[]

elektrikli araba alsam noolur?

şimdi ben gidip bi tane elektrikli reno fluence ze ya da zoe filan alsam noolur? başıma neler gelir? bilen eden, kullanan var mı? açıklanmayan, bilinmeyen bi pislikleri var mı? (bkz: #47156521)

manyak mıyız lan biz neden hala fosil yakıt kullanıyoruz?


 
sürekli bi batarya kullanım bedeli ödemen lazım.


  • sehpa fx350  (21.11.14 20:54:32) 
aylık 250 lira'ya filan geliyo, tamam ödiycem onu, kabul ediyorum onaylıyorum.


  • byron  (21.11.14 20:57:18) 
bakmanı öneririm

www.aksiyon.com.tr
  • koybasigillerden  (21.11.14 20:58:51) 
bu hesap evet doğru ama her şey tavandan hesaplandığı için dizel fluence'dan daha pahalıya gelmiş. tamam, bunlar bildiğimiz - öngördüğümüz maliyetler zaten. yatırım giderlerinden ziyade, işletme giderlerine odaklanıyorum.


  • byron  (21.11.14 21:05:30) 
mevzuya uzak insanlara bunları anlatmak çok zor lan, al kardeşim elektrikli araba, gör ebenin ince uçlu şarj aletini.


  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (21.11.14 21:06:37 ~ 21:07:14) 
@orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi; mevzuya yakın olsam burada böyle bir soru sorar mıyım? cevap vereceksen verirsin, vermeyeceksen suyu bulandırmaya ne lüzum var?

lafa bak, al da gör ebenin ince uçlu şarj aletini diyor. bi de şaka yapıyor adam, muazzam!
  • byron  (21.11.14 21:08:53 ~ 21:32:54) 
@mr sherlock; o pahalıya gelebilir azcık :)


  • byron  (21.11.14 21:09:58) 
Benzinle aynı paraya geliyor, fluence'in zesi saymadigi için artık yok diye biliyorum. Zoe çok şeker. Menzilleri çok düşük. Uzun yola gidemezsin. Gece sarjda tutatsan ise ancak götürür getirir. Tesla geliyorsa onu bekle ama nerde.


  • Lim5  (21.11.14 21:38:40) 
2. eli gitmez
Yedek parça pahalı olur :)
Hadi bunlar dalgasına da elektrik üretiminin % bilmemkaçı da fosil yakıtlardan üretiliyor zaten. Doğaya çok çok ciddi bir fayda filan sağlamış olmazsın.
Teslalar bu araba fuarlarının birinde satılmış bir ara, 170k euro diye bir fiyat kalmış aklımda model S için. Emin olamadım şimdi.
  • e_rsin  (21.11.14 21:44:29) 
- menzili kısa: evet, zaten şehiriçinde kullanıyorum.

- ikinci eli yok: evet, zaten 4-5 sene kullanırım elektrikli alırsam, aksi takdirde çok da verimli olmuyor zaten yakıt ücretlerine göre kıyaslandığında.

- tesla: tesla pahalı girer, zaten öyle de olsun. muhteşem aletler.

- doğaya fayda: sıfır emisyon, kişisel olarak doğaya yapabileceğimin en iyisi şu anda. elektriğin fosil yakıtlarla üretilmesi konusunun ise en azından güneş paneli, rüzgar tribünü gibi (her ne kadar pratikte uygulanabilir olmasa da) alternatifleri var.

- pahalı yedek parça: ah işte, bu çok mühim :) ama olumlu yanı şu; elektrikli motorlarda, içten yanmalı motorlara kıyasla çok daha az hareketli parça var(mış). bittabi bi uzmanına danışmak gerek.
  • byron  (21.11.14 23:43:53) 
satış sonrası, yedek parça ve servis ağı olayı pek netlik kazanmadı. yani altyapı uygun değil. bu sıkıntılı bir durum. ikincisi batarya olayı bu da en az üstte saydıklarım kadar önemli. renault bataryayı satmıyor, kiralıyor, bu işten kazanç sağlayamadığı ve hatta zarar ettiği için üretimi durdurdu, mecburen sattıklarına 10 sene destek vermek zorunda. sen yine al ama çok zahmet çekersin, servislerde bile destek tam manasıyla yapılmıyor, değil çalışanlar işin başındakiler bile tam manasıyla konuya hakim değiller. kısacası gelişmekte olan bir alan, denek olarak kullanılmak gibi bir şey.

şu nükleer santral gibi düşün, altyapı yok ama santral kuralım diyen devlet adamlarının hevesi gibi.
  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (21.11.14 23:47:52) 
@orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi;

böylesi daha iyi oldu, teşekkürler.
  • byron  (22.11.14 00:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.