yemiyorum. en son 3 ay önce filan yemiştim pilav mesela. ama soru açılmışken sorayım dedim.

pirinç değil de başka bakliyatlar, tahıllardan yemekler de yapılabiliyor mu gibi.

peki bir de buharla yemek pişiren kat kat piramit gibi aletler var. onlardan kullanan var mı?

 
corba pisiriciyi alan kac kisi gorduysem 2-3 kere kullanip birakti. buharli pisiriciyi annem surekli olarak kullaniyor, baya memnun. sebzeler daha guzel pisiyormus, oyle diyor.


  • fraise  (21.11.14 21:55:51) 
hiçbirini kullanmadım ve çok gereksiz buluyorum açıkçası. en az 15 senedir yemek yapıyorum, öncesinde de mutfakta annemi izlerdim filan. yemek çıkardığın kişi sayısına göre tencereler tavalar alsan emsandan daha sağlıklı ve pratik bir şey yapmış olursun. buharda sebze olayını da metal makarna süzgeçleriyle hallediyorum mesela, hiçbir zorluğunu da görmedim. ayrıca buharlı pişiricilerin haznesi genelde naylon olur. buharda zamanla eriyen naylon yemeğe karışır ki hoş değil. katlı pişiren düdüklü tencere vardı bi de, onu da hiç kullanmadım ama alacaksan illa öyle bişey alsan daha çok işine yarar.yok ekmek pişirici, yok yumurta haşlayıcı filan bunlar hep para tuzağı gereksiz aletler gibi gelir bana.


  • kabak cekirdegi  (21.11.14 21:58:49) 
acilen bir şey almayı düşünmüyorum. incelemek, öğrenmek için sordum bu soruyu.


  • mea maxima culpa  (21.11.14 22:02:01) 
buharlı pişirici canım ciğerim. çorba pişiriciyi kendim kullanmadım ama www.philips.com.tr şundan bebeği olan bir arkadaşa aldım ek gıdaya geçince işine yarar diye, o memnun şimdilik.


  • vesna  (21.11.14 22:10:12) 
en iyisi kuzine. hatta tandır.


  • namus ninjası  (21.11.14 22:11:21) 
@vesna haşlanmış sebzeleri doğrayıp çorba kıvamına mı getiriyor bu alet?


  • mea maxima culpa  (21.11.14 22:24:04) 
çorba pişiriciyi soruyorsan eğer; haşlamıyorsun sebzeleri. çiğ olarak iri iri doğruyorsun, atıyorsun içine, suyunu tamamlıyorsun, kapağını kapatıp pişirme modunu seçiyorsun. taneli tanesiz, çok süzülmüş vs diye. o kadar. dediğim gibi birebir kullanmadım, aldığım mağazada sormuştum, satış temsilcisi böyle söylemişti.


  • vesna  (21.11.14 22:35:59 ~ 22:37:03) 
evden acilen çıkman gerekiyor ama evde aç bekleyen bir eşin var.
2 dakikanı ayır çorba pişiriciye eline ne gelirse at düğmeye bas git. 20 dakika sonra çorban hazır...philips kullanıyoruz. bence başarılı bir ürün. tek sorun iş bittikten sonra temizlemek için gereken süre tencereye ayırdığın süreden biraz daha fazla...ben aldığıma pişman değilim. 2 yıl oldu alalı...

patates kızartma makinası:

actifry kullanıyoruz. gayet güzel. sağlıklı...aldığıma pişman değilim.

yumurta kaynatma makinası: istediğin sertlikte yapıyor. memnunum...
diğer aletleri bilmiyorum.
şimdi otomatik çay makinası alsam mı ona karar veremedim.akşamdan istediğim saate programlayıp sabah uyandığımda çayımın hazır olası için...
  • velie  (22.11.14 00:00:31) 
Buharlı pişirici kullanıyorum ve çokta memnunum. Özellikle sebzeler konusunda...

Burada ki ürünü almıştım... www.bulabilirim.com
  • white35  (15.12.14 22:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.